bebe de 4 luni plange groaznic in mashina-Ajutor
Raspunsuri - Pagina 3
aris26 spune:
upsai dreptate,acum m-am uitat din nou pe catalog. de la 3 ani in sus.......se pare ca am vazut ceea ce am vrut eu sa crel :P
Citat: |
citat din mesajul lui cameliam Eu cred ca motivul pentru care plange in scoica e altul, nu raul de masina... Din pacate n-am nici un sfat practic acum pentru tine, pot doar sa-ti zic ca si a mea urla in scoica pe la 4 luni. Acum la 8 luni sta relativ cuminte, insa nu cu orele... asa cate 30-45 min. Din cate stiu eu, raul de masina apare dupa doi-trei ani (citez si de pe un alt site de copii: "Inainte de 2 sau 3 ani, copiii nu sunt in mod normal afectati de raul de transport, sistemul lor de echilibru nefiind inca atat de matur ca sa reactioneze.") Bratarile alea sigur nu zic "peste 3 ani" nu "luni"? Cami, mamica Alexandrei (09.11.2008) |
aris26 spune:
tocmai am cautat pe net alt scaun. poate o fi asta al meu cam prost.
l-am cumparat inainte sa se nasca asa cum m-am (ne)priceput.
problema cu exersatul este ca ma si sperie de multe ori. plange pana se ineaca,se inroseste ca racul si transpira...nu pot,efectiv nu pot sa fortez asa. fac zilnic cate o plimbare scurta de 15min,ne plimbam un pic prin magazine(asta adora)si iar acasa 15 min. de cele mai multe ori la intoarcere e crizat deja. nici eu nu mai auzisem in viata mea de asa ceva. probabil ca de asta sunt asa debusolata.nu ma ashteptam....mai ales ca eu conduceam si cate o suta de km pe zi prin orash.
are 6kg acum. cred ca e prea devreme sa il intorc cu fata la drum,nu?
Citat: | ||
citat din mesajul lui lara_c
Nici eu nu am mai auzit nicioadata pana acum.Dimpotriva stiu ca aici este folosita chiar ca o metoda de linistire a copilului.Chiar de la marenitate ni s-a spus ca daca e agitata sa o plimbam cu masina. Cand era sotul meu mic numai asa reuseau sa il adoarma in fiecare noapte pana la un an. Noi slava domnului nu avem problema asta, nu e nevoie sa o plimb pe fiica mea cu masina ca sa o adorm dar, in masina e cea mai cuminte. Cred ca da, conteaza cat de des mergeti.Noi mergem si de mai multe ori pe zi. Scoica asta nu stiu ce e, banuiesc ca e scaunul de masina pt nou nascuti.Poate ca nu ii place sa stea cu spatele. In functie de nr de kg ii puteti lua un scaun de masina mai mare care sa fie asezat in directia sensului de mers. Fiica mea are 2 unul 0-13 kg si unul 9-36 care se transforma si in booster seat.pe cel 0-13 il folosim numai cand calatorim cu avionul pt ca se ataseaza la carut si nu mai e nevoie sa il car separat.Scaunele 9-36 se gasesc mai greu, dar sunt ideale pt ca se pot folosi pana la 12 ani ai copiluluii si nu mai e nevoie sa schimbati. Incearca sa schimbi scaunul, si sa iesiti mai des cu masina , se va obisnui cu siguranta!!! Erinn's mummy Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding * Erinn Kendall |
aris26 spune:
o sa incerc si eu oac-oac...poate merge
nu am pretentii de drumuri lungi doar ash vrea sa pot merge si eu cu el intr-un parc in orash fara sa mi se rupa sufletul...si sa se dezlipeasca timpanele
citat din mesajul lui Vivela pentru raul de miscare, poate ajuta un remediu homeopat: tabaccum ch9. noi n-am avut problema asta, din contra, cum se opreste masina, cum incepe sa se agite musiu. asa ca ma rog sa nu stam prea mult pe la semafoare. dar cand facem drumuri foarte lungi (5-6-8 ore), daca se plictiseste (si se plictiseste, normal!!), e vai si amar de noi. se zbate in centuri, uneori reuseste sa si-o scoata, spre disperarea mea cat era mai micut, pana pe la un an jumate, am cantat de 50 de mii de ori cantecelul cu "oac, oac, diri-diri-dam", era singurul la care tacea. mie mi se luase sa tot cant acelasi cantec, acum nici asta nu mai functioneaza si tare as vrea sa-l mai cant cand il apuca supararea DaviDependenta |
Bee spune:
Aris, nu poti iesi cu el cand e si altcineva cu tine? Poate il obisnuiesti asa, stand tu sau altcineva langa el. Acum are 4 luni, dar pe la 5-6luni, iti iese din curelele de la scaun. Am patit-o c fetita mea cea mare. Era ingrozitoare in masina. Orice faceam nu reuseam s-o potolesc. Si cum spuneam, am umblat eu singurica cu ea pana pe la 5-6 luni, cand la un drum de nici 30 minute, a trebit sa opresc si de 10 ori fiindca iesea din curele. Am ajuns acasa dupa ce am "agatzat" 2 fete care mergeau la o scoala langa blocul nostru si au stat cu ea in spate s-o supravegheze. Cosmarul nostru a durat pana spre 2 ani. Cu al 2-lea copil a fost mai simplu: avea cantecele preferate! Cantam de ma durea gura (si eu si surioara lui ). Bafta.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
miereamara spune:
In nici un caz sa nu il pui pe bebe cu fata la directia de mers. este foarte periculos. EL trebuie sa stea cu spatele la directia de mers pana la implinirea varstei de un an. Aceasta pozitie permite o absorbtie mai mare a socului in cazul unui accident. Urmarile pot fi fatale daca nu se respecta instructiunile.
