aratat cu degetul
Dragi mamici,
Am si eu o intrebare. La ce virsta au inceput copilasii vostri sa arate cu degetul? Al meu are 13 luni si inca nu arata cu degetul. Nu ma refer la pus degetul pe jucarii sau poze din carti (fara sa fie cu intentie) ma refer cind au inceput sa arate cu degetul ca vor ceva sau sa va arate ceva.
Multumesc,
meddea
Raspunsuri
mirela.d spune:
Al meu a inceput dupa 2 ani si nici acum nu este fan "aratat cu degetul". Pentru ca au mai fost si alte chestii care ma puneau pe ganduri, am fost la neuropsihiatru cu el. Asta pe la 2 ani. Dr. neuropsihiatru mi-a zis ca nu am de ce sa-mi fac griji, copilul fiind perfect normal. Acum avem 3 ani si o luna si intra-adevar am scapat de grijile mele mai mari sau mai mici vazandu-i evolutia.
Daca mai sunt si alte chestii care te nemultumesc, fa ca mine! Daca nu, eu zic sa te linistesti si sa il lasi in pace.
Sanatate multa va doresc!
ang3lt0uch spune:
Cred ca in jur de un an.. Nu sunt sigura. Dar inainte de a arata cu degetul schita un gest din cap in directia respectiva (Spre o pasare, fantana ceva) si facea "iii iii" :D Insa eu am insistat sa arate...daca nu ma vedea pe mine aratand sunt sigura ca nu ar fi facut-o prea curand...
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
mirela.d spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ang3lt0uch Cred ca in jur de un an.. Nu sunt sigura. Dar inainte de a arata cu degetul schita un gest din cap in directia respectiva (Spre o pasare, fantana ceva) si facea "iii iii" :D Insa eu am insistat sa arate...daca nu ma vedea pe mine aratand sunt sigura ca nu ar fi facut-o prea curand... Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007) Suparici de 2 ani Poze NOI cu...noi:) Poze cu ingerasul mic |
Sorina, al meu copil nu a vrut nici in ruptul capului sa arate cu degetul oricat aratam eu cu degetul de se uita si lumea la noi.
Acum la 3 ani stie majoritatea literelor si numara pana la 10 fara nicio problema. Dar de aratat cu degetul . Acum are si sotul meu dreptate, ma chinui sa il invat sa arate cu degetul pentru ca apoi sa ma chinui sa il dezvat.
ang3lt0uch spune:
Da, asa este...si eu m-am gandit tardiv ca defapt e urat sa arati cu degetul Acu e prea tarziu
Dar probabil ca si al tau schita un gest inlocuitor ca sa zic asa, cum a mea arata "din cap". Pe cand ea zicea de aratat inspre ceva ce vrea, cu intentie. Poate nu trebuie neaparat cu degetul, dar din mom ce intraba ma gandesc ca baietelul ei nu stie sa arate ce vrea in nici un alt fel.
Ai dreptate insa, mai tarziu e urat sa arati cu degetul
Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)
Suparici de 2 ani
Poze NOI cu...noi:)
Poze cu ingerasul mic
anisiap spune:
pe mine m a intrebat pediatru daca arata cu degetul la noua luni cand completa o fisa cu dezvoltarea ei adica sa indice locul sau obiectul dar nu a aratat decat la 10 -11 luni
Tudor ,Ale ,si 34+ KEVIN
monalac spune:
nu mai tin minte exact,dar acum are 1 an si o luna si arata cu degetul de ceva tp.insa fiecare copil e diferit.