ce sa aduc din romania

ce sa aduc din romania | Autor: Alina Maria

Link direct la acest mesaj

Dragi parinti , am si eu o intrebare , in toamna vine sora mea din Romania si as dori sa imi aduca cate ceva , dar ce ?
Mentionez ca am 2 opii Mandy 4 ani jumate si Rayan 1 an , ce medicamente , creme etc. as putea sa cumpar de acolo , ce e mai bun ?
Va multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina Maria spune:

Chiar nu are nimeninici o idee ? ce antibiotice se gasesc de cumparat daca am otita eu sau copii ?
Ce vitamine pt. copii ma sfatuiti sa cumpar ? mai exista gucloza ?
etc. va rog mult sa imi d-ati niste idei .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina Maria

Chiar nu are nimeninici o idee ? ce antibiotice se gasesc de cumparat daca am otita eu sau copii ?

Alina cu Rayan Ioan si Mandy Stephanie 3 ani

http://community.webshots.com/album/563022521Iznlso

Eu nu intzeleg de ce trebuie sa-tzi aduca antibiotice din Romania?
Intzelegeam subiectul daca doreai si tu un leustean un bors de acrit ciorba si mai stiu ce alte delicatese romanesti,dar sa ceri sfatul la medicamente...?????

Daca tzi se intimpla ceva tzie sau copiilor te duci la doctor si ala stie cu sigurantza ce sa-tzi prescrie,nu sa-i dai tu antibiotice aduse din Romania!

Vad ca locuiesti intr-o tzara civilizata,asa ca...!Poate daca locuiai intr-o tzara dein lumea a 3 a,in stiu eu ce ungher al Africii sau Asiei,intzelegeam,dar asa...!

Dana

Mergi la inceput

Mi s-a intamplat sa am anghina si sa nu primeesc antibiotice deoarece nu vedea el nimic , dar infectia era mai adanca in gat si avusesem cu o luna inainte aceasi problema insa mai sus si atunci am primit antibiotice . Si asa am stat cam o luna cu durere in gat pana sa imi treaca de la sine .
Si da ma intereseaza si delicatesele romanesti , bine ca mi-ai adus aminte de bors .

Mergi la inceput

Alina sa stii ca in general medici din occident nu se reped sa prescrie antibiotice!

Nici in Germania nu o fac,doar daca ei considera ca nu exista alta modalitate!In rest, lasa organismul sa lupte cu boala!

De asta am spus ca nu intzeleg dorintza ta de a aduce medicamente din Romania!de fapt daca am intzeles bine,nici in tzara nu se mai elibereaza antibiotice fara retzeta!Daca nu ai cunostintze la farmacie adica!

La delicatese de acasa insate pot ajuta cu idei!

Dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karfe spune:

Citat:

Mi s-a intamplat sa am anghina si sa nu primeesc antibiotice deoarece nu vedea el nimic , dar infectia era mai adanca in gat si avusesem cu o luna inainte aceasi problema insa mai sus si atunci am primit antibiotice . Si asa am stat cam o luna cu durere in gat pana sa imi treaca de la sine .
Si da ma intereseaza si delicatesele romanesti , bine ca mi-ai adus aminte de bors .

Ai dreptate,stiu multi romani plecati afara care-si iau antib. din Rom.
in canada am o prietena doctorita care mi-a spus ca dau f.greu antib.si daca dau e posibil sa dea in doza f. mica(baiatul ei 17 ani si 80 kg,a primit ptr. amigdalita pultacee Ceclor sirop ptr.copii)

Sa-ti aduca niste antibiotice cu spectru larg, cel mai bine ar fi sa se consulte cu un medic pediatru,celelate medicamente simptomatice(antitusive,antitermice,picaturi de nas,ochi etc) banuiesc ca se gasesc acolo si se elibereaza fara reteta.

Deci ia-ti sa ai in casa niste

Mergi la inceput

Karfe,fara riscul de a incepe vreun conflict,dar imi potzi explica de ce o indemni sa i se aduca in Romania antibiotice?

Doctorii aia credetzi voi ca au facut o scoala doar asa...ca sa luam noi antibiotice cind...ne doare-n git?

Pe ce baza administram noi,necunoscatorii antibiotice noua sau mai ales copiilor nostri?

