Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Meischa spune:

Exact asta o sa si fac. Nu merita sa fii om cu cineva in ziua de azi, plus ca facerea de bine f........de mama.! Asa-mi trebuie....
Acum astept cu viu interes ziua de luni sa merg la doctor.
Multam fetelor pt. sfaturi; ma bucur ca nu sunt singura care gandesc asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinatache spune:

ma simt ca o baba din aia care tot da sfaturi, da' nu ma pot abtine. In leg cu MARSUPIUL: nu va grabiti sa cumparati, bebele va fi greutz si daca aveti dureri de spate nu o sa-l puteti duce in marsupiu. Mai bine asteptati putin sa vedeti cum va simtiti, sa nu ramaneti cu el nou-nout in dulap, cum e al meu...

Cristina, mamica cu burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

Dana din Cluj!

Am o intrebare la tine: stii cam care sunt preturile prin Cluj??
Eu am auzit ca cezariana ar fi 300 Euro. Sa fie adevarat?? Mi se pare cam mult, mai ales ca am vazut ca fetele de prin Bucuresti toate au scris ca acolo e max. 150 Euro.......

Tu ce stii?? O fi Cluju' mai scump ca si capitala?? :)

Va pupa: Ven si de 27 sapt. si 4 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Cristina, eu sigur nu ma supar si cred ca nici celelalte burticutze, cel putin care suntem la prima sarcina! Eu chiar vreau sfaturi ca ne-am dorit bb foarte mult, dar mare lucru nu stiu despre cresterea bb-ilor!
Saru'mana si mai asteptam sfaturi de la mamici cu experienta!
Carmena si bb-ul 27 saptamani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura Takacs spune:

Carmena, vin si eu o parere, daca tot esti dispusa sa le accepti. Eu la primul copil si si acum am luat patut de lemn, cu o saltea potrivit de tare, si am pus de jur imprejur pernutele de care ziceai, seturile de lenjerie de pat pt bebe aici includ pernutele (sau aparatorile, cum el spune pe aici). Patutul care l-am luat acuma se poate folosi si cand bebe e mai mare, ii dai jos una ditnre gratii, dar are o gratie extra mai joasa, de fapt o graite partiala, ca sa nu cada copilul din patut. Cica se paote folosi pana la 5 ani, acuma depinde cat va fii de lung copilul, cu primul n-a fost chip sa-l folosesc pana la 5 ani, ci doar pana la 3. De marsupiu, zic si eu ca si Cristina, plus ca mie mi se pare ca bebe sta cam chinuit, asa ca o papusa de carpa. Un leganut cu baterii daca poti cumpara e nemaipomenit, mai ales in momentele in care nu vei stii ce sa=i faci sa-l linistesti, iar mai tarziu pe la 6-7 luni, un tarc e bun si el.

Sanatate la burtici si "ocupantii" lor.

