Invatamantul in lume...

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Nu prea mai am de adaugat multe la ceea ce a spus Ortansa. Eu am trei copii, fetele sint deja in clasa a3 si a4 a, iar baietelul este in grupa mare( kindergarden 2 ) . Ai mei sint la o scoala in limba engleza, invata dupa sistemul american, cartile sint aduse in majoritate de acolo si sint patronati de o scoala din Texas Dallas. Ortansa tu cred ca ai auzit de Beirut Baptist School (Engelie) . Eu sint foarte multumita de scoala, tot este o scoala particulara , care costa destul, dar noi ca parinti trebuie sa ne scarificam pentru copii, si nu avem decit sa platim iar ei decit sa invete. Programul lor la toti trei este de la ora 8 la ora 2:45 , destul de obositor dupa parerea mea, dar acasa nu li se dau prea multe teme, sistemul lor de invatat este trei sfert se invata in scoala un sfert acasa. Notarea este pe calificative pina in clasa a treia , nu stiu a patra cum este pentru ca de abea am inceput. Deci se noteaza excelent, very good, good, fair.
Ce imi place foarte mult ca invata engleza inca de la trei ani, au un accent foarte frumos iar franceza din clasa 1. In clasa si in scoala sint incurajati sa vorbeasca intre ei in limba engleza. Profesorii sint bine pregatiti, si de anul trecut li s-au adus si profesori americani si englezi.


Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Imi cer scuze am scris gresit de fapt este kindergarten.
Si am uitat sa spun ca aici copilul incepe de la gradinita si pina la bacalaureat in acelasi liceu.

Madelaine si cei trei muschetari

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danro spune:

Sistemul de invatamant din Canada lasa de dorit.Si nu cred ca ma poate convinge nimeni ca nu este asa,mi-ar place sa ma contrazica cineva.
Este mult sub asteptari,este slab calitativ si nu cred ca depinde f. mult de parinti.Parerea mea ca mintea unui copil trebuie in permanenta stimulata,la fel ca trupul unui atlet,daca nu-l antrenezi isi pierde din performante.
Noua ne este groaza de acest lucru si ne punem mereu problema asta.
Lucrurile pot fi destul de serioase cand te gandesti ca este viitorul copilului in joc.
Romania la acest capitol sta foarte bine inca...
Altii spun ca e bine,fiindca copiii in felul asta isi traiesc copilaria,eu nu cred ca e asa,poti avea copilarie si daca faci scoala serioasa.
In orice caz,e o problema foarte delicata si care afecteaza pe multi parinti din multe tari cred.E adevarat ca la nivel universitar si chiar colegial stau mai bine ,dar ca sa ajungi acolo trebuie sa ai o baza ,nu?
Astept cu interes comentarile voastre,e o tema f. interesanta.
Numai bine la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Nu am copii de scoala, nici macar copii, dar ca fosta profesoara, am fost foarte curioasa de sistemul de invatamant al Japoniei.
Gradinita dupa cate am priceput eu nu e obligatorie, iar cele existente sunt particulare (pe bani) deschise de sectele (culturile) religioase, de profesori particulari sau cateodata de comunitate.
Scoala incepe la 6-7 ani, scoala primara dureaza 6 ani, apoi 3 ani Junior High-School (echivalent cu gimnaziul de la noi) si apoi 3 ani liceul.
Exista multe scoli pentru handicapati (vizual, motori, auditivi, mentali), exista scoli speciale pentru copii mai bine sau mai prost dotati... (de ex in localitatea mea exista un "liceu sportiv" da n-am reusit inca sa dibui cu siguranta, -desi inclin sa cred- daca aici se fac doar antrenamentele sau si cursurile, ca loc ar fi, iar copiii sunt navetisti, sunt luati din gara de autobuze speciale)
Necazul copilului japonez este viata de scolar care incepe dimineata la cat se trezeste, ca la 8 trebuie sa fie la scoala (in unele parti 8.30 sau chiar 9) si nu se incheie dupa masa de regula 16-17 cand vine spre casa. Se incheie doar orele la scoala dar programul scolarului nu se incheie cu asta. Dupa ce mananca, pleaca din nou la "scoli" de data asta "meditatii".
Am uitat sa precizez ca in clasa media elevilor este 45, iar activitatea se desfasoara de regula la modul "expunere" fara o interactiune intre profesor si elev.
Si orele de cursuri la scoala si cele de "meditatii" se desfasoara in acelasi stil - expunere, rar cate un profesor ca pe la noi in Ro. Verificarea temelor intra in sarcina parintelui ! (de parca ei toti parintii stiu ce e acolo)
Prin meditatii se intelege si aprofundarea materiei de la scoala dar si tot soiul de cursuri suplimentare de limbi straine, pian, balet, vioara, tenis, inot, cursuri de gatit, de aranjat flori, si de te miri ce, ca raman cateodata cu gura cascata cand mai aud cate un subiect nou. Asa ca bietii copii ajung de multe ori acasa dupa ora 22. Si aceste meditatii nu sunt obligatorii dar asa considera toti parintii japonezi, ca trebuie sa se duca si copilul lor acolo.
Ce este iarasi socant este faptul ca pana in clasa a 9-a aici se invata pe langa altele scrisul si cititul (logic la aproape 2.000 de semne-caractere ! necesare pentru citirea unui ziar ... doar)
Scoala pana la clasa a 9-a e gratuita. Dupa aceea se plateste taxa de scolarizare.
Din clasa a 6-a sau a 7-a ii chinuie pe bietii pui de japonez cu examene in fiecare final de trimestru (iulie, dec, mart), examene date la nu stiu cate materii, 9 e numarul maxim diferit de la clasa la clasa. Scoala incepe la 1 Aprilie cu o saptamana de vacanta ! HA HA HA pe bune !
Odata incheiat liceul urmeaza facultatea (4 ani de regula) si masteratul (2 ani). Nu prea exista absolvent de facultate fara masterat. Facultatea este partea cea mai placuta a vietii tinerilor japonezi, e supranumita vacanta de 4 ani de vis inainte de servici !
Se spunea putin mai inainte de violenta elevilor. Nu e "dracul " chiar asa negru... exista violenta ca peste tot nu e cu mult mai mult decat in alte parti, populatia aici e mult mai densa (126 milioane locuitori si suprafata ceva mai mult ca a Romaniei) dar tinand cont de nivelul de educatie al generatiei mai varstnice e socant cum de s-a ajuns aici !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simi spune:

