antigen giardia
Daca antigenul giardia este negativ, ce stiti, sunt sanse ca totusi copilul meu sa aiba? Cat de exact, specific este? In parazitologic simplu si in strat gros a iesit negativ la 5 probe.
Raspunsuri
Helenutza23 spune:
nu stiu ce sa spun, stiu decat ca uneori giardia iese mai greu la analiza. dar daca ai facut 5 probe si nu a iesit, sansele ca totusi sa aiba sunt mici, as ama gandesc. tu il suspectezi totusi ca ar avea? de ce?
eu am facut recent analize pt oxiuri folosind metoda amprentarii anale.
la laboratorul de la bioderm aflat langa piatza romana, pe eminescu, doctora mi-a spus ca ea pt giardia recomanda urmatorul mod de recoltare: recoltezi din trei scaune ale copilului primul kk care iese, cate putin. pana il aduni pe tot, tii proba la frigider, intr-un singur recipient (pui proba noua peste cea veche)... in fine la ora asta poate nu am fost destul de clara.
paisacodruta spune:
Buna,
Raspunsul de la nasa fetitei mele care lucreaza la un laborator si chiar face probele pentru geardia este:
-daca pe antigen ( anticorpi) a iesit negativ este ff putin probabil la momentul respectiv sa aiba giardia si sa nu fi fost depistata la proba.
-specificitatea examenului pe antigen ( fie din scaun sau din sange ) este ff mare ...99%..unii reactivi au aproape de 100% specificitate ( 99,7%;99,5%).
De la intrarea in contact cu chisturile parazitului dureaza 2-3 saptamani pana ii apare anticorpul in organism ...daca ai dubii singurul lucru pe care poti sa il faci e sa repeti analiza pe antigen si la alt laborator.
Sper sa ma fi facut cat de cat inteleasa ( am incercat )
Sanatate multa
iulia_b spune:
Multumesc de raspunsuri. Acum o saptamana s-a plans ca-l doare burta, apoi noaptea a facut un pic de febra (38,3), febra n-a mai avut, dar se plange in continuare de burta (in jurul buricului).Cateodata il doare mai tare cred ca-l ia cu transpiratii, brusc. Kk face o data pe zi sau la 2 zile un pic modificat ca aspect si miros. Mananca destul de bine. I-am facut coprocitograma, parazitologic, proba de digestie, antigen giardia, rotavirus, helicobacter, ecografie care sunt ok toate.