Bebe de 7 luni nu vrea sa pape cu lingurita

Bebe de 7 luni nu vrea sa pape cu lingurita | Autor: flowerbee

Link direct la acest mesaj

Fetita mea de 7 luni nu vrea sa pape cu lingurita. Am inceput diversificarea de aproape 2 luni si nu facem prea multe progrese: nu vrea sa deschida gurita si gata, indiferent ce as face. Maximum pe care am reusit sa i-l dau la lingurita este 70 g de pireu de fructe cu branzica. Am incercat sa o hranesc cu show, cu desene animate, la publicitate, am schimbat rutina, locul de mancare, i-am dat sa manance afara, in deplasare, pe genunchii mei, a incercat sotul, mama si nimic, cand considera ca a terminat, nu mai primesc nimic. Cu toate acestea, daca ii diluez continutul si i-l dau la biberon, papa tot pana la ultima picatura, deci pofta de mancare are.

V-ati confruntat cu asa ceva? Daca da, ce solutii ati aplicat?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01/2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Fetita mea nu papa mancarea prea groasa, e singura problema.
Dar poti incerca sa ii dai pt inceput mai subtire piureul, cu biberon cu lingurita, eventual sa ii pui putin si sa o lasi pe ea sa se joace sa pape.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!
Aprinde o lumanare in memoria Almei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui flowerbee

Fetita mea de 7 luni nu vrea sa pape cu lingurita. Am inceput diversificarea de aproape 2 luni si nu facem prea multe progrese: nu vrea sa deschida gurita si gata, indiferent ce as face. Maximum pe care am reusit sa i-l dau la lingurita este 70 g de pireu de fructe cu branzica. Am incercat sa o hranesc cu show, cu desene animate, la publicitate, am schimbat rutina, locul de mancare, i-am dat sa manance afara, in deplasare, pe genunchii mei, a incercat sotul, mama si nimic, cand considera ca a terminat, nu mai primesc nimic. Cu toate acestea, daca ii diluez continutul si i-l dau la biberon, papa tot pana la ultima picatura, deci pofta de mancare are.

V-ati confruntat cu asa ceva? Daca da, ce solutii ati aplicat?

Bee

Nu am trecut prin asa ceva cu fetita mea, dar ma gandesc sa incerci sa folosesti biberoanele acelea speciale pentru tranzitia de la hrana lichida la cea semi/solida, care au in loc de tetina o mica lingurita in care se scurge continutul din biberon. Cred ca am vazut asa ceva ori in Carrefour, ori intr-un Sensiblu...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

i-ai dat picaturi cu lingurita? ca e posibil sa o asocieze cu ele si atunci nu deschide gura - asa am patit noi o perioada, pana i le-am dat cu seringa

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Cristi, da, i-am dat Motilium si Debridat cu lingurita, insa le lua cu mare placere pt ca sunt bune la gust. Nu stiu de ce nu vrea sa manance mancare solida sau semi-solida cu lingurita. Pofta de mancare are pt ca termina tot ce ii pun in biberon. Poate nu are rabdare la lingurita, poate e putin lenesa, nu stiu. Ideea e ca nu deschide gurita cum fac alti copii. Eu incerc la fiecare masa sa o hranesc cu lingurita, dar show-ul tine peste 40 min pentru 50-60 g. Avand in vedere ca noi am avut probleme cu mancarea de cand era f mica, nici nu imi permit sa o las sa flamanzeasca.

Bee

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristi_2003 spune:

atunci cred ca cea mai buna varianta e sa incerci la fiecare masa sa ii dai 2-3 lingurite la inceput, dupa care retul de mancare sa i-l dai cu tetina speciala. incet incet o sa se obisnuiasca ea.

eu cu lingurita ii dadeam fier, vigantol si visol calciu - care nu sunt bune la gust

Cristina, mama fericita de Stefan Carol (29.12.2008)

http://b1.lilypie.com/hQRfp2.png

http://s288.photobucket.com/albums/ll162/cristi_2003/CAROL/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns witeflower spune:

Sunt copii care nu accepta la inceput mancarea solida/crema - cred ca nu e o idee buna sa insisti cu asta, pentru ca reactia risca sa se ... cronicizeze si refuzul va dura mult timp. Si risti sa dezvolte o aversiune fata de momentul mesei, in general.

