Tenul, o problema deja?

Tenul, o problema deja? | Autor: rosa

Link direct la acest mesaj

Mi se pare cam devreme, dar uite ca trebuie sa ne lovim si de probleme de-astea.
Fetita mea de 7 ani incepe sa aiba puncte negre pe frunte, intre sprincene, si razlet citeva pe nas. De felul ei e blonda si cu o piele foarte fina.
Nu stiu cum sa fac sa o scap de ele, nu-mi vine sa incerc sa i le scot, stiu ca nu e bine si se irita tare. Ma gindesc sa ii cumpar ceva solutii/creme de se gasesc aici destinate adolescentilor. Dar nu e prea devreme? Nu o sa-si strice oare pielea? Daca aveti sugestii, astept cu interes, eventual ceva naturist? Multam.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lidia spune:

Aceleasi probleme le am cu baiatul meu (7,5 ani). Ia OXI (nu crema sau solutie, ci rondelele impregnate cu solutie...) si seara si dimineata dupa ce se spala pe fata, da-i cu Oxi. Cu rabdare, ai sa vezi imbunatatiri.

Sa incerci sa-i multumesti pe toti... o tentativa ce se va dovedi imposibil de finalizat.
Lidia
mama de Dan Andrei (7 ani) si mitzi mic pe drum - 18 saptamani si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns descintec spune:

Maria mea e mai micuta de felul ei si abia acum incepe sa se schimbe putin minunea aia de fatzuca de copil. Dar colege de-ale ei mai dezvoltate au de pe la 8, 9 ani. Si stiu ca folosesc solutii sau creme dezinfectante.

D.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorelei_19 spune:

siii noi avem aceeasi problema, bat-o s-o bata! asa mai e complexata magdutza de tenul ei... nasucul are puncte negre, iar fruntea e o catastrofa! am incercat fel de fel de chestii, chiar si azi avem termin la doctor, da nu mai stim ce sa facem. si la ea a inceput tot de pe la 7-8 ani.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rosa spune:

Deci nu sintem singurele ! Asta pe principiul caprei vecinului ! Glumesc, desigur.
Am inceput sa folosim Oxi si sper sa avem rezultate. Si mai sper sa nu ma mosteneasca pe mine, care m-am chinuit cu tenul pina pe la 30 de ani ! Ce naste din pisica...
Asa ca, la lupta, sa nimicim punctele negre

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anto spune:

Cuburi de gheata invelite intr-o batista curata sau acum ca vine iarna si mai buna e zapada ,se tine pe locurile cu cosuri cat rezista pe urma poti sa-i pui miere de albine (ca o masca)si se clateste cu apa calduta.Am folosit si eu tot felul de produse cosmetice dar in afara ca usuca fata nu prea am vazut rezultate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Incercati sa faci o masca din drojdie de bere proaspata cu citeva picaturi de lamiie si sa puneti pe punctele negre si pe cosuri...nu pe restul pielii ...se usuca prea tare...
Se poate pune si citeva picaturi de lapte...daca aveti "matern" si mai bine.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria m m spune:

eritroacnol

miru&nana=>fetele mele frumoase

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

si fetita mea se confrunta cu problema asta de pe la 8 ani. acum, la 10 anisori, cind sinisorii au inceput sa-i creasca vertiginos m-am gindit ca pubertatea o fi de vina....
eu as incerca cu produsele Clearasil, ce parere aveti> sunt prea tari pentru un ten de 10 ani???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angel_jp spune:

Si fetita mea se confrunta cu un ten acneeic,are 13 ani ,oare agrila pudra nu este buna? Un tratament intensiv de 7-8 zile?Sub forma de masca...ea este foarte complexata de aceste cosuiri ,le are de un an ..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Imi cer scuze ca am sa incerc sa-mi dau si eu cu parerea pe acest subiect. Din pacate inca nu am fetite la virsta intrarii la pubertate, asa ca nu stiu exact cum ar trebui sa se procedeze. Pot doar sa dau exemplul meu, fiind una din femeile care se chinuie cu o acnee mult mai rebela decit in vremea adolescentei. Si dupa ce am incercat de toate, inclusiv mersul la medicul dermatolog si tratamente cu antibiotice, prin intermediul farmacistei, am descoperit cam de un an produsele LUTSINE pentru acnee, adica BACTOPUR (gel pt spalatul pe fata, care inlocuieste sapunul) si crema BACTOSTOP, care a fost de curind inlocuita de crema FACTOR 4. Pot sa spun ca m-au salvat, am si eu o fata de om normal!
Totusi produsele astea mi se par foarte puternice pentru virsta de 8-14 ani, pentru ca usuca foarte tare fata (eu faceam si rani la coltul buzelor) si la virsta asta tenul copiilor e foarte sensibil.

In schimb am constatat ca in aceasta gama LUTSINE, exista un gel pt spalatul pe fata, care inlocuieste sapunul numit HYDRAFNIA. Acest gel este suav si este recomandat tenului cu tendinte acneice sau cu puncte negre, dar nu ca tratament, ci ca intretinere, in special celor care au iesit dintr-un tratament agresiv. Nu usuca fata si lasa pielea matasosa. Insa previne formarea punctelor negre si a cosurilor. Personal, folosit doar o singura data pe zi (si nu de doua ori, ca in cazul adultilor), cred ca e o solutie destul de buna chiar si pentru fetite de 8-12 ani. De exemplu sa foloseasca gelul seara, iar dimineata sa se spele pe fata doar cu apa minerala.

Exista si produsele Avène, care sint facute be baza de apa termala folosita la tratamentul bolilor de piele (http://www.dermaweb.com/dermato/avene/avene_produits.html). Au o gramada de produse hipoalergice, si un farmacist pate indica daca exista ceva mai suav, pe care sa il foloseasca si un copil. Din pacate produsele strict antiacneice din aceasta gama sint si ele destul de agresive.

Mama lia, cred totusi ca produsele Clearasil sint inca prea agresive, degreseaza foarte mult pielea.
Sper ca am reusit sa va fiu de folos cu ceva. Mult succes.

Mergi la inceput