Despre atioxidanti!

Despre atioxidanti! | Autor: tyaa

Link direct la acest mesaj

Ce stiti despre antioxidanti? Adica despre valoarea lor in corpul uma si despre roul lor in sanatate. Dupa niste masuratori soacrei mele, sotului mei si fiicei mele (5ani) le-au iesit valori minime, eu am nivelul anitoxidantilor mai mare putin. Cert e ca citind pe internet, am vazut ca cei cu nivelul mic de antioxidanti sunt predispusi la boli. Unde gresec in alimentatie? Am pus interdictie la tot ce inseamna snaks, chips, mezeluri, dulciuri si asta nu de acum ci de multa vreme. Ma ingrijoreaza fiica mea, pt un copil aare nivelul antioxidantilor foarte mic.
Concret, stie cineva ceva despre asta?
Mentionez ca in urma unor analize fetitei mele i-a iesit colesterolul la limita si este putin supraponderala, adica are 1.20cm si 27 kg.
Eu as dori ceva mai multe informatii, cele gasite pe internet nu m-au lamurit prea mult.
MUltumesc

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Probabil toti 3 sunt supraponderali...si tu esti normala la greutate. Nu stiu ce alimentatie aveti, chiar daca e sanatoasa poate nu e potrivita daca e vb de un copil mai grasut. Eu de la 3 la 8 ani eram plinuta, nu chiar ca fetita ta(m-am uitat inm pozele de la semnatura ta) dar pe aproape si pevremea aia nu avea bunica-mea dulciuri si snacksuri sa imi dea...am slabit la insistentele maica-mii sa nu ma mai indoape si mai ales cu paine. Eu nu tin minte decat ca mi-a intrat si mie in cap pe la 7 ani ca sunt grasuta si nu am mai mancat paine deloc...si asa am slabit. Iti zic de slabit ca ue cred ca greutatea are leg cu niv antioxidantilor.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Soacra e mai grasa, sotul insa are cam 70 kg si e inalt, e chiar slab.
Nu stiu cum influenteaza organismul nivelul scazut de antioxidanti, daca se modifica prin suplimente alimentare(vitamine) ce ne-au fost recomandate. Eu sunt foarte ingrijorata momentan pt ca nu gadesc destule informatii despre asta.
Dar pana acum motivele sunt 4 posibile:-greutate mai mare, colesterol mare, ar putea mostenii genetic, nu ii plac fructele si legumele crude (mananca cam odata la doua zile destul de putine fructe). De exemplu azi a mancat cam un sfert de mar, slabe sanse sa o mai conving sa manance fructe.
In schimb, la analizele de sange facute in aprilie nu i-a iesit lipsa de vitamine, doctorita m-a intrebat daca ii dau vitamine, a fost surprinsa sa afle ca nu. Nu i-am dat niciodata.

mama de fetitzoi Elisa Nicola(21 sept. 2004)

http://community.webshots.com/user/2002

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Mancati multe legume si fructe,citrice acolo se gasesc antioxidanti.

Adriana si Aidan - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

"Friendship is like peeing in your pants, everyone can see it but only you can feel its true warmth."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Citat:
nu ii plac fructele si legumele crude (mananca cam odata la doua zile destul de putine fructe

aici este greseala. Trebuie invatata sa consume cat se poate de mult din aceasta categorie de alimente.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amina_Marina spune:

Ceai verde, cam 2 litri pe zi.

.............................................
Doi Trandafiri Albi,
in Rasaritul Primaverii.
...........................
"The kingdom of God is inside you and all around you, not in buildings made of stone.... Break a piece of wood and I am there... lift a stone and you will find me."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

daca am inteles bine esti din Toplita, zona de munte?
afine!!! mancati cate de multe puteti, au antioxidantii cu carul:)
dar nu sub forma de gem...naturale.Mancati acuma cat sunt proaspete cat de multe puteti si pt la iarna le pui in congelator in pungi fara zahar sau fierte.

„Fericirea este armonia dintre ceea ce gandesti, ceea ce spui si ceea ce faci.” Gandhi

http://www.youtube.com/watch?v=flRvsO8m_KI

Mergi la inceput