Copilul cu ochelari

Copilul cu ochelari | Autor: ligia13

Link direct la acest mesaj

Radu (4 ani si 3 luni) va trebui sa poarte ochelari!

Rog mamicile cu experinta la ochelaristi sa-mi dea si mie niste sfaturi!

La ce trebuie sa fiu atenta cand aleg rama?
Exista rame mai putin pretentioase..? care sa reziste la socuri?
Am vazut la alti copii pe strada ca dupa urechi sarmele alea sunt mai lungi..asha trebuie?
Cum sa fie lentilele mai mari sau mai inguste?(ma refer ca suprafatza)

Si eu sunt ochelarista dar doar de la 20 ani...deci nu stiu cum e sa fi copil cu ocehlari!

Am emotii , dar ma bucur ca el abia asteapa momentul... si colaboreaza f bine. Sa vedem cand probam efectiv si cand va trebui sa-i poarte cat de intelegator va fi!

Multumesc!

Eu si Raducu (22.04.2005)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cosmi1975 spune:

pai...daca te duci la un centru care are rame pt copii asa mici nu ai de ce sa ti faci griji...ce sfat pot sa ti dau???sa nu dai ff milti bani pe rame ca sigur o as le schimbi des daca ii cres dioptriile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

emotia mea e ca ma duc la un centru de ochelari si tanti aia ca sa-si vand marfa zice: sunt excelenti..sunt minunati..cele mai tari rame ... si ajung cu ele si nu-i poate purta ca ii cad sau ce stiu eu altceva!

Scuze daca intrebarea pare tampita....

(Nu exista un magazin special pt copii in Brasov si mai ales pe varste , iar din alte experientze nu mai merg de mult in magazin/farmacie/etc sa intreb "ce-mi recomandati?" , ci ma duc cu lectia bine invatata de acasa...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EllaX spune:

Ligia, ramele pentru copii trebuie sa fie flexibile si rezistente - sunt bune cele subtiri, de titan (la care, teoretic, nici nu face dermatite de contact). Bratele trebuie sa fie lungi si indoite dupa urechi, sa nu ii tot alunece/cada ochelarii cand se joaca sau se uita in jos- asta, bineinteles, daca nu poarta ochelari cu elastic. Radu e marisor, vad, nu cred ca-i bine pentru ego-ul lui sa poarte ochelari cu elastic. Grija la cum sunt indoite bratele: capatul inferior sa nu fie indreptat inspre ureche, sa poata fi, totusi, dati jos si in viteza, fara sa-i smulga urechile. Lentile de plastic, tratate antireflex si antizgariere, cat mai subtiri (deci comprimate) si puse la un centru bun, unde se fac lentile de calitate. Teoretic, lentilele trebuie sa acopere bine orbita, in jos, in sus (pana la spranceana) si lateral, deci sunt bune cele mai mari, mai ales la inceput.

Ar fi bine sa aveti doua perechi de ochelari, ca accidente cu ochelari rupti/strambi pot fi oricand.

Ar fi bine, de asemenea, sa-i placa si lui Radu ramele. Si gaseste-i exemple de ochelaristi celebri si simpatici si destepti, chiar daca acum abia asteapta momentul purtarii ochelarilor.

Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

si eu i-am facut fetitei sapt trecuta ochelari.am luat rame,nu de firma,dar facute de cei care au cab de ofta(opticris).draguti si ieftini.am investit mai mult in lentile.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danny1 spune:

eu nu i-am facut rame de sarma,din acelea care se invart dupa ureche,ca nu-mi plac.dar si cele normale stau pe ureche.are copilul colegei mele-4 ani-si e un zvapaiat......nu exista mag numai cu ochelari pt copii,intreaba la cele de adulti.si nu t elasa pacalita.ca si mie mi-au dat prima oara cele scumpe dar am cerut sa vad si altele.stiam ca astia fac si ei si is bune si ieftine.

mami de Amira, premiata cu argint la concursul de dans

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dulcetica spune:

In primul rind trebuie sa fie foarte usori si incearca sa probezi cit mai multe modele ,sa-i dea un look frumos.Chiar daca trebuie sa dai un ban in plus, incearca sa-i alegi un model care se armonizeaza cu trasaturile fetei.Noi n-am avut probleme din partea lui sa-i poarte,insa intr-o zi ,la camin, am intrebat doua fetite daca sint prietene cu Rares.Mi-au raspuns ca nu,pentru ca ele nu vor prieten cu ochelari.Mi-a venit sa rid ,dar imediat mi-am dat seama cit de afectat o fi copilul meu de comportamente de acest gen.Copiii sint brutal de sinceri. Poate sint subiectiva,dar ii sta foarte bine si e printre cei mai dragalasi copii din grupa.La el in grupa nu mai poarta nici un copil ochelari.Am instruit doamnele sa-i stearga ochelarii,sa-l ajute sa-i scoata la nani,sa fie atente sa nu-l impinga ceilalti copii ,sa-i scoata ochelarii daca-i duc la leagane,etc.
El poarta deja de un an,permanent.Trebuie sa mergem la control ,sa vedem daca s-au diminuat dioptriile.
Nu sint petrecuti dupa ureche mai mult decit normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mandyksch spune:

Pentru copii (ca sunt ei asa mai zvapaiati), ar fi bune ramele de titan, rezistente si lentile policarbonat care se zgarie f greu si sunt mult mai rezistente la socuri decat cele de plastic sa nu mai vorbim de sticla.Daca are dioptrii mari sau f mari se recomanda lentile subtiate, daca e dioptrie mica atunci pot fi si lentile normale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Eu port ochelari de la 7 ani sfaturile mele: sa fie usori, cat mai rezistenti, rama sa inconjoare complet lentilele (nu recomand "jumatatile" de rama , sunt dragute dar deloc rezistente), pupila sa ii pice cat mai pe mijlocul lentilei - nici prea sus, nici prea jos, nici prea spre nas etc, si recomand si eu sa acopere cat mai bine orbita (in principiu rama sa nu ii "taie" imaginea, indiferent cum ar roti privirea).
p.s. ca sa stii la ce sa te astepti, o sa ii fie mai greu in prima iarna, cand va face trecerile de la rece la cald si se vor aburi mereu - la intrarea in casa, la intrarea in magazine etc. Mai recomand si o bucatica moale de material pentru sters ochelarii

Diana de Alex (23 aprilie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Si al meu baiat are ochelari din primavara asta. Parintii mei l-au dus la un centru bun de facut ochelari si la sfatul medicului au optat pentru rame ce inconjoara complet lentila, sa fie o rama rezistenta si sa ii cuprinda urechiusa la spate (cu sarma dupa ureche) si lentilele sa fie din plastic.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligia13 spune:

Va multumesc tuturor de sfaturi!

EllaX, zici sa-i gasesc exemple de ochelaristi smpatici si destepti?
Pai o sa incep cu mine..daca nu-l conving continui cu tati..apoi cu bunica si daca nu-l conving ...trec la artleria grea...dna educatoare, Harry Potter

diana_jors..chiar ca am uitat de problemele astea iarna.
Asta imi aminteste de o poveste a coafezei mele.. o fetitza cu ochelari intra in salon..i se aburesc instantaneu ochelarii , se uita la coafeza si zize: "Vai tanti ce aburita sunteti!"

O sa merg maine in recunoastere..sa vad daca trebuie sa astept pana la salariu sau nu!

dulcetica sunt sigura ca ai un ochelarist simpatic , cum de altfel sunt sigura ca si Radu va fi la fel de simpatic cu ochelari!

Mergi la inceput