cadou la un an
implinim si noi un anisor vineri. acuma io am o dilema: ce cadou sa-i cumpar? ca se plictiseste in doo zile de orice jucarie si in rest doar roade stuff si alearga toata ziua. ce sa-i iau? o banda de alergat ca sa fie si el happy? :))
nu vreau sa-i iau haine sau alte prostii, vreau o jucarie, ceva de care sa se bucure. hai dati-mi si mie o idee ca nu-mi trece nimic prin cap.
anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/
Raspunsuri
otau spune:
Din experienta mea (Vladut are 5 ani) pot sa-ti spun ca toate cadourile care le-am luat au fost interesante 5, max. 10 minute. Am incercat cu tot felul de jucarii, joculete etc. Acum am casa plina de maimutoi de plus, puzzel-uri, jocuri de constructie, masini, cuburi, si el sta la calculator.
Incearca sa te plimbi prin magazinele de jucarii impreuna cu copilul si vezi pe ce i se lipesc ochii.
Bafta!
Aurora
Danza spune:
Anda, in primul rand La multi ani anticipat lui Edi
Acum despre cadou> Danut a primit la 1 an un set de cubulete colorate intr-o gentuta, in care mai erau si 6 bucati de strada + 2 masinute. Din aceste cubulete poate face un orasel intreg initial cu ajutorul cuiva, apoi, spre 1.6-2 ani - singurel, cu casute, turnulete, pod, tot ce vrea el, ii place la nebunie si nu este o zi sa nu ceara cubuletele.
A mai primit un alt set, cu cale ferata, trenulet care-si misca ochii cand merge, 2 tuneluri si 2 braduti - la fel ii place mult si se joaca fff des cu el.
Noi, parintii, i-am luat, pe langa o gramada hainite ce-i trebuiau pt toamna - iarna si carticele colorate cartonate, o rata imensa, moale si pufoasa pe care poate sa se culce, sa sara etc. (poti s-o vezi in albumul ns. cu poze), la fel si trenuletul, cubuletele.
Aa, poti sa-i iei si o tricicleta pt primavara-vara viitoare - cu siguranta va fi incantat - eu i-am luato la 1 iunie si i-a palcut mult "bicica" (bicicleta)
Iti urez succes in alegerea cafoului.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599
P.S. o astfel de gentuta cu cubulete i-am luat si eu finutului ns. la 1 an, tocmai pt ca am vazut ca Danut de cand l-a primit s-a jucat fff mut cu el cu fff mare interes, implicand si alte masinute.
ruxi spune:
Am pus si eu aceeasi intrebare cand Clara implinea 1 an. Pana la urma ne-am hotarat, si bine am facut, la o jucarie educativa. Intradevar sunt scumpe, dar merita. O buna parte din jucariile de la Tommy si Chicco, le gasesti la Carrefour, insa la preturi mai mici. Noi i-am luat o casuta, foarte frumos colorata, are si o masina langa casa si un fermier. In casa stau 7 animale, asezate pe diferite forme geometrice. Pe cele 7 forme/animale trebuie sa incerce sa le introduca in locul lor special din casa, si daca reuseste ori canta si spune ce animal este, sau varianta a doua, canta si spune denumirea formei geometrice respective. Jucaria deci are melodii, lumini, este foarte atractiva. Clarei intr-o prima faza i-a placut foarte mult, apoi vreo cateva zile nici nu a mai bagat-o in seama. Insa dupa vreo saptamana, a inceput in fiecare zi sa se joace cu ea. Acum la 13 luni, sta acolo si mosmondeste, incearca sa baga formele la locul lor. Cand reuseste, se bucura extraordinar si pe zi ce trece are din ce in ce mai multa indemanare. Pentru noi a fost o investitie buna. Aaa, am uitat, noi am dat pe ea 680 000 lei, iar aceeasi jucarie la Tommy era 950 000 lei. La multi ani sarbatoritului!!!
Ruxi si Clara pisicuta, 1 an
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA
lilach spune:
Anul trecut Laura a implinit un an si noi i-am cumparat un catelus pe care il poate trage dupa ea , o minge cu "pooh" si o olita( pe care o folosim acum doar sa ne jucam cu papusa...care face pipi la olita).
Catelusul il are si acum si din cind in cind il trage dupa ea peste tot, chiar si afara vrea sa mearga cu el.
In urma cu jumatate de an i-am cumparat o cutie de lego...ii place sa construiasca insa din experienta proprie este bine sa le ascunzi din cind in cind si sa apara alte jucarii(nu ma gindesc sa ii cumperi altele ci sa-i pui deoparte unele pentru un timp -"uita de ele") ceva ami vechicu care se va juca cu cea mai mare placere.
Si eu sint acum in dilema ce sa-i cumpar la doi ani..peste citeva zile.Nici eu nu sint amatoare de haine si pantofi.
