herpangina sau altceva?
buna seara!
sunt un pic in ceata si va rog sa ma ajutati1
de miercuri pana vineri copilul meu a facut febra pana la 39 cu 9...in acest timp i-am administrat antitermice. De vineri pana duminica...pauza iar de duminica seara pana azi iar a facut febra maaaaare...si doar dupa 3 ore de la administratrea unui antitermic...febra recidiva!
M-am dus la spital i-a luat sange din degetel si doctorita mi-a spus ca tb sa-i dea antibiotic pt ca nu mai este de natura virala!
Se poate vedea acest lucru din hemograma...de ce natura este: virala sau bacteriana?
In fine, mi-a dat Zinat 3,5 ml!Si continui cu antitermica!
Dar nu mi-a putut garanta ca este o complicatie de la herpangina ci mi-a spus ca poate fi si o infectie urinara....iar asta ma seaca! Nesiguranta asta si totusi mi-a dat antibiotic! Fiul meu are 1,8 luni si pana acum nu a luat antibiotice!
Raspunsuri
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui denisamov buna seara! sunt un pic in ceata si va rog sa ma ajutati1 de miercuri pana vineri copilul meu a facut febra pana la 39 cu 9...in acest timp i-am administrat antitermice. De vineri pana duminica...pauza iar de duminica seara pana azi iar a facut febra maaaaare...si doar dupa 3 ore de la administratrea unui antitermic...febra recidiva! M-am dus la spital i-a luat sange din degetel si doctorita mi-a spus ca tb sa-i dea antibiotic pt ca nu mai este de natura virala! Se poate vedea acest lucru din hemograma...de ce natura este: virala sau bacteriana? In fine, mi-a dat Zinat 3,5 ml!Si continui cu antitermica! Dar nu mi-a putut garanta ca este o complicatie de la herpangina ci mi-a spus ca poate fi si o infectie urinara....iar asta ma seaca! Nesiguranta asta si totusi mi-a dat antibiotic! Fiul meu are 1,8 luni si pana acum nu a luat antibiotice! |
da , se poate vedea si exista scheme de tratament instituite de urgenta fara antibiograma.
Nu inteleg de ce ai incredere in ce spun niste necunoscuti pe un forum dar nu ai incredere in ce-ti spune un om avizat care a si consultat copilul.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Nicoleta spune:
Xio, imi permit sa raspund eu: fiindca numai la noi se servesc antibioticele pe paine, la micul dejun, cu procente pentru medici... Numai la noi se dau antibiotice preventiv, sa nu cumva sa "se agraveze", numai la noi nu se fac analizele inainte de a da un antibiotic, sa nu mai zic de teste de alergie pt ele... (in marea majoritate a cazurilor expuse...)
Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei
XIO spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Nicoleta Xio, imi permit sa raspund eu: fiindca numai la noi se servesc antibioticele pe paine, la micul dejun, cu procente pentru medici... Numai la noi se dau antibiotice preventiv, sa nu cumva sa "se agraveze", numai la noi nu se fac analizele inainte de a da un antibiotic, sa nu mai zic de teste de alergie pt ele... (in marea majoritate a cazurilor expuse...) Nicoleta, mama lui Stefan si a lui Matei |
Pai scrie foarte clar ca nu a mai luat antibiotice si ca este o infectie bacteriana si nu virala.
Sau acum lasam doctorii si intrebam pe forum pt. ca sunt care dau antibiotice?
Stii ca sunt mame care-si schimba medicul pt. ca nu le da antibiotice? Si ca in spital se duc pe la altii sa le dea sau isi cumpara de capul lor antibiotice , desi medicul spune ca nu e nevoie?
Am vazut cu ochii mei la spital toate astea.Si mame care ignorau recomandarile medicului.
Ar trebui din cauza asta sa nu mai dea nici un doctor tratament , ca sunt si mame neascultatoare?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
ariel_7000 spune:
denisa si eu sunt intr-o situatie cu boala de 2 saptamani si fara diagnostic...lui teo i s-a dat klacid 10 zile, dar era banuit de scarlatina si nu s-a mai asteptat rezultatul analizelor, caci eram in criza de timp...deja trecusera 4 zile in defavoarea lui, timp in care am asteptat rezultatele de la virale...
faza e ca a luat 10 zile klacid, a fost bine, fara febra 1 saptamana, iar de 3 zile are iar febra mare, de azi ganglionii mariti si eruptie urata pe tot corpul
maine facem un nou set de analize poate aflam in cele din urma ce are...i se vor repeta cele virale, caci nu sunt demne de incredere primele. dr. chiar a exclamat ca s-ar supara rau sa-i fi dat 10 zile klacid si el sa fi avut mononucleoza ...
nu poti sa repeti analizele la un alt laborator? ar fi bine sa afli 2 pareri. din cate stiu eu, o bacterioza este evidentiata prin leucocite cu neutrofile, monocite, vsh, fibrinogen marit, proteina C...
edit: vad ca esti din bucuresti. incearca sa mergi la babes, au servicii de foarta buna calitate si personal atent, dragut si pregatit. (eu analizele le-am facut in centrul privat de la V.B., rezultatele ti le trimit si pe mail daca soliciti asta, ca sa nu te mai deplasezi, iar ctrl. atat in centru privat - prima data, cat si pe sectia de infectioase - cea de stat, cu aceeasi d-na dr., care mi-a placut foarte mult pentru rabdarea si atentia pe care ni le-a acordat, plus ca ne-a explicat tot ce vede, ce crede...)
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
"Copilul rade:
Intelepciunea si iubirea mea e jocul !
Tanarul canta :
Jocul si intelepciunea mea-i iubirea !
Batranul tace :
Iubirea si jocul meu e-ntelepciunea !"
Lucian Blaga
denisamov spune:
ce am enerveaza f tare esta ca face febra fff mare si des...cam la 4-5 ore iar nurofenul si paracetamolul supozitor nu mai fac fata!
eu am intrebat-o pe doctorita daca nu cumva este o boala a copilariei (nu l-am vaccinat ROR). Mi-a zis ca nu este si acesta a si fost motivul pt care mi-a dat sa fac hemograma! deci din aceste analize se poate face totusi diferenta daca este virala sau bacteriana!