Cine stie mai multe despre Sovata?

Cine stie mai multe despre Sovata? | Autor: Silvia_Pui

Link direct la acest mesaj

Am incercat sa merg pe cautare , dar inca nu merge . As dori mai multe informatii despre tratament , conditii de cazare si perioada optima de tratament . As dori sa merg in octombrie si nu stiu daca este o perioada potrivita . Am mai primit cateva informatii de la Marcelle , dar as mai dorii ceva detalii . Marcelle , iti tin pumnii luni , sper sa ai succes .
Am citit atatea lucruri aici , am aflat poate mai multe decat de la medici care intr-adevar , nu au rabdare , parca ar dori sa scape cat mai repede de noi. Noroc ca cineva s-a gandit si la noi , care spre surprinderea mea am constata ca suntem chiar fff. multe . Acum 3 ani la Giulesti , cu programare , steam 2 in pat . Poate ca cei de la minister ar trebui sa se gandeasca si mai serios la aceasta problema mai ales ca am citit ca s-au primit multe fonduri in acest sens . Dumnezeu stie unde au ajuns . in orice caz nu in spitale . In nov. cand am fost operata , mama a facut curat in toaleta de la rezerva , era asa o mizerie , ca alte conditii ce sa mai vorbim . O prietena apropiata imi zice ca eu am vazut multe filme si visez sa fim tratate si noi ca acolo . Se poate si la noi, dar cu bani multi . La Polizu exista saloane foarte curate si dotate , dar contra unei sume '' modice '' de 50 de dolari pe zi . In orase mai mici , Slatina unde eu locuiesc , ti-e frica si sa mergi la un consult . Te poti nenoroci pe viata . Pt. orice analiza eu trebuie sa merg la Bucursti si nu este de multe ori usor din cauza serviciului . Aste este , trebuie sa traim cu speranta , ca altfel . Eu deja nu mai am lacrimi , dar sufletuleu plange continuu . Eu mi-am dorit totdeauana sa am 3 copii si nu pot avea nici unul . Uneori an senzatia ca viata mea este pur si simplu fara rost . Cred ca iar o iau pe langa .

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu ti-as sugera sa mergi mai degraba la techirghiol decat la Sovata.
Din cate stiu eu Doly a fost la Sovata, o poti intreba mai multe pe ea.

pupici
Crinuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marcelle spune:

Draga Silvia,
Ai scris adevarul si bine ai scris. E INGROZITOR ce ce petrece la noi.
Uite eu sunt in Franta si nu platesc asigurari medicale aici, bani la stat, dar beneficiez de o asigurare pt cei cu venituri mici, caci acolo ne incadram, beneficiez de o asigurare GRATUITA!
Gratuita in totalitate, medici, spitale, consultatie.
Filmele si ce vedem noi in ele sunt adevarate! Asa arata spitatele aici si asa esti tratat in general. Mai sunt si uscaturi si aici, dar in general e foarte bine. Nu trebuie sa dai nici un plic nimanui, nici un ban niciunui medic, niciunei asistente, asta ar fi o jignire pt ei.
Doctorul de saluta, iti intinde mana, de pofteste sa iei loc , discuti si la final la fel, te conduce !Ei nu au asistente, au doar secretare!

Sa nu mai povestesc, daca in asiguare intra chiar si inseminarea, si tratamentul care nu e deloc ieftin nici pt cei de aici, va dati seama despre ce tara de basm povestesc aici. Si nu e singura! Si cand ma gandesc prin cate trecem si suferim NOi de acasa!!!!! E chiar nedrept!! Platim la asigurarile medicale atat, si nu avem nici macar o aspirina compensata, nu gratuita! ca de gratuit nici nu poate fi vorba!!!