Laura (sapt 32)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna dimineata burticutze!
In primul rand, inca o data, saru' mana de sfaturi-chiar nu o sa mai cumpar deocamdata marsupiu, oricum unul bun nu este nici prea ieftin...De patut, chiar ma gandeam, Laura, sa-i fac la comanda unul din lemn cu lungimea de 1.40 m, si latimea de 70-80 cm, tocmai sa-l pot folosi cat mai mult timp-asa ca sfatul tau a nimerit cum nu se poate mai bine ca sa fiu convinsa ca asa voi proceda! Multumesc frumos.
Si apropo, vis-a-vis de comoda pentru hainutele de bb, voi care spuneti ca este mai buna? - cea cu sertarase sau cea cu usite si raftulete? Noi nu avem decat dulapuri de dormitor si nu as vrea sa pun hainele lui bb alaturi de ale noastre-ma gandeam sa-i fac tot pe comanda, set cu patutul, o comoda, si nu ma pot hotara inca la model.
Noi suntem bine, in rest, suparati ca ni s-a stricat saptamana trecuta si combina muzicala si cea frigorifica si trebuie sa le reparam...Alti bani, alta distractie!Ei, asta este, ce sa mai facem acum?
Si sambata am fost la nunta, unde ne-am distrat foarte bine, spunea sotul meu ca la cat am dansat eu cu bb in burtica o sa-l alergam prin discoteci cand o fi mare...
Am citit tot pe forum ca din saptamana 27 iti creste burtica cu 5 cm pe saptamana-asa mult? Ca ma gandeam ca daca este asa, talia mea va ajunge pana la sfarsitul sarcinii la 160-170 cm - o, mai bine ma sari decat sa ma ocolesti, eu nu am decat 165cm! Vom vedea...
Voi cum ati mai petrecut in weekend? Ce nu-mi place ziua de luni...
Va pupicim.
Carmena si bb 27 sapt si 1 zi(crestem...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Buna mamicutzelor
Eu sunt in sapt 31 si cei din jur imi spun ca m-am marit serios(am 63Kg si 1,61 m), deci si eu sunt o piticutza. BB meu s-a linistit acum, cred ca si-a schimbat iar pozitia, nu mai este cu capul in jos.
Eu merg la dr. o data pe luna iar din octombrie sf a zis ca o sa merg din 2 in 2 saptamani. Echo nu este obligatiru sa se faca la fiecare control doar daca aveti ceva probleme, la mine este o mica problema cu placenta, este un pic rasucita, dar doctorul spune ca-si revine.
Apropos de patut si eu tot unul de lemn vreau sa-i cumpar lui bb meu si un dulapior din ala cu sertare, mie mi se par mai usor de folosit decat cele cu rafturi.
Cum a fost weekendul acesta, noi am avut unul plin de tot: am sarbatorit 1 an de la casatorie, a facut mami meu 53 de ani iar socrul meu 47 ani .... asa ca ne-am adunat toti si am dat o "mica" petrecere iar acum sunt in urma cu somnicul. Duminica am mers la SIAB cu niste prieteni si ne-am uitat la masini. Oauuu ce masini pe acolo, oare voi avea vreodata bani sa-mi cumpar o masinuta din aia???
Vise!
Dizica --> 31 sapt si 5 zile -->Andreea --> Spitalul Polizu, Lemnete Gabriel --> 26-27 noiembrie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Buna fetelor,
sper ca ma primiti si pe mine aici la voi, ca abia v-am descoperit azi. Proasta mai sunt, de cand cautam si eu fete cu sarcina apropiata de a mea, sa discutam. Eu am 34 sapt azi, si m-am ingrasat cam 14 kg pana acum, dar sincer, nu prea vad unde. Ca doar burtica se pare ca mi-a crescut. Masor 90 cm in talie acum, dar mi se pare cam mica, poate oi fi eu nebuna. Poate si ca sunt inalta, 1.76, mi se pare ca e prea mica. Sper sa ramana asa. Vergeturi mi-au aparut doar intre picioare, sus, un pic, dar mi-au aparut cam in 25-26 sapt, nu stiu de la ce. Mi-au aparut si pe sani, de fapt pe unul dintre ei, care culmea, e mai mic, si abia daca a crescut un pic. Mi se pare ciudat. Sper sa ramana asa, oricum, am inteles ca exista tratament cat sunt inca rosii la culoare. Eu sunt in Olanda, si aici e aiureala mare cu sarcina. Nu am unde sa ma duc la doctor, si sunt moase care se ocupa de sarcina, cu studii speciale. Ei nu considera necesara decat o ecografie, la 8 saptamani, in rest nimic. La control ma apasa doar pe burtica, si zice "beautiful". Ce i-o place, nu stiu. Oricum, am facut in Bucuresti o ecografie cand am fost, si totul era perfect, si am baietel, se pare. Inca ceva, eu aici am posibilitatea de a alege sa nasc acasa, cu o echipa de 4 persoane, de la centrul unde ma duc pentru controale. Aici asa se obisnuieste, se naste la spital doar daca sunt probleme. Nu mi-au dat vitamine deloc, nici Fe, si am facut analize doar pt Fe. Care cica era bine, 7.5. Daca ei zic, asa o fi, eu oricum iau Prenatale, si calciu cu magneziu, pt am niste carcei ingrozitori noaptea. Si mai iau in plus Vitamina E, de la inceput, care e buna pentru piele. Dar cam uit sa le iau pe toate. Si dupa ce mi-am dat cu creme speciale pt vergeturi din luna a 4-a si mi-au aparut vergeturi, acum imi dau doar cu body milk, pt ca nu le suport pe cele uleioase. Cred ca v-am scris cam mult, poate v-am plictisit, dar de mine nu stiati nimic.
Inca ceva, in legatura cu patul bb-lui, eu am citit aici in mai multe reviste speciale si pe unde am mai fost, ca nu e bine sa folosesti nimic in afara de lenjeria copilului in patul lui, nici aparatoare nici nimic, si nici plapumioara, ci paturica, in primii 2 ani, ca exista riscul sa se sufoce copilul, si ca aerul trebuie sa circule prin patutul lui.
In legatura cu somnul, eu nu am probleme, dorm pe burtica aproape, fara nici o perna, ca nu am nevoie. Cred intr-adevar ca am burta mai mica, ca altfel nu-mi explic.
Am si eu totusi o problema: MARE: nu ma pot lasa de fumat, si oricat imi impun, doar fumez mai mult de la o zi la alta. Am recurs de cand am ramas gravida la tigari foarte usoare, care au cantitatile de 10 ori mai mici decat tigarile normale. Sunt gen Kent 1, dar stiu ca tot nu e bine. Nu reusesc sub nici o forma sa ma las, si fumez mai mult in fiecare zi. De cate ori imi propun sa nu mai fumez, in 5 minute imi aprind o tigara. Nu am deloc vointa, si sotul meu nu ma mai suporta. Ma rog, ma suporta el , dar se supara, si pe buna dreptate.
Astept sfaturi, daca a incercat cineva vreo metoda buna.

