Mamici de nov-dec 2003, (8)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ven spune:

FETELOR, HELP!!!

Va rog mult, sa-mi raspundeti, sa-mi impartasiti parerile sau experientele voastre!!!
Pb. mea e urmatoarea: am avut acum vreo 3 sapt. un episod de tensiune mare. Mi-am facut analiza la urina, n-am nimic (albumina, proteine, etc.), mainile si picioarele nu mi se umfla decat atunci cand e foarte cald. Mi-am urmarit de atunci tensiunea , a fost ok, maxim 14 cu 9, de atunci chiar mi-a scazut, ultimele dati am avut cand 12 cu 7, cand 11 cu 6.
DAR: AM PULSUL MARE. Aproape tot timpul. Intre 80 (cand stau in pat, linistita) si 102 (dupa ce merg , lucrez, etc). Inda cel mai nasol e ca de 2 ori am avut seara, cand m-am pus in pat puls asa de mare, imi batea inima de simteam ca-mi sare din piept!!! Si nu am putut adormi, daca o secunda atipeam, ma trezea asa, ca un fel de sperietura scurta, si inima incepea sa-mi bata si mai tare.......curios e ca ultimele dati am avut tensiune 11 cu 6, si puls peste 90......cum e posibil asa ceva???

Voi ce ziceti?? Stiu ca avem acum peste 1 litru de sange in plus si inima trebuie sa pompeze mai tare ca sa faca fata, dar mie chiar nu mi-e bine, si la ora stau acasa in fata computerului tocmai din cauza unui episod din asta cu pulsul de azi-noapte.

Ati mai pati careva asa ceva??? Voi cat aveti pulsul??? Cand va masoara dr. tensiunea, va spune si ce puls aveti???

Va rog mult sa va dati cu parerea!!
Mersi din suflet!!!
Sanatate la mamici si bebici!!!

Ven si de 27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ven
stai linistita, pulsul mare se intalneste la toate gravidutele.. Inima bate pentru doua persoane, ca sa zic mai pe limba noastra .
Oboseala aceea pe care o simti, o simt si eu cand mai ridic pe fii-miu sau cand ma ridic brusc de pe un scaun. Nu cred ca trebuie sa te impacientezi. Dar stiu si eu ca la prima sarcina eram foarte speriata de aceste puseuri, plus ca ma speriam din orice si practic imi sarea inima din piept. Am fost la un cardiolog si am facut analize peste analize si a iesit ca aveam inima ok. Poate ca sa te linistesti vorbeste si cu doctorul.
Sarcina usoara si fara ganduri negre.

Adriana 30 sapt, cu bebe , DN 30 noiembrie, doc. Anca Florin, Municipal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dpintilie spune:

Salut la toate!
Nu am mai scris de mult, dar am o perioada EXTREM de plina la servici. Citesc insa aproape zilnic ce mai scrieti. Ma bucur ca bb-i sunt bine, la voi in burtici si va(ne) doresc sa stea acolo si sa creasca frumos pana la termen. Si al meu e bine, chiar acum ma bucura cu niste suturi destul de puternice. E un dragutz.
Nici noi nu ne-am apucat de cumparat lucruri pentru bb, mai asteptam pana in noiembrie...atunci o sa comandam patutz si masa de infasat, vanitza si tot ce mai e nevoie.
Ven, daca te consoleaza cu ceva, pulsul meu nu scade niciodata sub 80,90 chiar. De multe ori e in jur de 107. Conteaza cum ti-a fost pulsul inainte de sarcina, al meu era ridicat...Si tensiunea imi e foarte mica..11 cu 6,12 cu 6...Cea mica nu a trecut de 6 de nu stiu cat timp.
As vrea sa mai adaug si eu ceva la lista de lucruri pentru mamici: -prosoape si slapi de dus(de aia de plastic). Cred ca e mai indicat sa faci dus cu niste slapi in picioare.

