Meningita

Meningita | Autor: Ira

Link direct la acest mesaj

Ar putea sa ma informeze cineva la ce varsta(copilul meu are 7 luni),
de unde si cum as putea sa-i fac vaccinul de meningita ?
Sunt absolut innebunita, mai ales de cand au aparut cateva cazuri
pe la noi.
Cum sa introduc acest vaccin in contextul celorlalte, mai ales ca peste cateva zile ea va repeta TBC-ul(acela de la nastere)
pt. ca nu i-a prins.
Sunt mai multe tipuri de vaccinuri pt meningita?
De ce o boala atat de grava nu este inclusa in programul national
de prevenire prin vaccinare?

multam de raspunsuri.

Irina si Sofia cea jucausa din burtica

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

irina,
uite mai jos niste info care te-ar putea ajuta sa-ti faci o idee:

http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=13772

referitor la intrebarile tale (de unde, cum, de ce etc.), imi pare rau, dar eu n-am cum sa te ajut pt. ca nu stiu cum merge "treaba" in ro. sigur, insa, iti vor raspunde alte mamici.

pupici.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

ira ,

uite ca io sunt cam ametita si nu stiu cum se cheama dar eu i l-am facut mariei la 7 luni cu rapel la 9 luni. Stiu ca se plateste si m-a costat peste 1 mil...dar numele lui imi scapa...ma uit acasa in carnetul de vaccinuri. Dr tau te poate lamuri cu siguranta.

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns acs spune:

Noi i-am facut Mariucai un vaccin care se numeste, daca-mi aduc bine aminte, Hiberix B. Doctorita ne-a spus ca este impotriva meningitei, dar nu a tuturor tipurilor de meningita. Vaccinul costa cam 500000lei doza si i s-au administrat 3 doze (2-4-6 luni), urmand sa mai faca un rapel la un an si jumatate. Vaccinul l-am cumparat de la Medicover, unde i s-a si facut. Poti intreba doctorul pediatru daca bebelusului tau i se mai poate face si in ce conditii.

Multa sanatate,
Manuela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

quote:
Initial creeata de Ira

Irina si

Sofia cea jucausa din burtica???

Draga Irina,
Exista mai multe feluri de meningita.
Meningita virala (care apare mai ales iarna si poate complica o infectie de tipul rujeola, oreion, varicela etc.) Cazurile cele mai usoare pot trece neobservate.
Meningita bacteriana care este si ea, la rāndul ei, de trei tipuri, provocate de bacterii diferite: Haemophilus influenzae de tip B, pneomococ si meningococ.

Acum exista urmatoarele vaccinuri:
- antiHib (antihaemophilus influenzae) pe care noi l-am facut impreuna cu DTP si s-a numit Infanrixquinta.
- PREVENAR (contra meningitei bacteriene pneumococice) care protejeaza contra infectiilor pneumococice grave. Exista 90 de serotipuri diferite de pneumococi si vaccinurile nu protejeaza decit contra 7 sau 23 dintre ele (ceea ce este putin) dar in cea mai mare parte din cazuri aceste serotipuri sunt la originea infectiilor grave la copii sau adulti.
Durata de protectie este de 2-3 ani (vārsta critica la copii)
-contra meningitei bacteriene de tip C exista 3 vaccinuri (comercializate de laboratoare diferite):
Meningitec (Wyeth-Léderlé)
Meninvact (Aventis Pasteur MSD)
Menjugate (Socopharm)
Acum depinde la care din vaccinurile astea te referi, ca eu nu am inteles.
Gāndeste-te daca este cazul sa o vaccinezi pe Sofia, daca ti se pare ca risca sa contacteze aceasta boala (daca o duci in colectivitati, daca e mai sensibila etc.), pentru ca orice vaccin are si efecte secundare si uneori chiar urāte de tot...

Eu nu i-am facut Adelitei decit antiHib-ul.

Otilia&LaAdelita

Mergi la inceput