Uite aici un filmulet cu cele doua pozitii de mers si ceea ce se poate intampla cu copilul tau (isi rupe gatul) dc nu il asezi corect in scaunul de masina.
Dc il pui cu fata la sensul de mers, pericolul de a-si rupe gatul in urma unui impact este de cinci ori mai mare!!! decat in pozitia cu spatele la sensul de mers.
Incearca sa mergi cat mai mult cu masina, ca sa se obisnuiasca puiul. Poti atasa si o oglinda pe tetiera scaunului din spate ca sa poti vedea in permanenta ce face.
Atentie: nu se agata jucarii din plastic in fata copilului, nu se da biberonul copilului in mana in timp ce mergeti cu masina si nici un alt obiect care in cazul unui accident se poate transforma intr-un proiectil ce poate rani fata copilului.
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator
www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery
lara_c spune:
Miereamara,
Scaunele de masina sunt pe numar de kg.Si in UK nu ai putea cumpara un scaun de firma reputabila care sa fie asa periculos cum spui tu.
Este o noua generatie de scaune pt copii.Fiica mea il foloseste de la 8 luni jumatate si este pt varsta si nr de kg pe care le are.
Nu mai credeti tot ce vedeti pe youtube.
De aia am si spus ca aceste scaune sunt mai greu de gasit, pt ca nu toate au anumite elemente de siguranta in plus.
Erinn's mummy
Hawaii Mexico US * Around The World * Wedding
* Erinn Kendall
miereamara spune:
Nu cred tot ceea ce vad pe youtube, cred ceea ce recomanda Asociatia Americana de Pediatrie si producatorii de carseat-uri. Sau si acestia sunt depasiti? Regula este: varsta cel putin un an si greutatea cel putin 10 kg. Nu ori una, ori alta.
Ideea este ca in cazul unui impact, pozitia cu fata este mult mai periculoasa decat pozitia cu spatele la sensul de mers. S-au facut studii si la aceasta concluzie s-a ajuns. Gatul este mult mai bine protejat dc impactul are loc cand copilul este cu spatele la directia de mers.
Poti sa te documentezi, sunt o gramada de studii in privinta asta.
Nu am inteles fraza "scaun asa periculos cum sugerezi tu". Ai impresia ca standardele sunt cu mult diferite? Toate scaunele de aici trebuiesc cerificate, diferentele de pret vin din brand si alte accesorii.
Uite aici si un link oficial al AAP, banuiesc ca are mai mutla credibilitate decat un video de pe you tube
http://www.aap.org/family/Carseatguide.htm
Citez:
"The American Academy of Pediatrics (AAP) recommends that all infants should ride rear-facing starting with their first ride home from the hospital. They should remain rear-facing until they reach the highest weight or height allowed by their car safety seat’s manufacturer. At a minimum, children should ride rear-facing until they have reached at least 1 year of age and weigh at least 20 pounds."
Edit: si eu am acelasi tip de scaun de care vorbesti tu, mai mare, convertible, se transforma in boster si poate fi folosit pana cand greutatea copilului ajunge la 45 de kg (Eddie Bauer Deluxe 3-in-1 Convertible Car Seat (rear-facing, forward-facing, or booster) dar regulile sunt aceleasi mentionate mai sus.
Edit2. Te-as ruga dc este posibil sa imi dai un link catre informatie de specialitate (cel putin echivalenta cu AAP) in care se atesta faptul ca e recomandat ca un infant sub varsta de un an sa calatoreasca face-forward. Sincer, nu am auzit de recomandarea aceasta pana acum.
lara_c spune:
Miereamara,
uite linkul:
http://www.boots.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?langId=-1&storeId=10052&catalogId=11051&productId=860708
Scrie negru pe alb ca scaunul se foloseste DE LA 9 KG (APPROX.9 LUNI) la 12 ani.
