bb alaptat nu face kk
buna ziua,
Fetitza mea (10 saptamani alaptata exclusiv la san nu a mai facut kk de luni. Am observat ca de vre-o 2 saptamani si-a schimbat tranzitul intestinal in sensul ca de unde pana acum facea dupa fiecare masa, a trecut la 2-3 kk pe zi iar acum face la 2-3 zile. Ca si consistenta kk este pastos, de culoare mustar inchis spre maroniu. Este normal asa ceva la un copil alaptat?
MUltumim frumos,
Adriana + bb Irina + Andrei
Raspunsuri
anca2705 spune:
buna
de regula copii alaptati nu au probleme de tranzit.se poate sa fi mancat ceva de il constipa pe micut.nu e normal sa il lasi de luni fara sa faca kk.incearca cu supozitor sau cu termometrul(mie sincer imi era frica cu termometrul si eu am folosit supozitor)
dute cu ingerasul la doctor sa nu fie si alte probleme.
multa sanatate
Sabina spune:
da, e f normal. Cata vreme nu are niciun disconfort, te poti considera fericita.
Pur si simplu asimileaza tot.
Felicitari!
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
mirela.d spune:
Sincera sa fiu, eu nu cred ca este deloc normal si ca explicatia ar fi ca asimileaza tot. Eu zic sa ii pui supozitor cu glicerina. Dar nu unul intreg ci pe jumate si nu taiat pur si simplu ci subtiat ca este micuta draguta de ea.
In ceea ce priveste faptul ca bebelusii alaptati nu ar trebui sa aiba probleme de tranzit intestinal, incep sa cred ca e doar un mit. Si baiatul meu a avut probleme cu constipatia exxact de la varsta la care zici tu de fetita ta si era alaptat exclusiv iar eu nu am schimbat nimic in alimentatia mea atunci. Acum are perioade si perioade. Din pacate, acum suntem iar intr-o perioada urata cu constipatia.
sanatate multa si nu o mai lasa atat! Sunt toxine care in loc sa se elimine, ii raman in corp.
Tisina spune:
Am patit-o si eu cu baiatul, tot pe la varsta asta. Explicatia pediatrei a fost ca e normal la copil alaptat exclusiv sa aiba scaune mai rare, iar atata vreme cat "produsul" este ca o pasta, nu am de ce sa ma ingrijorez. Constipatie inseamna atunci cand face bobite tari. Mi-a zis doar sa nu il las prea multe zile, si daca in a patra zi inca nu a avut scaun sa ii pun supozitor cu glicerina pentru bebelusi. La doua-trei zile, e normal, mai ales daca nu da semne ca ar deranja-o sau ar durea-o burtica, si mai ales daca il elimina usor (fiind ca o pasta).
Numai bine si sa va faceti mari!
Sabina spune:
ba e absolut normal, mai informati-va....
faza cu toxinele e absolut hilara.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
mirela.d spune:
"Numeroase boli apar pe fondul intoxicarii organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care contin multi aditivi, din medicamente, din apa si aerul poluat, din cosmeticele si detergentii pe care îi folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumuleaza în colon. În lipsa functionarii corespunzatoare, colonul nu mai poate elimina la timp resturile alimentare, care fermenteaza si intra într-un proces de putrefactie prelungit, transformând colonul în „groapa de gunoi“ a organismului."
Nu am timp acum de mai mult dar revin.
Asta ca sa nu mai para ilara o problema reala.
Edit: Completez cu observatiile dintr-un referat al carui subiect este constipatia: "Complicatiile datorate intarzierii eliminarii materiilor fecale pot fi nebanuit de multe. Afirmatia conform careia "multe boli cronice degenerative isi au originea in intestin" este exacta. Este suficient sa amintim ca intr-un mililitru de continut semilichid din colon exista o cantitate de microbi (cei mai multi, in proportie de 90%, fiind colibacili), notata cu o cifra urmata de 12-14 zerouri. In constipatie, aceasta flora microbiana exacerbeaza, accentuand procesul de putrefactie al resturilor proteice nedigerate. Toxinele rezultate solicita pana la epuizare ficatul, rinichii, creierul si sangele cu globulele sale. Imbolnavirea grava a creierului la bolnavii de ciroza se datoreaza tocmai amoniacului, produs in exces in intestinul gros de catre flora de putrefactie. Constipatia face necesar un efort (scremut) defecator maxim, cu puternice contractii musculare abdominale, cu variatii mari de presiune a sangelui, a diafragmului, accentuand hernia hiatala, ombilicala, inghinala. Acest screamat poate precipita infarctul, apoplexia, ruperea varicelor esofago-gastrice din ciroza. Ocluzia intestinala si peritonita pot fi complicatii ale constipatiei, iar cand apar varsaturi, dureri si contractarea muschilor abdominali, febra, frisoane, usor icter, este urgenta nevoie de interventia medicului."
