prajituri cu mere

prajituri cu mere | Autor: osna

Link direct la acest mesaj

creeat initial de wwwsimona

2 cani mere rase
3 oua
1 cana zahar
1 cana faina
praf de copt,arome,un pumn de nuci pisate
Se amesteca totul,se unge tava,se tapeteaza,se coace la foc potrivit
IMPORTANT:se taie calda pt. ca se intareste,apoi se pudreaza cu zahar

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Katink spune:

Initial postat de Angelina

Prajitura Spaniola Cu Mere

Am reteta aceasta de pe un site nemtesc si o pregatesc mereu.Este usor de preparat si iese delicioasa,asa ca m-am gandit sa o impart cu voi:
Ingrediente:
-200g zahar
-200g unt(la temperatura camerei)
-200g faina
-4 oua
-1 lingura cacao
-1lingura scortisoara
-2 pachetele zahar vanilat
-1 pachetel praf copt
-5-6 mere(mai acrisoare)
-zahar pudra
-frisca
Se amesteca bine toate ingredientele in afara de zahar si frisca.Se toarna doua treimi aluat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Pe deasupra se pun bucatele de mar si apoi se toarna restul aluatului peste mere.Se lasa la cuptorul incins la 200° cca. 60 minute.Cand este gata se pudreaza cu zaharul si se serveste cu frisca.
Pofta buna si sper sa placa si la mamici si la bebei!!!!
Am uitat ceva f. important sa va spun.Acesta este cel mai grozav forum.Toata lumea este atat de draguta,nu credeam ca exista asa ceva..retetele vin mai mult din inimioare decat asa pur si simplu..
Felicitari tuturora si la mai multe retete delicioase.Pupici,
Angie


Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:


initial creeat de claudya

Tort de mere cu caramel si frisca...o nebunie!!!

Compozitia:6 oua
300g. zahar
1 litru lapte
rom
Blatul:4 oua
4 linguri faina
4 linguri zahar
Mod de preparare:
Se topesc pentru inceput alte 6 linguri de zahar ,intr-o cratita si cu acest caramel se tapeteaza cratita.
Merele(1 kg.),care in prealabil au fost curatate si taiate cubulete,se pun in cratita astfel tapetata.Se baga la cuptor pana se inmoaie ,iar in acest timp se pregateste compozitia.
Se bat ouale bine(albusul impreuna cu galbenusul,ca la omleta),amestecate cu restul compozitiei.Se toarna peste merele din cuptor si se introduc din nou la cuptor.
Intre timp se pregatesc 4 galbenusuri frecate cu 4l de zahar si 4 l de faina.Separat se bat albusurile ,care se toarna peste restul.
Acest blat se toarna peste compozitia din cuptor,cand aceasta arata ca o budinca.
Dupa ce s-a copt,se scoate si se desface de pe margine.Se lasa la racit ,dupa care se toarna pe platou.

Se imbraca in frisca si se rade ciocolata deasupra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

creeat initial de adda

tarta cu mere

Ingrediente:
5 oua
8 linguri de zahar
5 linguri de faina
mere
dulceatza
Mai intai se pregateste tava ( eu o fac, de obicei, intr-o tava rotunda sau in forma de inimioara ...oricum, peretzii vasului trebuie sa fie destul de inalti - vreo 8-9 cm): se unge cu margarina ( margarina nu trebuie sa fie topita, dimpotriva), apoi se pun 3 linguri de zahar pe care le repartizam uniform pe fundul tavii. Se curata merele de coaja si se scoate cotorul, avand grija ca marul sa ramana intreg ( nr merelor depinde de cat de mare este forma in care facem tarta...eu folosesc vreo 6, de obicei ). Se asaza merele in tava, iar spatiile dintre ele se acopera cu feliutze de mar ( nu trebuie sa ramana spatii libere intre mere deoarece, la copt, iese aluatul prin acele spatii si e inestetic ). Se umple merele cu dulceatza ( de care avetzi, numai acrisoara sa nu fie ... de ex, ciresele din dulceatza sunt f bune ).
Se face apoi un aluat de pandispan ( din 5 oua, 5 linguri de faina, 5 linguri de zahar...): se bat albusurile spuma, se adauga tot zaharul odata si se bate in continuare pana se topeste zaharul; in spuma de albus se mai pot pune si coaja rasa de lamaie, zahar vanilat; separat, se freaca galbenusurile cu putina sare si se adauga in spuma de albus; se pune si faina ( toata odata ) si se amesteca cu grija, dar nu prea mult, ca sa nu se sparga spuma....ma rog, sunt convinsa ca stiti sa facetzi un aluat de pandispan, poate chiar mai bun decat al meu ...la ce retzete stiti voi! Dar l-am scris si eu...just in case