"Un sfirsit e un inceput..."
ella& laura,andrei,andra
EDDY spune:
Naomi,care a implinit saptamina trecuta 1 an,a primit de la noi,parintzii,inafara hainutzelor shi a accesoriilor pentru "pletele" ce-i intra-n oki,o mashinutza pe care o poate folosi stind ashezata pe sha shi cineva sa o impinga sau o poate impinge kiar ea,de minerul ce-l are atashat in spatele sheii;noi i-am cumparat-o in ideea ca va prinde curaj sa plece in picioare singurica shi mai ales ca are claxon shi orkestra cu Pooh &co.la bord.Nu pot spune ca nu o foloseshte,dar mai mult se plimba cu cutiile in care au fost ambalate cadourile;are o slabiciune la cutii.I-am mai cumparat o carte,tot cu Pooh shi prietenii,care la mijloc este decupata shi are cuburi pe care sa le asheze in asha fel incit sa formeze tematica fiecareia dintre cele 6 pagini.Cuburile le "asheaza" Naomi dar oriunde inafara de carticica destinata lor.A mai primit de la cumnata mea o casutza in forma unui carusel,ce are pe fiecare fatzada cite ceva din casa:un telefon ce piuie shi cinta,un aspirator ce vijiie shi ishi stringe firul apasind pe un buton,o fereastra unde se vede un copil cu familia ce-i cinta LA MULTI ANI,usha de la intrare care are sonerie shi 6 personaje ce apar shi spun cite ceva shi mai are nishte kestii dar m-am intins deja prea mult asha ca ma opresc aici.
Oricum,dupa scurt timp,tot se va plictisi de noua jucarie shi va reveni la cele veki,pentru ca asta fac majoritatea copiilor la 1 an,asha ca io zik sa-i cumperi ceva ce itzi place shi tzie shi ii va fi util shi lui Edi.
shi petrecere frumoasa micului barbat!
Eddy & Antonia Naomi
mitub spune:
Eu as opta pentru un joc de construit.
Tricicleta este de asemenea o idee buna, dar deja e toamna...
Fata mea apreciaza foarte mult si cartile, format ca pentru copii mari, cu povesti clasice sau cu animale... e drept ca astea trebuie sa i le citesti, ca sa se bucure la maxim de ele.
Si, nu in ultimul rand, subscriu la ideea lui Eddy. Si noi "ascundem" jucariile si le rulam pe rand. Evident ca dupa o vreme le gaseste singura, si apoi cautam un alt loc pentru ele :))
LA MULTI ANI si sa creshteti mari, frumoshi si sanatoshi!
Boga
dana nitoi spune:
Anda, la multi ani bebelului tau! Am fost placut surprinsa sa vad ca e nascut in aceeasi zi cu Tudor al meu. Si el implineste vineri 1 anisor!
Cat despre cadou crede-ma ca si eu sunt in dilema:(.
dana si tudoras!
Andrada spune:
Un sfat pe care l-am primit si eu si mi se pare f bun a fost acela sa nu ii cumpar niciodata jucarii inaintea virstei. Ca de ex bicicleta, pina sa ajunga sa pedaleze. Pentru ca atunci cind vor ajunge sa le foloseasaca deja nu mai constituie o surpriza, si apoi dezamagirea pe fatza lor cind primesc ceva de care nu se pot bucura...
O masinutza mare (fara piese multe), un animal la care poate roade, cubuletze de plastic sa le poata molfai.
O idee practica e sa iei o perna si cosi pe ea, un fermoar, arici(velcro), copci, nasturi cu butoniere, un buzunar din care sa iasa un animalutz mic (cusut eventual de fundul buzunarului cu un siret lung cit sa-i permita sa iasa., intr-un alt buzunar poti coase o mica sticlutza de plastic, inchisa ermetic cu dop si umpluta cu orez, apoi cosi buzunarul sa tina sticla bine. Atentie ca toate sa fie bine securizate, iar nasturii si copcile sa fie bine cusute si mari cit sa nu incapa in guritza lor, firele sa nu fie prea lungi ca sa nu si le infasoare in jurul lor.
Un alt cadou ar fi sa le umpletzi camera de baloane, sau sa le luati o minge, sau baloane de sapun.
Astea sint lucruri de care chiar se bucura in ziua respectiva si nu costa mult.
La multi ani piticeilor vostri,
Andrada
L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele
adrianangi spune:
Anreiashu meu a implinit un an pe 13 septembrie si i-am facut cadou o cruciulita mica de aur cu un Iisus la fel de mititel rastignit pe ea, plus un lantisor de aur. Am considerat ca e nevoie de un simbol care sa marcheze parasirea perioadei de bebelush si, chiar daca acum e prea mititel sa o poarte la git - ne e teama sa nu se intepe in ea sau sa o inghita...-, atunci cind va fi mai mare, va putea spune: "am primit-o cadou, la un an"... E un dar care sper sa-l insoteasca si sa-l ocroteasca toata viata!
mirela.mustaciosu spune:
La multi ani! Sa-ti traiasca puiul si sa fie sanatos! Daca nu ii plac jucariile care se monteaza si se demonteaza (noi pe asta suntem axati, probabil ca Tudor o sa ajunga mecanic auto sau asa ceva!) cred ca i-ar place o casuta de plastic (gen cort) sau un cort, sau o ... "ceva" gonflabil prin care se intra pe o parte si se iese pe cealalta ... nu stiu sa-ti descriu - am vazut in Metro, sau un calut de plastic pe care sa-l calareasca sau o masinuta de plastic (pe post de tricicleta, dar fara pedale)... ce mai sfaturi ti-am dat... Nu sunt in stare sa-ti descriu o jucarie cum trebuie. Oricum o sa se plictiseasca repede, oricat de atragatoare ar fi jucaria.