Bebelusi de mai 2003 (9)
Raspunsuri - Pagina 5
adita spune:
Am uitat sa va spun ca fata mea nu prea vrea sa bea suc de mar si/sau morcov. Se stramba rau de tot si nu bea decat o lingurita-doua. In schimb cerealele ii plac, dar nici eu n-am observat sa-i tina prea mult de foame. In schimb, nu stiu ce s-a intamplat noaptea trecuta, ca au dormit copiii mei foarte bine. Elena a dormit de la 23.30 la 7, fara nici o pauza, si nici Antim nu a mai venit peste noi in pat cum facea de cateva nopti. Sunt curioasa in seara asta cum o sa fie. Sper sa devina o obisnuinta.
quote:
Eu tot citind mi-am spus ca o sa doarma dupa 3 luni, apoi dupa 4, apoi dupa 5 si tot asa o sa astept sa mearga la scoala :))
Aalina, va "incurajam" eu mai demult ca daca nu doarme de mic toata noaptea, mai greu sa doarma cand s-o face mare. Din pacate se pare ca am avut dreptate.
Doamne ajuta cui saruta si sporeste cui iubeste
http://community.webshots.com/user/adrianacalin
Lumy spune:
Mai fetelor dar glumiti nu gluma ...
Pe Francesca cine vrea sa o ia ? Ca ma trezezste si pe mine de citeva zile de nu stiu ce sa-i mai fac .... Cred ca o trimit la Parpalak...))) Asta mica cunoaste si drumul asa ca nu o sa-i fie greu sa-l gaseasca pe Paul! Sau la Dana la Bucuresti ca sa o stresam si mai tare
In rest noi stropim ...Ne luam de mina cu Dori !
http://community.webshots.com/user/luminitafeodorov
Lumy
parpalak spune:
adita, da' de pruncul meu ce zici, ca a dormit noptile de la 4 saptamini la doua luni si dupa aia s-a razgindit?
Lumy, trimite, maica, trimite, si-asa voiam eu demult sa fac o poza de grup cu bebeii nostri! :)
Si eu am fost harnica azi: am luat pozele de la pozar! :) adita draga, cred ca-mi trebuie si mie al doilea copil ca sa apuc sa pun si eu de-o zacusca, ca numai cu unul nu prea am timp.. :)
Aia 50 de ml l-au tinut o ora, dupa care iar a bagat 120 ml, ca oamenii civilizati. Acuma nu stiu, sa le consider mese separate, sau o singura masa? (Cu antreu si masa principala?)
Sanatate la bebei si mamici.
pisi_ella spune:
Da' ati scris, nu gluma! A venit mama la noi, sta doua zile si azi am stat cu ea la taclale, ne-am jucat cu Emma, mama s-a minunat cat de mult s-a schimbat Emma intr-o luna, de cand nu a mai vazut-o ea...si tot asa...Asa ca n-am mai intrat pe net...Nici Emma nu prea accepta sucurile...Ii place doar banana...Ii dau foarte putin, cam o lingurita de piureu...Ii pisez bine putina banana cu apa plata...La inceput se stramba, e asa haioasa, ar vrea sa o scuipe, insa, cand incepe sa o plimbe prin gura...observa ca-i place! E chiar incantata! Ii mai dau vreo 2 zile, apoi incerc cu sucul de mere...
Sa stiti ca si Emma se scoala noaptea, de vreo saptamana incoace...Nu se mai sculase de mult...Ma gandesc ca poate nu-i mai ajunge laptele meu...Se culca pe la 12 noaptea, se scoala pe la 5, mananca, se culca...Se trezeste iar pe la 9, papa iar, se joaca putin, chiuie putin, rade putin...Mami se enerveaza, ca ar mai vrea sa doarma, i se inchid ochii...O ia pe Emma in brate sa o adoarma, ca Emma e tare smechera si adoarme repede in brate la mami!...Asaaa!! Si face mami ture si iar ture prin camera cu Emma in brate si cu ochii lipiti de somn! Emma casca, parca ar mai dormi, parca n-ar mai dormi...Mai pune capul pe umarul lu' mami, mai il ridica, mai rade...Iar il mai pune pe umar, iar inchide ochii...Si tot asa timp de vreo 20 de minute sau jumatate de ora, dupa care Emma adoarme, insa lu' mami i-a zburat somnu' de mult! Ei, nu, exagerez, mai adorm si eu uneori...Si tare bine e cand ne trezim amandoua pe la pranz! Pacat ca nu tine figura in fiecare zi!
Mai nou, salivam abundent si ne roadem degetelele...De fapt, roadem tot ce prindem...Asta de vreo doua saptamani...De vreo doua zile avem si diaree si suntem cam agitate...Am deschis un subiect si la "Parintii intreaba..." Ne-or iesi dintii? V-am pupat!
Aaaa! In legatura cu greutatea...De trei luni si ceva nu am mai dat nici un kil jos...Am mai pus unul ...Am 64, nu e foarte mult, insa eu ma simt mare si urata! Nu am depasit niciodata 60...Asta e! Ce sa fac, de, alaptez, na, si le-am inchis gura la toti! Tre' sa mananc, sa am lapte! Hm! Insa cred ca ma intrec cu gluma! Ma scol la ora 3 noaptea si mananc!! Mananc dulciuri fara nici o restrictie, se pare ca nu-mi mai pasa!...Eu, care, cand eram gravida, ma suiam tot timpul pe cantar si ma abtineam de la dulciuri, ca sa nu iau mult in greutate! Intr-adevar, nu am luat mult, insa recuperez acum!