Vreau sa va intreb ceva legat de dimensiunile bb-ului. La ultimul ecograf, dupa masuratori, bb era mai mic decat saptamanile de sarcina calculate de la prima zi a ultimului ciclu-2. Doctorul m-a asigurat ca nu e nici o problema(bb se dezvolta in salturi, eu am doar 1.55m inaltime si nici tati nu e foarte inalt). Totusi nu stiu ce sa cred, la penultimul ecograf, facut cu un alt aparat, care zic eu ca e mai bun, bb era mai mare decat nr. de saptamani calculat din prima zi a ultimului ciclu-2, cam cum stiu si eu ca e conceput.Voi ati patit asa ceva?

Dana, 27s si 1z

Mergi la inceput

Adriana, Dana,
Va multumesc din suflet!!! :)
Nici nu stiti ce ma bucur ca mi-ati raspuns asa de rapid!! Si ma bucur ca m-ati mai linistit, ca nu sunt singura careia i se intampla, ca incep in curand sa o iau razna, asa sunt de panicata!!! :)
Ce sa fac, asta e.......n-am mai trecut printr-o sarcina, si as vrea ca totul sa fie perfect, sau macar cu cat mai putine pb. pentru bebe si mine......

Dana, chiar ma intrebam acum, daca tot stau acasica azi si imi fac de cap, oare ce mai fac fetele din Cluj, si vroiam sa incerc sa dezgrop topicul ala, dar nu stiu daca mai e de gasit.......Tu ce mai faci??? Pana cand mai mergi la slujba??? Te intreb pt. ca suntem apropiate ca termen. Mie mi s-a spus ca numai cand implinesc 30 sapt. (dupa unii dr.) sau 31 sapt. (dupa altii) ai dreptul la prenetal. Ceea ce mi se pare o vesnicie, ca mie numai trezitul la 6:30 imi creste pulsul. si vorba ta, in ultima vreme parca am de lucru la birou mai mult decat oricand!!! :)
Eu merg miercuri la dr. Mironiuc la control, sper sa-mi dea un termen mai apropiat decat 24 dec., ca sa scap odata de stresu asta cu slujba!!!Apropos, v-am zis ca-l fac pe bebe clujean??? D-na dr. ne-a acceptat sa nastem cu dansa!!! Tu ai mai fost la eco 3D acolo??? Poate la urmatorul control merg si eu, sa vad mai ine inima si circuitul sangvin, cum circula prin placenta si cordonul ombilical toate cele de la mine catre bebe, etc.......
O prietena de-a mea a fost si mi-a zis ca a vazut toate astea si era foarte incantata. A costat-o 600.000 lei. Ea zice ca i-a facut si 3D, dar mie parca nu-mi vine sa cred, la pretul asta, nu stiu........

Alte noutati: m-am facut ochelarista.......:((( Am constatat ca am pb. cu ochii (eu lucrez 8 ore pe zi NUMAI pe calculator) si am citit aici pe site ca se poate sa-ti slabeasca vederea in timpul sarcinii si ca revine dupa ce nasti, dar ma deranja si\nu mai puteam lucra ca lumea,asa ca am fost la ofta si am constatat ca am -0,5 la dreptul si -0,75 la stangul plus un usor astigmatism (la stangul). Asa ca acum sunt cu biciclata pe nas, vad mai bine, dar mi-e greu sa ma obisnuiesc cu ei, e nasoala senzatia, seara dupa ce-i dau jos mai am vreo juma de ora senzatia ca-i am pe nas!!! :)))

No, bun! Hai ca v-am innebunit destul cu pb. mele. Ma duc sa-mi fac ceaiul de cozi de cirese, ca o fata cuminte ce sunt...... :)

