fetele din Germania , am nevoie de un sfat!

fetele din Germania , am nevoie de un sfat! | Autor: ali

Link direct la acest mesaj

As vrea sa ne luam o masina din Germania.Ce sfaturi imi dati?
O masina ca lumea ,vreau sa zic, de un an sau doi si cat se poate de ieftina.Cum sa procedez?

ali

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Cauta sa o cumperi din Olanda sunt mai ieftine, majoritatea cunoscutilor din Germania de acolo au masinile. Si cei care si-au luat masini noi de marca nemteasca le-au importat din Olanda pentru ca sunt mai ieftine acolo, ciudat nu?!
Maine iti dau si un site util ca eu nu il stiu trebuie sa-mi intreb sotul.
Numai bine,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

In Olanda sunt mai ieftine masinile pentru ca taxele la masini sunt mai mari si ele se scad din pret cand tu importi masina - cam asta ar fi explicatia aproximativa (nu sunt sigura de termeni).
Stiam ca Auto Benelux (parca asa le zice) faceau excursii organizate pt. cei interesati sa cumpere masini din Olanda si se ocupau si de acte si ce mai era nevoie!

Din Germania - te poti uita pe www.autoscout24.de
Si aici poti sa scazi 16% TVA-ul pe care nu-l platesti daca iei masina ca sa o inscrii in Ro!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danac spune:

Poti sa circuli in Germania cu o masina inscrisa in Romania?Si daca da cat timp?Ca ar fi meserias avan in vedere cat este asigurarea l;a masinile inscrise aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

http://www.cramer-eu-automobile.de/de/index.php
acesta este site-ul, succes,
Katink

Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Camelia spune:

Da, poti sa circuli un an de zile (cel putin in Bayern) cu carte verde.Dupa aceea, te obliga sa o inmatriculezi aici.Totusi , noi am umblat (legal)doi ani jumate cu masina in matriculata in Ro.Daca te intereseaza, iti dau amanunte.
Dar nu e deloc meserias!
1.Avand numar romanesc esti ca oaia neagra si pentru politie (care, trebuie sa recunoesc, nu ne-a facut niciodata mizerii) si pentru romani.Nu-ti spun de cate ori am fost urmariti si asaltati de conationalii nostrii!Noi credeam ca-s infractori si ei , crezand ca venim din Ro, vroiau sa stie ce mai e pe-acolo .
2.Cartea verde nu-i chiar ieftina.In Ro e mai ieftina (parca in jur de 80$ pe luna am platit ultima data) dar ca sa faci pe o perioada lunga (un an de zile) sunt cam multi bani de dat deodata.Poti sa-ti faci carte verde si aici, dar nu la orice societate de asigurare!Noi am facut la ADAC, costa in jur de 100 euro pe luna dar nu esti asigurat pt. toata Europa si cand plecam spre Ro trebuia sa mai facem inca o asigurare pt Ungaria!
Noi ne-am lecuit de masina inamtriculata in Ro, drept pentru care am vandut-o acum cand am fost in Ro .Iar urmatoarea masina, o inmatriculam aici!

quote:
Originally posted by danac

Poti sa circuli in Germania cu o masina inscrisa in Romania?Si daca da cat timp?Ca ar fi meserias avan in vedere cat este asigurarea l;a masinile inscrise aici

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu stiu cä asta este in primul rind valabil, pt. masinile noi.
Ba chiar am väzut la TV, cä in Danemarca ar fi cel mai convenabil pret...si aici, ca si in Olanda, este vorba de impozitul care se pune suma netä, pe care nu trebuie sä-l mai plätesti, dacä vii din altä tarä.
Am mai auzit, cä olandezii s-au smecheritsi nu mai au preturi chiar asa de ieftine...in special cei din apropierea granitei.
Sfatul primordial, inainte de a se face un pas de genul ästa, este informarea pe net...preturile se pot schimba de la tarä, la tarä.
Dar as putea sä-ti dau un tip: in Ingolstadt este un parc imens de masini ( VW, Audi ), unde gäsesti in primul rind noi, dupä care sint si cele care au fost folosite in scopuri publicitare ( cu max. 30000 Km la bord ) si sint si masini mai vechi.
Stiu asta de la o cunostintä de-a noasträ, care s-a dus cu bäiatul acolo si s-au intors cu o masinä bunä. Era nouä, dar la un pret f. rezonabil.

