Bebelus cu probleme de adaptare dupa cezariana
Fetelor, va rog sa ma ajutati cu un sfat! Prietana mea a nascut acum doua zile prin cezariana, la 38 de saptamani, iar dupa nastere, care a decurs ok, bebelusul a avut apgar 9, i s-a spus ca exsista niste probleme de adaptare din partea celui mic, nu respira cum trebuie, desi a respirat ok la inceput, sta sub perfuzie cu glucoza de atunci, i s-a dat si lapte praf, iar ieri a incercat si mamica sa il alapteze si i-au zis ca a vomitat un pic dupa, ar fi fost tot secretii care nu s-au eliminat, i-au zis dr. Esta normala aceasta situatie? Va intreb pt ca eu am nascut de doua ori natural, nu stiu cum este la cezaraian, asa ca va rog sa ne ajutati cu un sfat, daca s-a mai confruntat cineva cu asa ceva. Prietena mea nu poate intra pe net, nu stie nici cand or sa le dea drumul acasa, si este cam trista. Multumesc mult!
Raspunsuri
Bee spune:
Am mai auzit de asemenea probleme. Copilul nu sta cu ea in salon? Ar fi ideal sa-l tina cat mai mult in brate! Sa-l tina aproape de ea, sa-i dea sa suga cat mai mult timp si sa speram ca se va rezolva problema. Eu am aflat abia pe la doua luni ca fii-mea cu apgar 10 nascuta dupa cezariana, a avut probleme. Era fff agitata, manca prost si ramasese putin in urma. Doctorita care a vazut-o ne-a spus ca asta e solutia la genul asta de copii (in caz ca nu e nimic mai grav decat o adaptare mai dificila): sa-i tzii mult in brate.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
ralucis spune:
bee, multumesc pt raspuns, baietelul nu sta cu ea in salon, ca e sub perfuzii in alt salon, a fost ea ieri la el si a stat ceva, dar atat, zicea ca se mai duce si azi, ar vrea si ea sa il aiba langa ea, se pare ca deocamdata nu i-l dau. si eu i-am zis ca ar fi cel mai bine daca ar ramane impreuna mai mereu, sigur bebelusului ii va fi mai bine langa mamica, sa il hraneasca, sa ii simta mirosul ei si tot asa. sper sa nu fie nimic grav.
roli25 spune:
Este foarte posibil sa fi primit biberon inainte sa i-l aduca la alaptat si avea deja stomacelul plin. Asa patea o prietena a mea la Cantacuzino. Dupa cezariana, a primit copilul in salon abia a 3-a zi, iar in timpul asta i-l aduceau la alaptat dupa ce-l indopau ele cu formula. Dupa ce sugea si de la san, vomita. Dupa ce l-a primit in salon si il alapta exclusiv, copilul n-a mai avut nimic.
Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI
Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)
sanziana72 spune:
Cezariana a fost programata sau de urgenta?
Daca cezariana nu s-a facut in momentul in care copilul dadea deja semne ca vrea sa iasa s-ar putea sa nu fi fost inca pregatit pentru asta.
Sa intrebe medicul pediatru ce se intampla. Ar trebui sa ii explice.
Chiar daca bebelusul e cu perfuzii, sa stea cat mai mult langa el. Ar trebui totusi vazut ce e cu problemele de respiratie, sa nu se agraveze.
"We can do no great things - only small things with great love." ("Nu putem face lucruri mari – doar lucruri mici cu multa dragoste.")Mother Teresa (1910 - 1997)
asteryaro spune:
La 38 de sapt. un bebe este pregatit de marea iesire. Daca este sanatos si puternic, atunci nu sunt probleme.
Poate ca este doar un reflux, si nu varsatura.
Da, sa stea cat mai mult cu el, sa se obisnuiasca unul cu altul, poate ca este vorba doar de acomodare reciproca?
Si daca simte ca bebe nu-i in regula, sa ceara alti medici, alt spital!
Cristina si Razvan (31.01.2006)
poze (1),(2),(3),(4)
roxy spune:
la 38 de saptamani nu este regula ca bebele sa fie pregatit de nastere, mai ales daca acea nastere este asa pe nepusa masa pentru el.Sunt bebei care se nasc dupa dorinta lor la 41 saptamani cum a fost cazul celui de al doilea copil al meu sau chiar la 42 de saptamani, asa cum imi spuneau medicii aici, ca ei nu fac nimic daca copilul nu are probleme medicale ca sa-l scoata inainte de 42 de saptamani de sarcina.
La primul copil la mine, nefiind informata deloc, era primul copil si habar nu aveam de nimic, am lasat dupa medic si am nascut prin cezariana la 39 de saptamani, tot asa ca bebe e pregatit, ca nu se intampla nimic, ca e mare, de asa se vedea la ecograf.Si bebe nu era deloc pregatit pentru asa ceva, plamanii nu au intrat automat pe respiratia de dupa nastere, si am avut o saptamani cand efectiv am numarat orele cum se scurg, pentru ca toti imi spuneau ...lasa esti tanara faci altu, asta nu scapa.Dar a vrut bunul Dumnezeu si a scapat, dar probleme mai mic cei drept avem si azi la 9 ani cat are acum.Daca as fi lasat sa se nasca cand dorea el si se simtea el pregatit nu mai treceam prin toate astea si era si el ca si fratele lui puternic care s-a nascut la 41 saptamani.Mie dupa nasterea celui mare imi spuneau ca daca il lasam sa vina pe lume cand trebuia , puteau trece si 42 saptamani pana sa se hotarasca, dar plamanii intra in functiune in momentul nasterii naturale in perioada de travaliu, pe cand la cezariana, aceasta trecere are loc brusc, si unii copii nu pot face fata.Cel mai bine daca tot vrem cezariana sa asteptam pana se declanseaza nasterea si apoi...Multa sanatate la copilas si sa-si revina repede.Nu ai spus motivul cezarienii pentru ca una este sa intervii cand bebe sufera si trebuie scos repede si alta e sa o faci asa ca de ...cum a fost la mine, am nascut in iunie si pleca in concediu spre sfarsitul lunii cand trebuia sa nasc normal, asa ca niste banuti in plus nu stricau...Nu am sa-mi iert toata viata lipsa de experienta si lejeritatea cu care m-am lasat pe seama doctorului care dupa ce a fost gata cezariana mi-a spus senin...na am facut-o prea repede, nu stiu daca va trai...asta ii spui unei femei (fete ca de nu aveam 100 de ani)cand tocmai s-a trezit din anestezie si stia ca bebe al ei nu a avut nici o problema toata sarcina, asta invatatura de minte...
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy
ralucis spune:
inca o data, multumesc pt raspunsuri! din cate stiu, cezariana s-a facut pt ca dr pleca in concediu... ce mai stiu e ca primise, intr-adevar, lapte praf inainte de a primi laptic de la mama, si eu am banuit ca poate de asta a fost regurgitatul, dr l-au numit vomitat. sunt ingrijorata un pic, nu am mai putut vorbi cu prietena mea, nu a mai raspuns, sper ca e totul in regula...
roxy spune:
ralucis cum se mai simte copilasul prietenei tale.Sper ca bine si nu ai mai postat aici pentru ca ei sunt bine acasa deacum.Sanatate va doresc.
roxy mamica lui Alex (17 august 2007)si Cristi (05 iunie 2000)
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_cat.asp?sqldtl=366&page=1
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=roxy