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

tort cu mere:
aluat:125 g unt moale se amesteca cu 125 g zahar,2 zahar vanilat,3 oua puse pe rind,un praf de copt,4 linguri de lapte,275g faina.se pune in forma de tort tapetata cu hirtie.
900 g mere dulci acrisoare se taie in 2 se scot simburii si se pun peste aluat cu partea bombata in sus.se amesteca 100g zahar cu scortisoara si presara peste.se mai presara si 30g unt fulgi si se da 40min la copt.se taie rece



prajitura cu mere
aluat:
350g faina
100g zahar
1ou
200g unt.se framanta un aluat si se pune 30 min la rece.se intinde apoi 2/3 din el in forma de prajitura pregatita cu hartie.

1kg mere se taie cuburi mici si se lasa amesteca cu 4 linguri zahar,scortisoara,3 linguri stafide.se pune peste foaia.restul de aluat se pune deasupra sub forma de gratar.si la cuptor cu ea!
se tine 40-50 min.


chec cu mere
aluat: 2 cani mere rase,2 cani zahar se lasa o ora apoi se amesteca cu 2 oua,2 cani faina si praf de copt.se coace la foc potrivit.

din 7 linguri zahar,5 linguri apa,3 linguri cacao si 1/2 pachet unt se fierbe un sirop.se adauga putina esenta de rom si se toarna peste prajitura calda.

se lasa sa se raceasca bine si se taie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ali:

aluat: 2 cani de faina,2 cani de zahar, 8-10 mere rase,3 oua,1 lingurita de scortisoara si 1 lingurita de bicarbonat .
Merele rase,zaharul,faina,galbenusurile,scortisoara si bicarbonatul se amesteca si apoi se lasa un sfert de ora sa se odihneasca.Separat se bat albusele .Se amesteca cele 2 compozitii. Rezultatul se pune la cuptor.
Se face un sirop din :1 cana de apa,1 cana de zahar 1 lingura de cacao si putin unt.Se fierbe siropul si se toarna peste prajitura coapta iar pentru ornament se presara deasupra nuca macinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:

ionela-roxana

Prajitura cu mere:
Aluat:1 galbenus de ou , 1/4 dintr-o margarina (unirea),1 pahar iaurt,4 lg zahar, 1 lgrita de sare, 1/2 lgte de bicarb. de sodiu stins cu otet + faina cat cuprinde.
Continut:cate mere vreti , le dati pe razatoare si se pun pe foc sa se caleasca si se adauga scortisoara si cand s-au mai racit se pune zahar dupa gust!
Se intinde o foaie , se pune-n tava , peste ea se presara gris si se pune compozitia peste care iar gris si foaia a doua.
Se inteapa cu furculita foaia de deasupra si se da la cuptor pana foaia dce deasupra devine putin roz!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emoison spune:

(sper ca n-a mai aparut pe undeva reteta asta), e prajitura cu mere a copilariei mele.
Aluat: 500 gr faina, 200 g margarina, 100 g zahar, 1 virf de cutit sare (pentru o tava mare...)
Se framinta toate impreuna si se intind doua foi.
mplutura: 2 kg mere se curata, se rad si se amesteca cu 150 gr zahar, 2 pliculete zahar vanilat, 1 linguruta scortisoara (eventual se pot cali in 50 ml ulei, eu nu le calesc)
Se intinde prima foaie in tigaia unsa cu ulei, se pun merele (se pune un pic de gris sau pesmet pe foaie si apoi merele un pic stoarse), se acopera cu a doua foaie. Se inteapa din loc in loc cu furculita si apoi se coace cam 30-40 minute la foc bun (cam 200C).
Pofta mare !

