Trusa pentru vacanta
Fetelor care ati mai fost cu copiii in concediu,cam ce medicamente ati dus cu voi???In afara de antitermice.
De exemplu pentru diaree...pentru hidratare...
Fetita mea are 1 an si 8 luni si nu vreau sa avem probleme,Doamne fereste.
Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)
Raspunsuri
mgabi spune:
Buna.
Din experianta celor doi copii eu cam asa pregatesc trusa de vacanta sau orice altfel de deplasare care dureaza cateva zile:
- antitermice
- picaturi pentru nas infundat
- ser fiziologic (obligatoriu)
- pansament steril
- ceva pentru rani deschise ex. baneocin pudra si Betadina
- ceva in caz de diaree smecta, ceai de menta, alaturi de pliculete pentru deshidratare (hydrasec)
- ceva pentru combaterea starii de greata (metrocopramid sirop - pentru ca este un copil mic)
Vacanta placuta!
-
RAMONELLA spune:
Gabi multumesc mult.Sper sa nu fie nevoie de ele,dar totusi tre sa le am.Chiar citeam ca o fetita s-a imbolnavit de enterocolita chiar in ultima zi de vacanta,a si varsat foarte mult...offf saracuta...Doamne fereste!
anca_a spune:
As mai adauga:
- repelent pentru tantari.
- in caz de intepaturi de insecte sau arsuri de soare Fenistil gel, are efect antihistaminic.
Somnul ratiunii naste monstri.
kid spune:
Inca cateva sfaturi utile www.desprecopii.com/info.asp?id=165" target="_blank">aici si aici.
Concediu placut si fara evenimente neplacute!
Si noi in albumul de ratuste ->>> www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=7" target="_blank">ki1 & www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Ratusca%20din%20viata%20mea&page=8" target="_blank">ki2
Bazar pentru Mihaita
Bazar pentru Bogdan
Bazar pentru Sebi
Adriana mica spune:
Trusa noastra de vacanta contine urmatoarele:
- antitermice (Nurofen, Panadol si Novocalmin)
- pt enterocolita: hidrasec, ercefuryl
- pt rosu un gat: Tantum verde si Bioparox (se dau alternativ)
- pt nas infundat: Ophtamesone N, Vibrocil
- pt tuse: Stodal
- pt ochisori (conjunctivita): Tobradex
- pt constipatie: LassBaby
- antihistaminic: Claritine (+ Fenistil gel)
- antibiotice: Augmentin, Cefalexin (nepreparate)
- altele: pansament steril, ser fiziologic, termometru.
Acum depinde unde mergeti in vacanta; de regula, in orice statiune gasiti o farmacie, si atunci puteti lua cu voi doar strictul necesar. Eu prefer sa le am pe toate in bagajul de vacanta, sa nu patesc ca anu trecut (sa ma chinui sa traduc prospectul scris doar in bulgareste).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'(26sept2006)
Uite ce mare am crescut...
www.totsites.com/tot/tudorandrei" target="_blank">Povestea merge mai departe...
_Ralu_ spune:
ah, eu am un rucsacel plin cu medicamente pe care il car peste tot cu mine...dar ce nu am...cateva exemple:
-nurofen, panadol, novocalmin supoz, paracetamol supoz, desitin pt convulsii
-claritine si alte antihistaminice
-spray tantari, fenistil, crema cu cortizon pt ciupituri urate
-picaturi nas - vibrocil
-ambroxol, sinupret
-pulmex, wick vaporub
-plasturi, pansament steril
-bepanthen plus pt zagrieturi, arsuri etc
-crema galbenele
-crema cicatrizanta
-saruri rehidratare, biotics baby - pt diaree, voma
-tantum verde spray
DAAAAAAR, cu toate astea la mine, cand am fost la mare, acum 2 saptamani....alexia a cazut in baie si...aproape ca si-a spart capul! si n-am avut nimic la mine cu care sa-i dau imediat! as mai adauga deci: hepathrombin (pe care il terminasem acasa, si am omis sa cumpar altul) si/sau gel de arnica!!! pt lovituri, cazaturi...ajuta la evitarea formarii de hematoame, vanatai si umflaturi.
raluca mami fericita de alexia (07.09.2006)
RAMONELLA spune:
Uauuu.Multumesc fetelor.S-a strans o lista foarte lunga.Chiar ca la unele nici nu ma gandeam.Ca daca nu le-am folosit pana acuma...Dar e bine de avut si in casa,in caz de ceva...
Natasa spune:
Eu am cam tot ce au spus fetele plus un antibiotic gen cefalexin (asta cind plecam in strainatate). A mentionat cineva hydrasc pe post de saruri de rehidratare. Hydrasecul e din familia Smecta, e un antidiareic, sarurile de hidratare sint altceva (alea de la humana au un gust acceptabil)