scaun foarte gros ca de om mare
baietelul
meu de 2 ani face treaba mare foarte gros si cu sange ,face la 2 zile iar alimentatia este cat se poate de normala cu iaurturi,fructe , supe,miere in orice ceai si dimineata pe stomacul gol, incerc pe cat posibil sa evit sa-i dau alimente ce il pot constipa si tot degeaba de 2 luni asa ne chinuim va rog ajutati-ma am mers la medic si mi sa spus ca pote nu bea suficiente lichide si ca nu are nimic are doar colonul mai gros si sa recomandat supozitoare in fiecare zi , sebi bea lichide ceai de musetel si de fenicul indulcit doar cu miere de ma speriat ,el nu avea nici o problema a papat lapte praf de la inceput ,va rog ajutati-ma multumesc ,
Raspunsuri
iulix spune:
Incearca sa mergi la un plafar si sa intrebi de un remediu naturist. Te si sper ca sa treceti cu bine peste.
alra spune:
sangele ala pare a fi de la o fisura anala. cauta un doctor care sa va ajute, sfatul cu supozitor zilnic nu imi suna prea medical.
exista niste laxative pe baza de sare care atrag apa in colon si inmoaie kk.
pe mine cand eram insarcinata ma ajutau kiwi dintr-alea galbene.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
meb spune:
incearca duphalac, este un sirop laxativ care aduna apa in colon si face kk mai moale. nu da dependenta, poti sa il folosesti si pe termen lung. sau forlax, e un praf pe care il amesteci cu apa, desi scrie ca e de la 8 ani e ok pt copii mici, in franta se da in mod curent copiilor mici, chiar bebelusilor. nu il lasa asa, e pericol mare sa i se faca frica sa mai faca kk, din cauza durerii. multa sanatate!
Maadi spune:
Si noi am patit ceva asemanator. Sangele a fost de la fisura anala si atunci dr. ne-a recomandat urmatorul tratament pentru ca cel putin 5 zile scaunele sa fie la limita diareei (sa treaca fisura): ulei de parafina, aloe vera sirop, pastile cu fibre si inca un laxativ care nu-mi amintsc cum se numeste (am reteta acasa), dupa care scaunul trebuie reglat din ceea ce mananca: cat mai multe cereale integrale (dimineata pe stomacul gol), fructele neaparat cu coaja, salate cat mai multe (legume crude - conopida, brocoli, telina, morcov), legumele gatite ca la chinezesc (nu fierte foarte mult), sa bea nectar de fructe, nu apa in timpul meselor (cam la jumatate de ora dupa masa), orezul si pastele sa fie neaparat integrale.
Sanatate multa va doresc.
Maadi si Calin (19.07.2003)
onyx_neo spune:
DA am incercat si lass baby si dulphalac ,am schimbat si alimentatia dar fara rezultat am sa incerc din nou,nici mie nu mi sa parut prea medical treaba cu supozitorul deaceea v-am cerut sfaturile pentru ca stiu ca nu sunt singura mamica ce ma confrunt cu astfel de problema ....va multumesc mult pentru sfaturi si pentru ca imi suneti alaturi si am sa va tin la curent cu orice schimbare si am sa-mi caut un medic mai bun
mirela.d spune:
Onyx, sunt in aceeasi situatie cu baietelul meu asa ca urmaresc tot ce se scrie pe tema asta. Mie mi-au recomandat doctoritele copilului meu ulei de parafina sau lactuloza. Am inteles ca efect mai rapid ar avea uleiul de parafina dar este cam greu de pacalit copilul sa il ia. Pe de alta parte, lactuloza este buna la gust.
Eu voi incerca de astazi uleiul de parafina (care se da seara) sau maine dimineata lactuloza in cazul in care refuza uleiul de parafina (lactuloza am inteles ca se da dimineata).
Si eu am incercat toate variantele alimentare posibile si degeba. Deja, baiatul meu nu mai face de frica. Il vad ca ii vine sa faca si se abtine.
Bafta si tine-ne la curent cu orice metoda gasesti! Voi scrie si eu rezultatele obtinute.
anca_a spune:
Noua ne-a recomandat pediatrul sa incercam cu tarate de Psyllium, o lingurita de 2 ori pe zi dizolvate in putina apa.
Initial i le-am dat in combinatie cu Duphalac 14 zile, apoi fara Duphalac, inca 2 luni.
A functionat.
Taratele le gasiti la farmaciile naturiste.
www.alexdamian.com/" target="_blank">Salvati-l pe Alexandru
babyyy spune:
Seby s-a reglat dupa o constipatie urata cu Acidophilus de la Calivita.
Praful de la o tableta in mancare.O data pe zi.
pana se termina flaconul.Parca 30 sau 60 de zile tine,,nu mai stiu.
Este natural,contine probiotice,f bun ptr flora intestinala dupa antib,regleaza scaunul,ptr giardia,dermatita atopica.
Incercasem:debridat/enterolactis/biotics baby.... cu nimic nu mergea
babyyy spune:
aaa si in perioada aia papa ciorba zilnic + 1 biberon de suc de fructe facut proaspat in casa dimineata ... si tot nu avea scaun.Pe noi Acidophilus-ul ne-a salvat