Cu bine,
Elena

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilitim spune:

Prăjitură cu mere și biscuiți
Se tapetează tava cu un strat de biscuiți dați prin mașina de tocat și cernuți printr-o sită deasă. Peste biscuiți se pun merele rase și călite în margarină iar deasupra un pandișpan obișnuit.
Se dă la cuptor până se coace pandișpanul, se lasă să se răcească în tavă iar apoi se răstoarnă cu merele deasupra. Se taie în romburi sau cuburi, după preferință. Poftă bună!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osna spune:


Necesar pt. aluat: 2 cani de faina,2 cani de zahar, 8-10 mere rase,3 oua,1 lingurita de scortisoara si 1 lingurita de bicarbonat .
Merele rase,zaharul,faina,galbenusurile,scortisoara si bicarbonatul se amesteca si apoi se lasa un sfert de ora sa se odihneasca.Separat se bat albusele .Se amesteca cele 2 compozitii. Rezultatul se pune la cuptor.
Se face un sirop din :1 cana de apa,1 cana de zahar 1 lingura de cacao si putin unt.Se fierbe siropul si se toarna peste prajitura coapta iar pentru ornament se presara deasupra nuca macinata.
Pofta buna!Sper sa va placa si voua la fel de mult ca si mie. ALI


Prajitura cu mere:
Aluat:1 galbenus de ou , 1/4 dintr-o margarina (unirea),1 pahar iaurt,4 lg zahar, 1 lgrita de sare, 1/2 lgte de bicarb. de sodiu stins cu otet + faina cat cuprinde.
Continut:cate mere vreti , le dati pe razatoare si se pun pe foc sa se caleasca si se adauga scortisoara si cand s-au mai racit se pune zahar dupa gust!
Se intinde o foaie , se pune-n tava , peste ea se presara gris si se pune compozitia peste care iar gris si foaia a doua.
Se inteapa cu furculita foaia de deasupra si se da la cuptor pana foaia dce deasupra devine putin roz!
POFTA MARE! IONELA-ROXANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Camelia

Prajitura cu mere

Am facut ieri o prajitura foarte buna si m-am gandit sa va dau reteta, poate mai vrea cineva sa incerce.Se face rapid si usor.
Avem nevoie de:
250g margarina
350g faina
350g zahar
4 oua
1 praf de copt
1 kg de mere
o lamaie
sare
scortisoara

Margarina se freaca 2 minute cu 100 g zahar si un strop de sare.Se adauga coaja rasa de lamaie, galbenusurile, pe rand, amestecand dupa fiecare, o lingura zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.Se amesteca bine, fara sa se framante si se aseaza in tava neunsa in strat de 1 cm grosime. (Aluatul este cam fainos la inceput, nu va alrmati!Amestecati cu rabdare pana margarina incorporeaza bine faina.In tava il aranjati cu lingura).Peste foaie se presara o lingura de gris.Se aseaza apoi merele rase (pe razatoarea cu gauri mari) sau taiate felii subtiri si presarate cu scortisoara.Se da la cuptor cam 20-30 min.
Intre timp albusurile se bat spuma tare .Se adauga apoi 250 g zahar si o lingurita zeama de lamaie.Se bate pana se intareste din nou.Se scoate prajitura si se pune spuma peste ea.Se baga inca 30 min la cuptor ,la foc mic, cu usa cuptorului complet deschisa.Dupa 15 min. tava se intoarce.

E o prajitura foarte gustoasa.Ai mei nici n-au asteptat sa se raceasca bine si au si topit jumate de tava.

Credinta face totul posibil; dragostea face totul usor

Mergi la inceput