Pentru autoarea topicului, nu vreau sa te sperii. Departe de mine gandul acesta. Este posibil si mai mult decat probabil ca fetita ta sa nu sufere de constipatie. Dar este ine sa fii informata! Si sa nu iei in ras anumite probleme.
Sabina spune:
Mirela, ce zici tu nu se aplica la bebe alaptati exclusiv. Ei mananca doar lapte de mama! Care e singurul aliment special conceput de natura pentru ei. de unde toxine si reziduuri la 10 saptamani?
Si care le vindeca orice problema stomacala, de exemplu, la enterocolita, se recomanda la bebelusii pana intr-un an (si peste eventual) sa nu se dea alt aliment decat lapte de la san.
inca odata, cata vreme consistenta e pastoasa, e f bine. Poti face si de 3 ori pe zi, daca sunt bile uscate e nasol.Aia e constipatia.
acuma, avand totusi in Vedere ca e cam vara si cald:
Badriana, daca ti-e frica de deshidratare si contipatie, sa-i dai sa suga mai des si tu bea multe lichide. Si mai mananca si tu niste miere, caise, pepene verde. In niciun caz nu forta cu termometru sau supozitoare cata vreme face moale de la sine.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
beshter spune:
Si Gabriel a avut perioade - cand era alaptat exclusiv, pe la doua-trei luni - cand facea o data la doua-trei zile. Pediatra mi-a spus si mie ca daca face o pasta - care iese usor - nu e constipat. Pe la trei luni si jumatate a inceput modelul 'o data pe zi', pe care l-a pastrat pana la diversificare, dar asta e alta poveste.
off-topic: Mirela, ai incercat cu Lass Baby? Am mai citit despre constipatia baietelului tau la alt topic si m-a durut inima. Gabriel a facut un tratament cu antibiotic - nu l-am putut evita - si de peste o luna incoace e cam constipat, flora intestinala fiind, probabil, complet distrusa. Am avut si episoade dramatice. De cand ia Lass Baby, s-a (mai) reglat.
You cannot both dance and not pay the piper.
Sheannamp spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mirela.d "Numeroase boli apar pe fondul intoxicarii organismului cu toxine provenite din alimentele procesate, care contin multi aditivi, din medicamente, din apa si aerul poluat, din cosmeticele si detergentii pe care îi folosim. Cea mai mare cantitate de toxine se acumuleaza în colon. În lipsa functionarii corespunzatoare, colonul nu mai poate elimina la timp resturile alimentare, care fermenteaza si intra într-un proces de putrefactie prelungit, transformând colonul în „groapa de gunoi“ a organismului." Nu am timp acum de mai mult dar revin. Asta ca sa nu mai para ilara o problema reala. Edit: Completez cu observatiile dintr-un referat al carui subiect este constipatia: "Complicatiile datorate intarzierii eliminarii materiilor fecale pot fi nebanuit de multe. Afirmatia conform careia "multe boli cronice degenerative isi au originea in intestin" este exacta. Este suficient sa amintim ca intr-un mililitru de continut semilichid din colon exista o cantitate de microbi (cei mai multi, in proportie de 90%, fiind colibacili), notata cu o cifra urmata de 12-14 zerouri. In constipatie, aceasta flora microbiana exacerbeaza, accentuand procesul de putrefactie al resturilor proteice nedigerate. Toxinele rezultate solicita pana la epuizare ficatul, rinichii, creierul si sangele cu globulele sale. Imbolnavirea grava a creierului la bolnavii de ciroza se datoreaza tocmai amoniacului, produs in exces in intestinul gros de catre flora de putrefactie. Constipatia face necesar un efort (scremut) defecator maxim, cu puternice contractii musculare abdominale, cu variatii mari de presiune a sangelui, a diafragmului, accentuand hernia hiatala, ombilicala, inghinala. Acest screamat poate precipita infarctul, apoplexia, ruperea varicelor esofago-gastrice din ciroza. Ocluzia intestinala si peritonita pot fi complicatii ale constipatiei, iar cand apar varsaturi, dureri si contractarea muschilor abdominali, febra, frisoane, usor icter, este urgenta nevoie de interventia medicului." Pentru autoarea topicului, nu vreau sa te sperii. Departe de mine gandul acesta. Este posibil si mai mult decat probabil ca fetita ta sa nu sufere de constipatie. Dar este ine sa fii informata! Si sa nu iei in ras anumite probleme. |
lasa-ma sa ghicesc de unde ai luat citatul
yogaexoteric.com sau formula AS.ro?