Dana

Mergi la inceput

Andacos ,sa sti ca nu o sa iau antibiotice asa de apa de ploaie ci cand o sa am o infectie urinara care cu totii stim cum este fara sa astept sa treaca weekend-ul pana sa imi faca ei teste si sa stau in durerile alea 48 de ore . Oinfectieurinara ,durerea in gat pe care am descris-o eu de la anghina nu e chiar asa cum zici tu , pursi simplu e insuportabila , ei nu considera a fii urgenta de weekend sau nu au locuri si te programeaza a doua zi nu cand suni tu , etc.
aici te trimit cu paracetamol acasa cel mai des , pei ei ii inteleg ca nu au nevoie una cu doua de antibiotice ca asa le e obijnuit organismul sa lupte , dar cum poate al meu sa lupte daca nu e obijnuit ? si cu ce riscuri de a nu fii in stare sa am grija de copii si cum sunt singura aici nu ma pot baza decat pe mine , ca daca era mama langa mine era altceva .
In fine daca aveti idei ce sa mai iau de acolo va multumesc .
O sa ma gandesc bine ininte de a luat antibiotice darsa nu ne bazam doar pe asta .
Ce sa ii iau la copil pt. iesirea dintilor , sa nu credeti ca aici e gama asa mare ca nu prea e si deja am incercat acele produse si nu sunt multumita , majoritatea hemeopatice fara rezultat .
Si in afara de bors si condimente de mici ce sa mai cer ?

Mergi la inceput

Alina,hai nu te supara ca nu ai de ce !se vede clar ca probabil nu vrei sa stii ce inseamna sa iei antibiotic "dupa ureche"!Si de cind antibioticul tzine loc de calmant?

Si eu am plecat cu baiatul de multe ori de la doctor doar cu paracetamol,si eu m-am enervat ca si tinedar nu am rugat sa mi se trimita antibiotice de acasa!

N-am uitat cum in primul an de camin in Romania,dintr-o luna de zile,3 saptamini lua antibiotic si apoi o luam de la capat!

Pina la urma,decizia itzi apartzine,doar am vrut sa-tzi spun ca antibioticele nu sunt...aspirine!Nici de alea nu trebuie sa luam cum vrem noi!

La celalat capitol insa...depinde cu ce vine sora ta!Niste brinza de aia de oi din zona Sibiului,sau niste cas de oaie,cimbru romanesc si aromat,leustean,loboda...asta numai asa ce-mi vine acum in minte!

Mergi la inceput

Numai atat itivinein minte ? wow super ideiile cum de nu mi-au venit mie ?
Si nu , nu m-am enervat dar poate ai dreptate si o sa le tin doar in dulap de doamne ajuta .
La bebici nu se pricepe nimeni ce sa ii dau de dinti ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Citat:
citat din mesajul lui andacos

Citat:

Eu nu intzeleg de ce trebuie sa-tzi aduca antibiotice din Romania?
Intzelegeam subiectul daca doreai si tu un leustean un bors de acrit ciorba si mai stiu ce alte delicatese romanesti,dar sa ceri sfatul la medicamente...?????

Daca tzi se intimpla ceva tzie sau copiilor te duci la doctor si ala stie cu sigurantza ce sa-tzi prescrie,nu sa-i dai tu antibiotice aduse din Romania!

Vad ca locuiesti intr-o tzara civilizata,asa ca...!Poate daca locuiai intr-o tzara dein lumea a 3 a,in stiu eu ce ungher al Africii sau Asiei,intzelegeam,dar asa...!

Dana

Imi pare rau ca trebuie sa dau un exemplu negativ vsv de ce am patit aici in Germania. S-a imbolnavit copilul de enterocolita forma foarte rea, timp de 9 zile a fost cu febra 40 si scaune apoase. Dr-ii de aici au facut analize si ne.au lasat fara rezultate timp de 8 zile, am fost la 2 medici pediatri si de doua ori la urgente la spital, in afara de antitermice si saruri nu ne.au dat nimic. Dupa 6 zile de chin, am facut rost de furazolidon din Ro si mi.am pus copilul pe picioare singura. Aici m-am interesat cum se spune la furazolidon si nu au vrut sa-mi dea medicii reteta, este nevoie deci si de cateva medicamente din Ro sa le ai in casa. Plus ca vitamine nu am reusit in 3,5 ani sa am reteta de la medicul pediatru.

Pikovit multivitamine
Furazolidon pt copii

antibiotice nu este cazul sa administrezi dupa ureche, numai prescrise de medic.

Monica
http://www.community.webshots.com/user/maraki36
mamica de bebe Angelo ( 29 Dec. 2005 )
Foto Angelo
Angelo1
Angelo2
Angelo3
Angelo4
filmulete maraki5

Mergi la inceput