cum s o fac pe fiica mea sa bea lapte
buna, am o fetita de 1an si 7 luni de 3 saptamani nu mai vrea sa bea lapte,De cand a implinit 1 an i am schimbat laptela praf cu lapte de vaca,nu am avut probleme la baut de prima data,in fiecare seara 300 ml.acum nimic,ii dam in somn dar nu bea decat max 70 ml.Cum sa o fac sa bea lapte?
Raspunsuri
Sofia2009 spune:
Teoretic, copilul peste un an nu mai este dependent de lapte. Deci, nu e nici o tragedie daca nu mai vrea. Ai putea totusi sa incerci sa-i pui o jum de lingurita de cacao Nesquiq. S-ar putea sa-l primeasca.
Daca nu, nu-i mai da deloc o perioada, incearca sa-l inlocuiesti cu iaurt, branza, cascaval. Si il mai poti incerca dupa vreo luna. Dar in luna asta nu-i da deloc, nu incerca. Dupa o perioada mai lunga s-ar putea sa-l primeasca cu placere.
natalia_nica spune:
Iti spun cum a functionat la noi, poate ajuta: un timp a baut lapte doar cu putin Nesquick, apoi n-a mai vrut. Si i-am pus o lingurita de miere la 150 ml, si tot asa bea pana in prezent (3 ani si 2 luni).
Succes!
kid spune:
Nici juniorul meu nu a mai baut lapte de mult timp. Pe la un an si ceva am renuntat la laptele praf pentru ca nu il mai vroia, iar laptele de vaca l-a refuzat din start.
De cateva zile am inceput sa ii fac, dupa ce am dus ceva munca de convingere "cahea ate"(cafea cu lapte), cacao, miere si lapte si bea cat de cat.
In rest, mananca iaurt, cascaval si cateodata branza.
Teodora, de Vladut (15.05.2007)
Bazar pentru Mihaita Bogdan Sebi Ema
maminuta spune:
Fetita mea care are 3,6 ani bea si acum lapte cu o maxima placere.
Secretul?Noi nu bem lapte,ci milkshake cu fructe...cu paiul...asa il numim...inca ii mai dau Lapte Topfer( 3) .La 200 ml lapte pun in blender fructe si biscuitei de casa si e delicios!
Nu s-a stricat nici macar odata la stomacel!
Maminuta
Lorikay spune:
Poti sa incerci laptele cu arome de la Fulga (de capsuni, vanilie, etc). Eu asa am facut o perioada si apoi am revenit deara la cel simplu iar dimineata la cel cu cacao.
anamaria spune:
incearca cu miere, cum a mai spus cineva mai sus. ii schimba gustul laptelui, si e si sanatoasa. baiatul meu cel mare numai asa il bea, dulceag: seara cu 1 lingurita de miere/ cana, dimineata cu 3-4 lingurite de nesquik.
cel mic in schimb, nu bea decat lapte gol, rece. nu ii place cu cacao, nu cu miere, nici vorba sa inghita vreo picatura daca este caldutz; tre sa fie simplu simplu, si rece de la frigider.
asa ca ai multe optiuni... incearca diverse variante, cine stie?
a.... si mai este si laptele batut, poate ca ii place acesta?!
in final, daca nu reusesti nicicum, nu e asa o tragedie, cata vreme ii dai sa pape branzeturi, iaurt, smantana, etc...
mychydutza spune:
incearca sa ii dai iaurt. poate il accepta. si eu am avut "problema" asta. cateva luni n-a baut deloc lapte dulce, doar iaurt! dupa care n-a mai vrut iaurt! acu bea lapte dulce de stinge!
*toata lumea sa traiasca, numai noi sa nu murim!!*
adria.bh spune:
multumim, o sa incercam toate variantele, desi evit sa i dau cuca{ciocolata}, dar nu cred ca strica putina cacao.
XIO spune:
Incearca cu miere. Nici mie nu-mi place laptele si nu il beam cand eram mica decat cu miere, putin caldut.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Monnvas spune:
Nu e o tragedie, daca nu merge niciuna dintre metode da-i iaurt sau ce fel de produs lactat accepta. Io n-am mai baut lapte dulce simplu de pe la 2 ani (+/- cateva luni), acum ma mai pacalesc cu cafea, cand eram mica nici cu cacao, nici cu miere n-a mers, mai papam, in schimb, gris cu lapte si cu gem, atat. Si zau ca n-am probleme cu calciul fiindca mancam iaurt la greu. Ia-le pe rand si vezi ce-i place.
A, si inca ceva. Poate vrea lapte de capra? De bivolita? De alta oratanie?
Monica mami de CRISTIAN
(7.03.2009)
Asa am venit eu pe lume!