EEG copil
Fetita mea va face EEG saptamana viitoare, are 4 ani si 2 luni. Sunt foarte stresata pentru ca ea e terorizata de spital, medici, proceduri, etc.
Rog mamicile care au trecut deja cu copiii prin acest examen sa-mi impartaseasca experienta lor, orice sfaturi si informatii sunt binevenite!
Am si o mare nelamurire: pot sa duc copilul gata adormit sau trebuie sa fie treaza si sa adoarma in timpul procedurii?
Multumesc!
Raspunsuri
doxinu spune:
Copilul se adoarme numai daca nu sta linistit.Procedura in sine nu este complicata iar daca ii explici de la inceput ce se intampla copilul coopereaza.
Ii spui ca o sa mergeti la dr,femeie/barbat,intr-o camera unde o sa-l intinda pe pat si ii va pune pe cap o casca cu multe fire.Poti sa-i spui ca este un cosmonaut/motociclist sau ce stii tu ca i-ar place sa fie.Ii explici de muuuulte ori ca nu o sa pateasca nimic ca trebuie doar sa stea nemiscat pana ce dr.-ul ii spune ca a terminat.
De obicei acesti dr.-i care lucreaza cu cei mici au si mute jucarii,pe care le poti aduce in discutie in timp ce-i povesteti ce o sa se intample la EEG.Super ar fi daca ai putea sa o duci sa asiste cand ii face altcuiva pentru a se convinge ca nu i se intampla nimic,de preferinta sa nu fie copil caci ei reactioneaza neprevazut.
Altceva nu stiu ce sa-ti mai spun decat ca este foarte important sa pregatesti copilul dinainte ca el sa nu fie speriat/stresat/inspaimantat.
Io nu prea sunt deacord cu adormitul tot anestezie se numeste si cred ca pe copii ii sperie necunoscutul.
Daca te mai pot ajuta cu ceva.........
blackgirl0 spune:
Eu am pe pielea mea experienta a multiplelor EEG-uri facute inca de cand aveam 3-4 ani (acum am 30 ). Mama statea mereu cu mine, spunandu-mi ca de fapt eu sunt la casca de la coafor si imi fac parul frumos (ca eu o vedeam pe mama des facandu-si permanen si stand sub casca sa i se usuce parul). Ah, si nu era asa modern ca acum, ci mi se puneau mai intai niste cordoane din piele cu tinte pe tot capul si abia apoi se atasau electrozii. Ceva de speriat privind cu mintea de acum, insa atunci mi se parea amuzant ca mi se da asa de mare importanta!
Si nu m-am dus cu nici o jucarie de acasa! Daca aveam ceva cu mine, cred ca mi-ar fi fost mult mai usor!
Succes cu fetita! Sunt sigura ca vei gasi ceva frumos sa-i povestesti!
edit. Nu am fost adormita niciodata!!! De fapt, traseul EEG in somn difera de traseul din starea de veghe. Deci nu cred sa fie rost de adormit copila.
Tdi spune:
Va multumesc pentru raspunsuri, Doxinu si BlackgirlO.
Deocamdata "lucrez" la o caciula cu fire si antene cu care ne vom juca zilele urmatoare pana la examen. De povestit dinainte nu pot pentru ca ea nu intelege, refuza total cooperarea si risc sa n-o mai scot din casa, trebuie s-o punem in fata faptului implinit si cand ajungem acolo sa-i spunem uite, ne jucam putin cu asta, vedem aialalta, luam hariile si gata.
Neuropsihiatrul care ne-a trimis sa facem electroencefalograma a zis sa o tinem treaza cat mai multe ore inainte de procedura, sa fie cat se poate de obosita ca mai apoi sa adoarma, n-am mai reusit sa intreb daca pot sa o duc gata adormita (nu sedata!!!), sunt sigura ca daca o tin o noapte nedormita a doua zi poti sa tai si lemne pe ea, vorba aia.