Iata o idee care mi-a dat-o dr mea, si care la noi a functionat: cand un copil mic refuza un aliment/un tip de aliment de cateva ori la rand, renunta pentru o perioada. Cam 2-3 saptamani. Dupa care incearca din nou.

Aceasta perioada e necesara pt copil sa "uite" ca ... nu-i place chestia aia ce vrei tu sa i-o dai, drept pentru care e mai probabil sa fie dispus sa incerce. Si e mai probabil sa-i placa. (si nu te crispa ca va avea 8 sau 9 luni cand incepe cu mancarea solida, e mai important sa respecti ritmul copilului si sa nu-l fortezi).

Mergi la inceput

Incearca pt inceput sa-i dai piureul pe un deget de-al tau curat, sa vezi, refuza lingurita in sine, sau mancarea solida (daca spui ca siropurile le-a luat cu placere).
Da-i si ei o lingurita si las-o sa se joace cu ea, sa vada la ce foloseste, s-o duca la gurita, si apoi, a doua zi, cand e ora de masa, da-i-o din nou.

Da-mi Doamne, forta de a indeplini tot ce sta in puterile mele, rabdarea de a indura ce depaseste puterile mele si discernamantul de a nu le confunda.
www.glitter-graphics.com/users/monika21m" target="_blank">Monica, cea mai buna mami pentru Claudiu, Luana, Alma
Iti multumesc Doamne pentru ceea ce am, dar si pentru ceea ce nu am, Tie Doamne Iti multumesc!

Mergi la inceput

Am uitat sa te intreb, o alaptezi? In cele 2 saptamani ce a mai papat? Suculete? Da-i suculet cu lingurita, da-i laptic cu lingurita, sa asocieze lingurita cu papa bun.
Poate nu stie ce vrei de la ea. Deschide tu gura, arata-i ce trebuie sa faca. Ce lingurita ai? Schimb-o cu una viu colorata, cu modele.
www.ookee.ro/thumbs.php?pic=poze/produse/produse_3e4b24e1e6c10d6c4af696ab7def3c6b.jpg&w=410&sq=N&b=Y" target="_blank">Uite , aici biberonul cu lingurita.
"Lingurita speciala a fost creata pentru a face trecerea de la biberon la un nou stadiu de hranire. biberon colorat 60ml, picurator silicon, capac ermetic, ligurita. Discul special pentru vacuum functioneaza in momentul in care copilul trage din biberon, impingand mancarea si scotand aerul din sticla."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Flo,David dupa ce a luat o tona de medicamente,unele cu seringa,unele cu lingurita(nu a lui)a capatat aversiune fata de lingurita.Asa ca am luat-o usor.Prima data i-am dat lingurita lui sa se joace cu ea..sub supraveghere,astfel sa nu-si dea cu ea in ochi sau mai stiu eu.Apoi am inceput usor..i-am dat banana cu lapte..un fel de milk shake.Ca e dulce,e bun si simtea si gustul de lapte.Sa vada ca nu-s medicamente.Si usor,usor am ajuns la 2-3 mese solide pe zi.Da-i lapte cu lingurita,stiu ca trei sferturi se vor duce pe ea,ca am facut-o si pe asta,insa e important ca ea sa vada ca lingurita nu e bau bau.Si pune-i putin pe buzite cu lingurita la inceput.Las-o sa guste ce-i dai si apoi vezi daca deschide gurita.Si pt inceput da-i mancare semi-solida,eventual pune-i laptic de care bea ea in mancare..fa-o mai lichida asa.Si vezi ce se intampla.
Mult succes.

POZE CU NOI
de David Christian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Ayla, nu mai alaptez de o luna. Pana si biberonul l-a luat f greu, puiul fiind obisnuit numai cu tzitzi. Trecerea a fost grea, desi s-a facut in paralel cu alaptarea.

Ledi, sa stii ca si eu ii fac shake cu lapte si fructe (coapte) si bea cu placere. E o buna idee sa ii dau cu lingurita, poate recunoaste gustul. Si canita cu cioc am incercat-o fara rezultat, dar canita cu lingurita nu. O sa cumpar si vedem cum merge.

La masa de seara am de gand sa schimb abordarea: pun scaunul de masa la masa din living, asez masa si pt noi si vom manca impreuna. Poate daca ne vede pe noi, papa si ea.

Bee

Mergi la inceput