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Va multumesc foarte mult.Sunteti tare dragute.O sa incep cautarile pe net.
Noi am facut un calcul la o Skoda Octavia. Daca vrem sa ne-o luam din Romania am iesi la 15600 Euro.Am zis ca daca tot luam o masina noua sa ne-o dotam cu Climatronic si ABS.Deci eu zic ca minimul.Ne-am gandit ca poate daca aducem o masina ( la un an sau doi)din Germania ne v-a costa mi ieftin ( inclusiv ce se plateste la vama).
VA multumesc inca o data.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Vin si eu cu o intrebare. Eu vreau sa imi cumpar o Toyota Rav 4 si uitandu-ma pa site-urile date de voi am vazut ca ma ajunge in jur de 20-22 de mii de euro. In momentul cand vreau sa intru cu masina in tzara cat mai trebuie sa platesc la vama? Si cam in cat timp mi-o inmatriculeaza? Are cineva idee? Daca ma apuc sa mi-o cumpar din Ro de la vreo reprezentantza ma ajunge in jur de 35.000!!!!!Nu tin neaaparat sa fie noua, dar cel mai tare mi-e frica sa nu fie furata de pe undeva. Si de ce spun asa ceva: o prietena de-a mea a cumparat de la cineva un Audi A8 si dupa o luna a aflat ca masina a fost furata. Ea a ramas cu banii dati si cu okii in soare! Nasoala situatia si nu mi-as dori sa trec prin asa cevaDaca nu e prea ridicol ce v-am intrebat multumesc pt eventualele raspunsuri

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

quote:
Originally posted by ralucami

Vin si eu cu o intrebare. Eu vreau sa imi cumpar o Toyota Rav 4 si uitandu-ma pa site-urile date de voi am vazut ca ma ajunge in jur de 20-22 de mii de euro. In momentul cand vreau sa intru cu masina in tzara cat mai trebuie sa platesc la vama? Si cam in cat timp mi-o inmatriculeaza? Are cineva idee? Daca ma apuc sa mi-o cumpar din Ro de la vreo reprezentantza ma ajunge in jur de 35.000!!!!!Nu tin neaaparat sa fie noua, dar cel mai tare mi-e frica sa nu fie furata de pe undeva. Si de ce spun asa ceva: o prietena de-a mea a cumparat de la cineva un Audi A8 si dupa o luna a aflat ca masina a fost furata. Ea a ramas cu banii dati si cu okii in soare! Nasoala situatia si nu mi-as dori sa trec prin asa cevaDaca nu e prea ridicol ce v-am intrebat multumesc pt eventualele raspunsuri

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Daca o iei din Germania - scazi 16% TVA din pretul cu care o cumperi (ai grija sa faci actele de deducere a TVA cand o iei) - iar in tara platesti sigur TVA 22% si cred ca si taxe vamale (spun cred pt. ca stiu ca la masini fabricate in EU nu se mai percep taxe vamale, dar nu stiu daca Toyota are fabrica in EU)!
Cat dureaza sa o inamtriculezi nu stiu - trebuie numai sa fii atenta ca masina sa aiba Euro 3!!!
Cat despre sansele sa cumperi o masina furata - trebuie sa ai chiar ghinion si cred ca mai degraba acasa, in Ro, patesti asta!
Oricum - inainte de a da banii stiu ca exista o serie (nu de la motor) - habar n-am unde, da´o sa incerc sa aflu - e, si seria asta poti sa o verifici gratuit la politie si stii sigur daca masina e furata sau nu!
Bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

vezi ca pe www.schlecker.de sunt informatii despre masini noi reimportate si mult mai ieftine decat cele noi de aici. Poate gasesti ceva care te intereseaza. Bafta!

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput