para la 4 luni ?

para la 4 luni ? | Autor: mari

Link direct la acest mesaj

Fetelor, pediatra mi-a recomandat sa incep diversificarae la baietelul meu de 4 luni cu ... para; avind in vedere ca nu de mult timp am schimbat lapticul de la mami cu laptele formula si ca are dureri groaznice de burtica, tendinta la constipatie, pediatra ne-a spus sa nu ii dau : mar, banana si nici morcov !!! Atunci ce sa-i dau sa pape ? Din cite stiu eu para e destul de greu digerabila ... Ce alte alternative as mai avea ca sa continui diversificarea ? Am inceput de 2 saptamini sa ii dau para amestecata cu marŽ, dar inca nu am reusit sa ii inlocuiesc o masa :( . Nu e foarte incintat ca mai papam si alceva in afara de laptic :), se pare ca tot lapticul e mai bun !

La cit timp dupa ce a acceptat un anumit fruct, il inlocuiti cu un altul ?? si care sunt fructele urmatoare care le dati bb-ilor ???

Mari

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MadyCM spune:

Banana constipa, e adevarat. Para ajuta pentru a scapa de constipatie (eu chiar nu pot sa ii dau para, ca imediat face diaree). De mar si morcov (suc) nu stiu ce sa zic.... marul ar trebui sa fie neutru... Ca fructe astea sunt principalele care se dau la bebei la inceputul diversificarii. Ceva mai tarziu, eu i-am dat avocado despre care aflasem ca e foarte bun pentru crestere fiind un adevarat izvor de vitamine si minerale (un sfert pe zi). Dar imediat dupa fructe se introduce supa de legume, la inceput clara, apoi cu legumele pasate. Eu zic ca zeama nu are ce sa ii strice, chiar in conditiile unei constipari serioase. Si fiind data la biberon.... o ajuta sa mai uite de san... Incearca! Uitam! se mai poate da si portocala, dar atentie la aciditate! Ii poate provoca regurgitari mai serioase.

Pupici!

Corina si bb Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ela spune:

Mari - daca dr. asa a zis, eu as zice sa o asculti!
Eu am alaptat exclusiv pana la 6 luni si-mi faceam mari griji cu diversificarea - cat, ce, cand, cum - mai ales ca sfaturile din multe carti si experientele personale ale multor mamici se bat cap in cap!

Pediatrul Ilincai cred ca m-a simtit si mi-a spus ca nu exista decat doua reguli
- lasa copilul sa hotarasca el cat mananca (nu azi o lingurita, maine 2 si dupa o sapt. mai vedem noi),
- si sa nu amestec alimente (oricare ar fi astea) daca nu le-am incercat individual 3 zile!!!

Mi-a explicat ca daca nu sunt cazuri de alergii alimentare in familie (nu sunt!)si avand in vedere si ca Ilinca a fost alaptata - chiar in cazul in care ceva nu-i prieste - va fi o forma usoara de alergie si ca nu trebuie sa fac prea mare caz - pur si simplu sa am grija sa pot identifica alimentul cauzator! Asa ca am cumparat borcanele pentru varsta ei - nici acum nu prea vrea mancare gatita de mine - si totul a fost ok!

Si uite asa a ajuns Ilinca in mai putin de 2 luni de la inceputul diversificarii sa manance de toate!
NU a avut nici o problema!

Iar perele - la borcanas - au fost printre preferatele ei!
Ti-am scris toata povestea noastra pentru ca stiu cat de stresant e si ce griji imi faceam si eu! NU e cazul!

Bebe mare si mancacios!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Mie mi-a recomandat pediatrul sa nu ii dau pere pana la 1 an. Mai rar cate o feliuta in combinatie cu alt fruct. Acum 2 sapt. i-am dat lui Vladut (1 an si 2 luni ) i-am dat jumatate de para si a facut kk moale. Depinde de copil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu i-am dat mariei pere de la vreo 5 luni cred din acelasi motiv...constipatia. Ne-au placut tare mult, si ne-au ajutat sa scapam de probleme fara supozitoare sau alte medicamente. Asa ca daca dr ti-a recomandat, asculta-l. In plus poti urmari copilul si daca da in partea cealalta poti sa le scoti.

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Ai putea incerca piersica sau portocala. La 3 zile poti introduce un aliment nou.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manu spune:

Mari,
si fetele mele aveau tendinta sa se constipe si eu tot cu para rezolvam problema. Nu le-am dat fructe din borcanele niciodata. Cumpar fructele si le dau pe razatoarea de sticla. Fetelor mele le-a placut foarte mult para, este primul fruct care l-a acceptat cu cea mai mare placere. Ele se constipa cel mai tare de la mere, nici de la banane nu se constipa. Credeam ca merele ajuta la constipatie, dar se pare ca nu-i chiar asa.
Eu tot cam asa cum spune Ela am facut cu diversificarea, numai ca le pregateam eu mancarea. Borcanase le-am dat cand am venit in tara pe drum. Le-a placut si mancarea din borcanase, dar eu prefer sa le fac mancare prospata in fiecare zi.
Si la mine a durat destul de mult pana am reusit sa le inlocuiesc o masa. Una din fete a fost tare mancacioasa de la inceput, dar cealata asa cum spui ca este si baiatul tau. N-a fost nici ea asa de incantata de solide, dar cu timpul a inceput sa manance la fel de bine ca si surioara ei. La mine se poate sa conteze ca o vede si pe sora ei cum mananca. Eu le dau in acelasi timp sa manance si manca tot ce le dau.
Multa bafta!

Manu

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=manu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana71 spune:

Baietelul meu pe la 1 an si jumatate a facut o enterocolita urata. Intrebandu-ma ce a mancat (printre care si para) pediatrul lui (in care am mare incredere) mi-a spus sa evit sa-i dau para pana la 7 ani (poate provoca diaree)si e greu digerabila. Binenteles ca acum (are 3 ani si 8 luni) ii mai dau cand si cand para, dar nu exagerez. Poti incerca cu piersica, suc de portocale. Cand am inceput diversificare am inceput treptat cu suc de morcov, de mar si de portocale (introduse treptat la 4-5 zile distanta)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

eu ii dau baietelului meu para aproape in fiecare zi (are 8 luni acum si ii dau de vreo 2 luni) si e ok. diversificarea am inceput-o aproape de 6 luni. primele 3 saptamani i-am dat doar cereale de orez, apoi am introdus legumele, una cate una, "individual" 4-5 zile, (pt. a stii exact cauza unor eventuale reactii negative), apoi alta noua si apoi fructele (la interval de 4-5 zile intre ele).

din cate stiam, banana se da dupa 10 luni sau chiar un an (e alergizanta). nici portocala sau piersica nu sunt recomandate asa de devreme (din acelasi motiv). para e considerata ca avand cel mai scazut grad alergogen dintre toate fructele. noi, acum la 8 luni, papam doar para si mar.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mari spune:

Multumesc pt. sfaturi ! Mi-au fost de mare ajutor !

Dar de struguri ( sucul de struguri ) ce parere aveti ? E prea devreme ca sa ii dau suc de struguri amestecat cu mar ?? Strugurii sunt usor laxativi ... si cred ca l-ar ajuta impotriva constipatiei ??

Mari

Mergi la inceput