_ella
Aalina spune:
Fetelor daca pe ai nostri bebei i-a pocnit nesomnu' poate or fi suferind de astenie de toamna.
Asta mic care avea bunul simt pana acum sa se trezeasca doar o data la 3 sa manance de vreo doua trei nopti se tot mataie la 2 ore fara sa manance mai mult de 50 de ml. Cred ca il tai de la portie si ii dau ceai la primele treziri daca tot nu mananca zdravan ca nu mai pot.
I-am facut branzica astuia mic si astept sa ii dau cu mar sa vad reactia. Pana acum nu a facut febra in urma vaccinului asa ca m-am linistit.
Lumy o iau eu pe Francesca la munte daca il iei pe Dorian la mare ca tare as vrea sa ii arat marea.
Pisi sa stii ca de la dulciuri nu ti se mareste cantitatea de lapte . Ca mai testat eu cu inghetata si ciocolata
Trebuie sa ma consider fericita ca Dori adoarme fara sa il plimb, doar daca ii candt un pic si il mangai.
Mai pisi si asta mic roade tot ce prinde si saliveaza. Da mai stii...vezi ca pe aici au aparut dintisorii...poate vin si la voi.
alycia spune:
Aalina cum faci brânzica pentru cel mic că aș vrea să încerc și eu! Brânzica constipă? ...Fetelor ne-a ieșit și al doilea dințisor si am fost tare cumintei noaptea doar ziua ne-am mârâit putin!
Parpalak nu sunt chiar asa de slabă cum as vrea...iar la clubul mamicilor slabănoage cu bebei care dorm tare mi-e că m-aș trezi cam singurică așa că mai bine stau cu voi aici!
Pisi_Ella sigur o să va treziți cu ceva dințișori!
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
Aalina spune:
250 ml lapte se fierb 10 min. Se iau de pe foc 10 minute. Se adauga 2 pastilute pisate de calciu lactic. Se pune laptele la loc pe foc pana se branzeste. Apoi se pune la scurs intr-un tifon. Eu pun tifonul pe o strecuratoare mica pentru ca o pot sprijini mai usor de o cana.
Ce efect o sa aiba pe bb o sa te anunt. Acum puiul s-a trezit dupa o ora de somn si are un pic de febra of of. In schimb e foarte activ.
alycia spune:
Mersi Aalina o să încerc să vedem ce părere are bebe! Nu e prea devreme nu, pentru brănzică de vaci?
Fetele am găsit la secțiunea BUCĂTĂRIE rețete gustoase pentru cei mici...uite una care mi se pare super
BANANE CU LAMIIE
(incepind de la 5 luni)
1-2 banane
citeva picaturi de lamiie
Dati drumul bananelor in apa fiarta.
Lasati-le sa fiarba 5 minute.
Amestecati cu citeva picaturi de lamiie... un deliciu
Poftă bună!
Multă sănătate și toate cele bune.Să creșteți mari!Dacă dragoste nu e nimic nu e!
http://community.webshots.com/user/penciu
georgy spune:
Buna ziua,
Dau si au buzna in discutiile voastre, cu o problema care ma framanta!
Voi aveti experienta purtarii BB-ului in pantec!!!
Sunt insarcinata in 25 saptamani si aseara la morfologia fetala (dr.Pop) mi s-a spus ca am colul foarte scurt (2 cm), in conditiile in care la 17 sapt. avea 3,7 cm!!!
Va rog mult nu va suparati ca intru asa in discutiile voastre, dar as avea nevoie de sfatul celor ce au trecut prin asa ceva! "Cautarea" nu functioneaza iar eu nu mai am rabdare!!! Nici dr. nu stie ce sa spuna...
Multumesc,
Georgy
romana spune:
Eu sint de la bebelusii din grupa urmatoare dar va citesc cu drag ca sa stiu cam ce urmeaza.
Sinteti grupa cea mai vorbareata si glumeata si imi sinteti tare dragi.
AALINA: De care lapte foloseste pt. brinzica?
PARPALAK: Si noi am experimentat jocul cu biberonul desi eu nu prea am inteles la momentul cind povesteai ca se joaca ... ei bine ma vazut si am inteles. S-a hotarit sa nu mai manince asa ca inainte si dupa citeva zile de chin si intrebari am cumparat ieri Milumil in ideea de a-i schimba laptele ( el bea Humana 1). Ei si smecherul parca a simtit ca i se pregateste ceva asa ca a inceput sa manince mai bine. Acuma stam sa vedem ce sa facem : schimbam sau nu formula.
A... inca ceva voi ati trecut cam repede la diversificare sau mi se pare mie? Noua , la vaccinul de 2 luni , ne-a spus pediatra sa-i dam suc de morcovi de la doua luni jumate - trei. Ei bine are acum trei luni si trei zile si nu vrem sa-i dam altceva pina la cel putin patru luni, poate chiar cinci luni.
Va pup ca acum ne pregatim sa iesim afara.
Va saruta in cor Romana si Cristian --- 3 luni