Se foloseste NUMAI FORWARD-FACING.Cel despre care vb tu este bazat pe alt sistem.Se foloseste la inceput forward-facing si se intoarce invers la 1 an.
Eu l-am cumparat de la Babies R US ( nu stiu daca exista si in america ....) dar se poate gasi si la Mothercare ( asta e sigur si pe la voi...) si la Boots (siteul la care am dat link).
Asa ca eu voi avea incredere in produsele pt. copii ce le poti cumpara aici de la Boots, Mothercare toys r us/babies r us .
Crede-ma ca sunt certificate si paracertificate.Nu se vand chiar intr-o republica bananiera.
Nu mai fii asa inversunata ca nu eram nebuna sa pun copilu' intr-un scaun ce nu se recomanda pana la varsta de 1 an atata timp cat mai am unul 0-13 kg si ea nu are nici o problema in a calatorii rear-facing.
Era doar o solutie pt. copilul lui Aris cand va fi un pic mai mare.
A...si pt ca vb de scaune de masina.Am fost recent in America si am vazut o gramada de copii, mai maricei 3-5 ani fara scaune de masina.M-am ingrozit.E adevarat ca era in Virginia dar totusi.....Nu credeam ca in US se poate tolera asa ceva.
Acu' vreo doua saptamani vad pe M1 , aci la noi.... in masina din fata copil de vreun an -1 an jumatate fara seat.Sotul meu suna politia si nu iesim de pe autostrada ( la prima iesire) si i-a oprit politia.
Aici nefolosirea scaunului de masina corespunzator varstei si greutatii PANA LA 12 ANI!!! se pedepseste lege ( pe bune si nu doar cu avertisment).
Si chiar daca nu s-ar pedepsi tot pe cel corespunzator l-as folosi la fel si cand ma voi muta (f curand) intr-o tara subdezvoltata unde nici macar nu se gasesc scaune in magazine si nu exista legea.Il folosesc pt. copilul meu nu pt lege.
Erinn's mummy
* Erinn Kendall
miereamara spune:
Nu stiu ce link mi-ai dat tu, insa e unul pt produse de frumusete:))
Nu e nimeni inversunat. Cred ca tu ai luat-o cam prea personal. Eu i-am spus fetei parerea mea si tu te-ai simtit datoare sa imi impartasesti ceea ce ai vazut tu in America:)))
In ceea ce priveste scaunele de masina si aici sunt obligatorii si poti primi amenda dc nu le folosesti. Sincer nu am vazut pana acum nici un copil de varsta mentionata de tine mergand fara scaun de masina.
De altfel nu stiu ce relevanta are pt subiectul fetei cele vazute de tine in USA.
Imi mentin parerea ca pozitia rear-facing este cea mai sigura pt copil.
Oricum o sa ma uit la babies'r'us, sa vad si eu scaunul mentionat de tine.
Pana la urma fiecare face ce vrea. In ceea ce ma priveste discutia este incheiata.
lara_c spune:
citat din mesajul lui miereamara Nu stiu ce link mi-ai dat tu, insa e unul pt produse de frumusete:)) Nu e nimeni inversunat, nu o mai lua asa personal. In ceea ce priveste scaunele de masina si aici sunt obligatorii si poti primi amenda dc nu le folosesti. Sincer nu am vazut pana acum nici un copil de varsta mentionata de tine mergand fara scaun de masina. De altfel nu stiu ce relevanta are pt subiectul fetei cele vazute de tine in USA. Imi mentin parerea ca pozitia rear-facing este cea mai sigura pt copil. www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Baby Gator www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery Listen to your children when they're young, and they'll listen to you when they're old. |
Referirea la America este cat se poate de reala, chiar daca tu nu ai mai vazut , nu ai mai auzit.
Pai pana aseara nu auzisei nici de scaune forward -facing pt. copii sub un an.
Parerea ta e parerea ta si faci orice vrei tu cu copilul tau.
Cat despre boots....ti-am dat primul link pe care l-am gasit..sa stii ca si Mothercare are produse de infrumusetare...sau nu ai auzit nici de asta????
Eu ma retrag ca deja suntem off-topic, dar nu mi se pare OK sa declari CU DE LA TINE PUTERE ca NU EXISTA SCAUNE FORWARD-FACING PT COPII SUB UN AN!!!!!!!!!!!!!
Fiindca tu nu ai mai auzit...............
Uite aici linkul de la babies r us :
http://www.toysrus.co.uk/Babies-R-Us/Travel-and-Pushchairs/Car-Seats-and-Boosters/Highback-Booster-Seats/TriSafe-Car-Seat-in-Black-Cavier(0031797)
Conforms to ECE: R44/04 from 9 months+
Ai auzit de babies r us?
Erinn's mummy
* Erinn Kendall