Va pupa Ven si de 27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Ven, atentie la Calciu, poate fi din cauza lui aceasta cadere de tensiune. Iei ceva prenatale? Ar fi bine sa-ti controlezi calciul si magneziul. Mai ai si alte simptome (cum ar fi incetosarea vederii cand te ridici brusc din pat, zgomote in urechi)? Crampe musculare?
Fetelor, eu vin pentru intalnirea din octombrie (12), asa ca sper sa ne vedem cu toatele.
Multumesc Carmen, si Julia pentru info, va anunt io din timp. Pentru ambele trebuie facuta programare?
Va sarut cu drag,
Vilma

Mergi la inceput

Draga Ven,

Eu stiu ca in total ai dreptul la 126 de zile de concediu. Aveam de gand sa mi le iau toate dupa nastere, dar bineinteles ca am aflat acum(de o saptamana) ceva ce m-a dezumflat rapid. Poti sa iei maxim 63 prenatal si maxim 63 postnatal. Mie nu-mi convine sa-mi iau prenatal asa de mult,maxim 2-3 saptamani am de gand sa-mi iau. Si se pare ca nu pot recupera zilele de prenatal in postanatal. Asta e, statul roman face tot posibilul sa "loveasca" in mame. Ca doar natalitatea e "mare" in Romania, femeile trebuie incurajate sa aiba copii...Asa m-am saturat de astia care ne conduc.
Deci practic concediu prenatal ai 2 luni, nu mai mult.Asta ar insemna saptamana 31, cam asa ceva.
Am fost la cabinetul acela, am cerut un 3D, dar mi-a spus ca nu-mi face, ca nu are sens. Asa ceva se face doar daca sunt suspiciuni in privinta copilului cum ca ar avea ceva malformatii...Si dureaza foarte mult, cam o saptamana sa prelucreze imaginile si sa genereze o echo 3D.
Asa ca mi-a facut o echografie de morfologie fetala, asta inseamna ca l-a puricat bine de tot, mai mult de jumatate de ora...sa vada organele interne,cap, maini, picioare...Echografia aceea a fost 600.000, asa ca prietena ta sigur nu a avut parte de o echo 3D.

Fetelor, voi luati calciu? Daca da, de cand. Inca nu am curaj sa iau, mi se pare prea devreme. As prefera sa nu iau deloc,am citit articole legate de asta si vorbeau de o posibila intarire prematura a oaselor copilului. De aceea deocamdata beau lapte, si o jumatate de litru pe zi, plus cascaval...Ce ar trebui sa iau e vitamina D, ca fara degeaba incerc eu sa "adun" Ca in organism, ca nu se prinde. Doar ca vitamina D nu pot lua fara o prescriptie a dozajului facuta de doctor...si pana la urmatoarea vizita la doctor mai am o luna.
Voi la ce interval mergeti la doctor?

,Dana,27s si 1z

Mergi la inceput

Dana, eu am luat 10 zile Ca+D2, cate una pe zi. Acum iau Prenatal, care contine si el Ca si D2, dar astept pana poimaine sa vad daca dr. zice sa mai iau sau nu Ca. Si eu am auzit faza cu calcifierea oaselor la bebe, asa ca deocamdata beau lapte, pap iaurt, branza etc. Eu mai iau Mg, ca am lipsa (si am avut dintotdeauna pb. cu el)-2 tb./zi.

Da, cu 3D e clar!!!Asa ma gandeam si eu, dar n-am contrazis-o, daca era asa de incantata!! :)

Nici eu n-am mai fost la control din 30 iulie (!!!), deci de aproape 2 luni, dar dr. a fost in concediu, eu am fost in concediu, si tot asa......Acum cred ca ma va chema mai des, adica peste 1 luna, si apoi (in nov.) la 2 sapt., si apoi la 1 sapt......