Va pup pe toate.

Ancuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

quote:
Cred intr-adevar ca am burta mai mica, ca altfel nu-mi explic.
Am si eu totusi o problema: MARE: nu ma pot lasa de fumat, si oricat imi impun, doar fumez mai mult de la o zi la alta. Am recurs de cand am ramas gravida la tigari foarte usoare, care au cantitatile de 10 ori mai mici decat tigarile normale. Sunt gen Kent 1, dar stiu ca tot nu e bine. Nu reusesc sub nici o forma sa ma las, si fumez mai mult in fiecare zi. De cate ori imi propun sa nu mai fumez, in 5 minute imi aprind o tigara. Nu am deloc vointa, si sotul meu nu ma mai suporta. Ma rog, ma suporta el , dar se supara, si pe buna dreptate.

Vrei o metoda sau un motiv pentru a te lasa de fumat? Un motiv pot sa-ti dau eu: copilul sufera in perioada intrauterina de lipsa de oxigen. Imagineaza-ti-l cum se sufoca. Acest factor poate duce la nastere prematura. Stii ce probleme au copiii prematuri?
Esti o femeie care se documenteaza, am citit in mesajul tau ca te-ai interesat de anumite aspecte postnatale. Probabil ca stii in acest caz ca nu numai nicotina etse periculoasa pentru fat, ci si celelalte metale grele. Nu-ti trebuie alta metoda decat propria vointa si constiinta ca sa te lasi de fumat. Gandeste-te ca desi poti, nu ii oferi propriului tau copil cel mai bun start in viata. As vrea sa te imaginezi intr-un viitor nu foarte indepartat, tinand de mana puiul mic si privind cu mandrie la el. E opera ta.
Cu drag,
O fosta fumatoare inraita.

PS: stiu ca se spune ca 2 tigari/zi n-ar afecta sarcina, in caz ca gravida nu se poate abtine si se streseaza din cauza asta (stresul dauneaza sarcinii), dar decat doar 2, mai bine nici una, nu?
O metoda pentru a renunta la fumat (ca sa nu zici ca-s rea si nu ti-am zis este sa renunti la toate obiceiurile legate de fumat, cum ar fi savurarea cafelei care de obicei este musai sa fie acompaniata de tigara, cel putin la mine asta era sfant...
Sa nu uit! Bine ai venit pe forum, la gravidutele de sfarsit de an. Sper sa iei sfaturile de aici strict ca intre prietene.
Inca odata, cu drag,
Vilma

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancuta06 spune:

Multumesc pt sfat....

Cred ca asa o sa fac, dar mi-e atat de greu. Macar acum nu am ce face, mi-am terminat tigarile, si mi-e prea lene sa ma duc sa-mi iau, asa ca o sa stau fara, si cand nu mai pot ma duc sa ma culc. Dar e ciudat rau. O sa incerc sa nu mai fumez deloc, nu sa le reduc doar. Si odata ce am trecut de primele zile, va fi usor. Sper sa reusesc, pt ca ma simt oribil cand ma uit la burtica mea si am o tigara in mana. Dar am atatia nervi, in general, ca uit de tot. Oricum, totul depinde de vointa, si sper sa mearga.

Ancuta

Mergi la inceput