Si sa iti raspund si la subiect! La Sovata am fost la hotel Faget chiar anul asta. Un medic, medicul care iti prescrie tratamentul, astepta sa iti faci datoria! Eu nu mi_am facut-o deloc pt ca am considerat ca a prescrie un tratament si a discuta cu tine este de
datoria lui. Dar m_am inselat. In primul rand nu a dorit sa discute
cu noi ca si cuplu, cum mi se pare normal ci separat, ca el are secrete profesionale!!!!!!!!!!
Aici in Fr se asista si la nastere, dar el avea secretele lui!!!!!
Dupa ce ii pun niste intrebari sa ma lamuresc ce face bine, baia din lac sau tampoanele pt afectiunea mea! El furios ma intreaba daca am venit sa ma bronzez ??? Tratamentul draga mea, este UNIC! Daca iti foloseste bine, daca nu si asa e bine.

In rest pot sa iti spun ca a fost bine. La tratament e O.K. Conditiile de cazare sunt bune, poti sa mergi linistita in octombrie, numai sa nu fii pe ciclu, ca tratamentul se face tot timpul numai in timpul ciclului,nu.
In rest nu exista o perioada anume. Trebuie sa faci 18 zile de tratament odata si sa repeti de cel putin 2 ori ca sa ai rezultate.
In oct cred ca e bine sa mergi, ca nu e prea aglomerat si se ocupa mai bine de tine.In plus daca le dai ceva femeilor care fac tratamenutul se ocupa si mai bine.

Conditiile de hotel sunt relativ bune, la H Sovata acum este cel mai bine dareste 50 Euro pe noapte. Noi am stat la Faget si a fost
multumitor. Mancarea e foarte buna oriunde asta pot sa te asigur.

Mie cred ca nu mi-a facut bine Sovata, dar nu cred ca mi-a facut nici rau, dar am facut-o si pe asta, sa fiu linistita. Eu am probleme cu mucusul cervical!
Pt multe persoane insa tratamentul a fost adevaratul MIRACOL!!!
Eu iti tim pumnii sa iti foloseasca! Daca mai ai intrebari poti sa mi le pui, linistita!!!

Stii, si eu mi-am dorit sa am cel putin 3 copii! Poate cifra nu e cu noroc! Dar nu ne lasam! Eu vreau sa inving si stiu ca ma voi gasi intr-o zi cu VISUL implint!!!!!!!!!! Si eu cred ca fiecare avem sansa noastra si merita sa LUPTAM!!!! Si o sa invingem in aceasta batalie!

Sa ne vedem cat de curand!

Marcelle.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ali spune:

Curaj fetelor!
Poate dupa tratamentul de la Sovata o sa ajungeti sa aveti gemeni.Cunosc doua persoane care au ramas insarcinate cu gemeni dupa tratamentul de aici.Doar rabdare sa aveti si sa nu va pierdeti speranta.

ali

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Silvia_Pui spune:

Marcelle , si eu am fost in vara in Franta si am avut impresia ca acolo chiar exista protectie sociala. Ce spui tu aici pare SF , nici in 50 de ani nu vedem asa ceva .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana1971 spune:

Fetelor,

Am fost anul acesta la Sovata, la sfarsitul lunii august.
Am mers fara sa am nimic rezervat acolo, dar am gasit cazare usor, pentru ca oferta este foarte mare: hoteluri cu preturi de la 1.000.000 lei/zi in sus, dar si foarte multe pensiuni, incepand de la 4-500.000 lei/zi; mai sunt si particulari la care preturile incepeau de la 250.000lei.