Pupici!
Ven si - 27 sapt.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgy75 spune:

Eu iau Prenatal in fiecare zi incepand din luna a 3-a. Nu am avut probleme cu pulsul dar in schimb ma sperii de orice.
Ieri cand am fost la baby expo s-a spart un balon langa mine si am crezut ca mor in clipa aia, pana si bebe s-a speriat asa tare ca s-a facut ghem si aveam burtica tare-tare de tot, a trebuit sa ma asez pe un scaun.
Unde ati facut echo de morfologie doar cu 600.000 lei. Eu sunt din bucuresti si m-a pacalit cineva si m-am dus la Centrul Medical Unirea (nu sunt asigurata la ei) si am dat 1.700.000 la un doctor Iosup Danut, iar daca mai stiti v-am scris mai demult am venit extrem de ingrijorata si nu mi-a explicat nimic. Nici macar nu mi-am vazut bb, nici eu nici sotul care statea pe un scaun langa doctor. Nu nea explicat nimic, doar ne-a anuntat sec ca o sa am o fata si ca are cordonul in jurul gatului dupa acre m-a dat afara. M-am simtit oribil
As vrea sa repet acea echo morfologica la un doctor mai de treaba daca stiti unul spuneti-mi si mie, si daca se poate mai ieftin decat asta la acre m-am dus eu.
Dizica --> 30 sapt si 6 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Carmena spune:

Buna burticutze,
Si eu iau Prenatal si Ferogradumet cam de o luna, ar trebui 1 / zi, dar mai uit in unele zile - plus ca mi se pare ca am pofta de mancare mai mare si ma mai si constip, de la Fe cred. Calciu nu am luat deloc desi am "noite" pe unghii si vad ca se rup repede - beau laptic si iaurt, mai mananc branza...
Eu la doctor am fost lunar incepand din a doua luna. Acum merg peste o luna, si apoi cred ca mai des, la 2 saptamani - acum cand merg voi face si analizele din nou(eu le-am facut doar in primul trimestru).
La eco tridimensionala noi am fost tot la Iosup, dar noua ne-a placut de el - contrar la cum s-a purtat cu tine, Dyzica, noua ne-a aratat fiecare membru a lui bb, organele, ne-a explicat cam tot ce l-am intrebat...Eco a durat cam 25-30 minute, i-a facut si pozica lui bb - noi am venit destul de incantati de la el. O fi avut vreo toana- a, si pe noi ne-a costat 1.300.000 lei, este drept la Clinica Diagnostics, aveam 22 saptamani atunci.
Spuneai de maini umflate - si eu le am umflate, in special dimineata. Oricum am renuntat sa mai port inelele, nici macar verigheta care era putin larga nu o mai suport. Nici cu picioarele nu stau prea roz-mi se umfla daca stau mai mult timp in picioare sau pe scaun. Seara, abia astept sa ajung acasa sa mi le urc pe pereti! Doctora mi-a spus ca e oarecum normal, din cauza sarcinii...sa vedem la analize cum iese albumina, am inteles ca ea poarta vina...
Ei, si cam atat.
Va pupicim si mai vorbim.
Carmena si bb-ul 26 sapt si 1 zi

Mergi la inceput

Draga georgy,
Eu am facut echo morfologica in Cluj....Si eu si Ven aici mergem la doctor.Poate si de aia e mai ieftin, am observat ca preturile sunt extrem de diferite fata de Bucuresti, din fericire pentru noi.O echo 3D in Cluj e 850.000 si doctorii sunt suficienti de cu bun simt incat sa nu-ti ia banii pe asa ceva daca nu e cazul. Ni s-a explicat(cred ca si lui Ven, daca nu ma insel) ca echo 3D nu se face numai asa, ca ai tu chef ci doar daca se suspecteaza ceva probleme la copil, ma gandesc ca daca la o echo normala se vede ca ceva nu-i in regula.In bucuresti, din cate am mai citit repede iti iau banii... Imi pare rau ca ai dat atatia bani si nici nu te-a lamurit cu nimic. Din ce am mai citit pe forum doctorul la care ai fost e foarte renumit, ca fiind doctor foarte bun, nu de altceva...Se pare ca nu e chiar asa...

Dana,27s si 1z

Mergi la inceput