nu-i mai trece diareea
Raspunsuri - Pagina 2
mayaione spune:
Am o vecina care e asistenta la gastroenterologie si mi-a zis ca a patit-o cu copilasii ei, vomitau si diaree f urata si a intrebat doctorita ei si i-a zis un sfert de pastiluta Normix, timp de 5 zile, i-a zis "cum draga lucrezi aici si nu ti-a trecut prin cap de normix?". A zis ca diaree s-a oprit imediat la ambii copilasi, fetita avea 2 ani, baietelul era mai mare. Eu zic sa intrebi pediatra de normix, dar sigur e ok sa-i dai.
Pucku spune:
MAI DIN CE CITESC PE FORUM SI MA MINUNEZ CU CATE MEDICAMENTE SUNT ASALTATI MICUTI IN ROMANIA, in special antibiotice, care scad sistemul imunitar
aici tratamentul la diaree este supa clara, orez, lapte fara lactoza sau de soya, covrigi sau sticksuri sarate, crutoane , lichide dulci cu saruri, jeleu
pedialite http://pedialyte.com/
sau gatorade http://www.gatorade.com/#/products
si probiotice, gen Bioka http://www.biokplus.com/en/
noi am fost si in spital din cauza unui virus, nu mai stiu care ca se deshidratase enorm, nu am primit nici o pastila in afara de asta
a trecut in vreo luna atunci din cauza virusului pacatos, dar de atunci la orice enteroviroza asta ii dau si e gata in cateva zile, si noi cei mari primim acelas regim
sanatate
Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
bursucelu spune:
fetelor va multumesc mult ca sunteti langa mine si cu sfaturi si cu incurajari.Maine facem coprocultura la Cantacuzino si asteptam rezultatele.Azi a fost mai bine in sensul ca am reusit sa o fac sa manance supa de morcovi cu orez si a avut 3 scaune toata ziua dar tot asa urat mirositoare si moi.PUCKU sa sti ca nici eu nu sunt de acord cu atatea antibiotice...dar aici si daca i-ti spui parerea esti privit de sus si luat tare .ANELINE cu siguranta va tin la curent cu ce am facut si cum decurge boala.maine mergem la alt medic sa vedem ce spune si va tin la curent.Va multumesc la toate ca mi-ati raspuns.
ariel_7000 spune:
bursucelu, teo al meu a avut un virus terorist si nedepistat, interpretat in toate felurile, banuit ca ar fi streptoccoc, tbc si alte goange d-astea si "tratat" nefericit cu antibiotic. dupa asta a facut o diaree urata, cu febra, mucus, sange, cu toate ca in ziua precedenta i-a iesit copro negativa...
i-am dat furazolidon, 25 mg la 6 ore, orez fiert si mucilagiu de orez, argila multa, multa, caci smecta mi se pare "parfumel", supa de morcov clasica si imbatabila si lapte humana hn. in 2 zile era ca nou!
iti recomand pe viitor sa mergi la V. Babes. acolo i-am facut seturile de analize, atat la sectia privata, cat si la cea din spital (de stat), acolo a vazut de dr. care nu a reusit sa detecteze virusul ca nu avea cum din moment ce nu se facea analiza pt el, insa cand am sunat-o sa-i zic ce banui ca este si ce simptome am si eu (ca m-am molipsit si eu ), a pus cap la cap informatiile sinu i-a fost rusine sa admita ca am dreptate. nota 10 pt atitudinea ei, pe tot parcurusul celor 3 saptamani de chin!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
bonta_bonta spune:
si noi am trecut - ma rog inca mai trecem prin asta.
pe langa tratament (care nu continea nimic de diaree - antitermic si antibiotic) am primit regim alimentar - 3 zile biscuiti, covrigi uscati, saratele, supa de morcovi si orez (pe care nu stiu s-o fac asa ca nu am apelat la ea). Insa le-am dat la greu afine (kaufland)si banane.
Azi e ziua 3 de la un debut f virulent si deja fac caca tare.
Vivela spune:
cand david a avut enteroviroza (avea 1 an si 5 luni), in spital nu-i dadeau decat debridat + regim alimentar (al meu oricum vreo 3 zile n-a mancat nimic, doar apa). si asta era singurul tratament. am apreciat ca dupa o prima doza de antibiotic, facuta "preventiv" pana la aflarea rezultatului la analize, l-au suspendat imediat ce au constatat ca nu e nevoie.
cam toate mamicile erau revoltate in spital ca doctorii nu le dau nimic copilasilor pt diaree. iar raspunsul lor a fost destul de clar, in sensul ca exista o gramada de medicamente eficiente contra diareei, insa fiind un virus, trebuie eliminat din organism. prin urmare, diareea nu trebuie combatuta chiar in orice conditii, daca organismul lupta in acest fel, trebuie lasat sa-si faca treaba.
atentie mare insa la hidratare, mai ales acum ca e foarte cald afara.
DaviDependenta
Catrinel_17 spune:
Oana a avut o problema cu o bacterie acum 2 ani. tot asa, diaree, putina febra. Imediat ne-a trimis la analize, de-acolo a stiut de bacterie, evident. am tinut numai regim... am repetat analizele si a trecut. a ramas cu o mica intoleranta la lactoza/fructoza, dar dupa un regim fara lapte si fructe i-a trecut de tot.
neaparat analizele! daca nu ii trecea cu regim, primea si ea antibiotic sa scape de bacterie...
dianad spune:
O lingurita de orez fiert+o lingurita de zahar+o lingurita de cacao- remediu verificat pe copil de 7 luni cu voma si diaree.DianaD & Alexandru