Draga Danro, permite-mi sa te contrazic (macar un pic, hi,hi). Baietelul meu este in secundar 1 (adica clasa a saptea de la noi), merge la College Saint-Louis- colegiu de educatie internationala -si, sintem foarte multumiti de scoala . Una, scoala se afla pe primele locuri in top-ul scolilor secundare in Quebec, a doua, profesorii sint foarte pasionati, foarte pregatiti, isi dau interesul, copiii au enorm de multe teme, proiecte, activitati, intr-un cuvint sint permanent ocupati.
E drept ca baiatul nostru nu a facut scoala deloc in Romania, deci n-am cu ce sa compar, dar parerea mea este ca noi romanii sintem cam nemultumiti in general, de orice. Daca copiii acestia care invata aici reusesc si chiar foarte bine (bineinteles ca daca nu muncesti cu el acasa , sansele sint mai mici)si au adus tara asta acolo unde se afla astazi, atunci care e motivul nemultumirii? Ce folos ca-n Romania se face carte daca nu se aplica ceea ce se invata. Sau se aplica, dupa emigrare! Deci, depinde de scoala. Sint scoli si ...scoli in tara asta!
Te pup , cu drag! Simona

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

De scoala romaneasca din Toronto poate cineva sa-mi spuna ceva?

simi, as putea sa-ti raspund ca tara asta a ajuns asa cum e cu ajutorul emigrantilor.. :) (care au facut scoala pe la ei p-acasa, etc.. ) Cert e ca am auzit de preferinte in domeniul IT pentru angajare de romani. Oricum, daca te duci la Toronto District School Board, o sa te iei cu miinile de cap ce rezultate au... :(

Sanatate la bebei si mamici.
http://community.webshots.com/user/parpalak

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancadm spune:

Sa ne povesteasca si fetele din U.S.A. cum e cu scoala pe aici! Mai ales cele care au copii la scoala sau lucreaza in invatamant.

Multumesc,
Anca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

quote:
Originally posted by OtiliaLia
[br......!
Se spunea putin mai inainte de violenta elevilor. Nu e "dracul " chiar asa negru... exista violenta ca peste tot nu e cu mult mai mult decat in alte parti, populatia aici e mult mai densa (126 milioane locuitori si suprafata ceva mai mult ca a Romaniei) dar tinand cont de nivelul de educatie al generatiei mai varstnice e socant cum de s-a ajuns aici !

Lia-S


DA ,eu eram cea care a indraznit sa spun asa ceva.Sunt multe povesti despre violenta copiiilor in scoli si nu numai.Unele le-am aflat de la tv altele din surse sigure.Chiar si in dramele pe care le fac japonezii arata cam ce se intimpla in scoli.
Cind nu ai ai copii nu prea te intereseaza chestiile astea ,pe mine da.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MLDiana spune:

Apropo de gradinita .Poate nu e obligatorie ,dar e necesara .MAi ales la cite caractere trebuie sa invete copilul.

Lidia ,Tiara si David D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OtiliaLia spune:

Da, ei invata primele 2 silabare din gradinita - katakana si hiragana. Pentru kanji le raman primii 9 ani de scoala. Si abea atunci vor fi capabili sa citeasca un ziar, si nici macar dupa 12 ani de scoala nu vor putea citi in voie o carte, fiindu-le necesara pentru aceasta prezenta unui dictionar (circa 56.000 de kanji utilizate in total)
Nu neg ca ar fi violenta, dar violenta in scolile japoneze nu se ridica la nivelul celor din alte tari dezvoltate. In plus, ceea ce mie mi se pare deosebit de grav, este tratarea in presa si la televiziune cu lux de amanunte a cazurilor de violenta, si in general a crimelor, ca si cum s-ar dori "instruirea" viitorilor faptasi, nicidecum ca un exemplu negativ.


Mergi la inceput