SIROP DE PATLAGINA
Ce stiti de siropul de patlagina? Se da la bb de 1 an si..cand tuseste? Cat timp se da? Cat de eficient este? Ati folosit? Are efecte adverse?
Raspunsuri
Camelia spune:
Mie mi l-a recomandat o pediatra cand am fost in Ro.Mi-a spus ca e indicat atunci cand tusea e uscata.
Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor
Dana_ spune:
Eu i-am dat la bb Andy pe la 3 luni cand era racit,avea febra.Nu a avut nici un efect advers,insa mie mi se pare mult prea indulcit pt un bb sau chiar pt un copil mic.
Dana&bb Andy
Marianar spune:
quote:
Originally posted by Dana_
Eu i-am dat la bb Andy pe la 3 luni cand era racit,avea febra.Nu a avut nici un efect advers,insa mie mi se pare mult prea indulcit pt un bb sau chiar pt un copil mic.
Dana&bb Andy
Daca efecte adverse nu a avut cel putin a fost eficient, a dat rezultatele dorite?
crysa spune:
eu nu i-am dat biancai pina acum nici un fel de sirop dar mie imi dadea mama mea sirop de patlagina cind eram mica si tuseam. imi aduc aminte ca-mi placea gustul si-l luam cu drag. de efecte ce sa-ti spun. pina la urma imi trecea dar nu stiu daca de la el sau de la antibiotice. dar acum exista siropuri de tuse straine si mult mai performante. de ce nu incerci cu mucosolvan sau panadol baby?
sanatate maxima,
MadyCM spune:
Si eu i-am dat baiatului meu, dar facut de mine.
Pe de alta parte, iti recomand ceaiul din flori de soc. Mi s-a recomandat si mie si am intrebat la farmacie (de unde am cumparat florile) daca ar avea vre-o contraindicatie si am fost asigurata ca nu. Efect a avut (de fapt i-am dat ceai combinat din: tei, soc, musetel) si apoi cand am fost cu el la dr. (era in concediu si am considerat ca nu e cazul sa o deranjez acasa, pentru ca totusi vorba de un rosu in gat si nasucul cugand doar - fara febra serioasa) mi-a spus ca am procedat foarte bine.
Deci... succes!
Corina si bb Matei
Marianar spune:
Vladut nu are rosu in gat, nu ii curge nasul, nu e infundat ci doar tuseste un pic. Inca nu l-am sunat pe medic, farmacista mi l-a recomandat. M-am gandit ca daca e din plante nu are efecte adverse. Mie mi se pare ciudat la gust. L-am amestecat cu tedy si l-a baut Vladut. Sper sa nu se agraveze tusea. Maine plecam la munte si nu vrem sa bolim!
Multumim pt. raspunsuri!
mitub spune:
Draga Corina,
Imi cer scuze dar te comntrazic rau de tot cu ceaiul de soc: este complet INTERZIS copiilor mici (cel putin 3 ani), ca si batranilor, pentru ca poate duce la deshidratare!
Asa ca nu e de glumit. Cred ca farmacista nu stia ce iti spune. Aceste categorii de varsta sunt in primejdie intrucat ei nu simt intr-adevar setea. Iar ceaiul este extrem de depurativ!!!
Sanatate si numai bine,
Boga
MadyCM spune:
Scuze cu ceaiul de soc, dar eu nu am stiut... daca stii tu, e ok... Oricum, nici pe pliantul insotitor nu scria nimic. Baiatul meu nu a avut nici o problema din cauza lui ci i-a facut bine asa cum spuneam, dar, pe de alta parte, asa cum ti-am spus i l-am dat combinat si nici febra nu avea ca sa mai fie inca un factor de deshidratare....
Multumesc oricum pentru corectare!
Pupici!
Corina si bb Matei
Jackie spune:
La noi, tusea se rezolva cel mai greu dintre aspectele unei raceli. Am incercat toate siropurile de pe piata si tot imi behaia copila de mi-era si jena s-o duc la gradinita.. pina la urma tot la umilul sirop de patlagina am ajuns si a avut un oarecare efect, oricum mai mult decit altele.. iar reactii adeverse n-am vazut. Sanatate!