Eu am fost la consultatie la D-na dr. Bordi-Szasz Paraschiva. A fost foarte amabila de la inceput, fara sa astepte nimic. A fost chiar foarte draguta cu noi, asa ca m-am simtit eu obligata sa ma revansez cumva (ca asa e la noi...). Mi-a prescris:
1.tampoane cu namol din Lacul Ursu
2.irigatii vaginale cu apa din lac incalzita
3.bai generale cu apa din lac incalzita
4.unde scurte
Toate fetele aveau prescrise primele 3, ultima alterna la unele cu parafina incalzita aplicata pe spate si abdomen. Cele mai neplacute erau tampoanele cu namol, dar au trecut si astea.
Am inteles ca daca mergeam cu bilet, nu plateam tratamentul, asa am platit 240.000 lei/zi oficial(plus bacsisul la asistentele care ne faceau tratamentul - nu foarte mult, in general sunt dragute)
D-na Dr. mi-a spus ca:
- E FOARTE IMPORTANT SA VII IMEDIAT DUPA CICLU, IN ZIUA 6-7!
- NU AM VOIE SA FAC BAIE IN LAC PENTRU CA APA E PREA RECE, SI AS PUTEA FACE O ANEXITA
Ideal e sa faci tratament 10-18 zile, din pacate eu am facut doar 5 zile de tratament, fiindca doar atat am putut sta.
Tratamentul se face tot timpul anului, cu exceptia perioadei 15 dec-20 ianuarie.

Eu am fost uimita de cate fete veneau acolo la tratament! Nu stiu ce rezultate au avut, pentru ca toate fetele cu care am vorbit erau acolo pt. prima data (sa fie asta un semn ca a doua oara n-au mai avut nevoie sa vina?. Era o singura fata care mai fusese in urma cu 1 an si a ramas apoi insarcinata, dar a pierdut sarcina din cauza unui vaccin antigripal, pe care n-a stiut ca n-are voie sa-l faca cat timp este gravida.

Mai intrebati-ma daca vreti sa mai stiti ceva.

A! Alaltaieri au venit rushii. Si eu care credeam ca dupa 5 zile la Sovata.... Asa ca azi sunt cam deprimata, da-mi trece mie!

Va pup pe toate,

Ioana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

buna
si eu am fost la Sovata de trei ori si am fost la acelasi medic ca si Ioana ,am avut acelasi tratament mai putin unde scurte si am ramas de doua ori insarcinata imediat dupa ce am fost acolo dar am pierdut sarcina,este adevarat ca am facut si stimulare hormonala.

Mergi la inceput

Care sunt problemele tale Cornelia?
Sunt curioasa. Si ce tratament hormonal ai luat?

Iata, ce sanse ne dai????

Imi pare rau de sarcinile care le-ai pierdut, dar din ce cauze ti-a spus cineva?

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cornelia1172 spune:

nici nu mai stiu ce sa-ti spun.atunci problemele mele erau ca nu aveam ovulatie decat foarte tarziu si atunci oricum foliculul nu se rupea,deci nu cobora de unde se forma(ceva de genul asta).Facem tratament cu clostilbegyt si pregnyl in ziua a 14.il facusem si inainte de Sovata dar nu prinsese.
acum,insa,am facut laparoscopie si mi-au gasit niste chisturi pe care le-au ars dar sunt predispusa sa fac iar si nu stiu unde mai stau,cum ma mai prezint.oricum rau nu are cum sa faca,Sovata vreau sa spun,eu mi-am facut concediile acolo pt. ca este o zona foarte frumoasa si am imbinat utilul cu placutul.

Mergi la inceput

Dar Cornelia,
care a fost cauza pierderilor de sarcina, nu ti-a dat nimeni nici o explicatie?

Problema cu despreinderea folicului e discutata la subiectul LH_ valori anormale.

Marcela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Cornelia, eu nu inteleg. Daca aveai ovulatie tarzie asta nu inseaman ca nu aveai ovulatie. Si eu am ovulatie tarzie, nu e nici o problema. Dar tu ai spus ca nu aveai, deci eu nu inteleg nimic. Apoi, ovulatia presupune desprinderea folicului, deci, daca nu s-a desprins nu a fost ovulatie, eventula ti-a crescut foliculu tarziu si nu s-a mai desprins, dar asta este altceva, nu ovulatie.
Temperatura ti-o iei?

Crinuta

Mergi la inceput