Cartofi
Raspunsuri - Pagina 2
Katink spune:
Initial postat de Oana B
Pancake cu cartofi
1 cupa faina
1 cupa lapte dulce
4 oua
3 lingurite unt topit
3 lingurite zahar
1/4 lingurita praf de copt
1/2 lingurita sare
1 lingurita patrunjel tocat
1 lingurita ceapa calita
3-4 cartofi tocati
Amesteci cu un mixer toate ingredientele mai putin cartofii, pana se face compozitia omogena.
Adaugi apoi cartofii si amesteci compozitia cu o spatula (nu cu mixer)
Incalzesti tigaia si o ungi cu putin unt.
Pui in tigaia incalzita bucati din compozitie cat sa incapa lejer in tigaie.
Coci fiecare pancake cate 1 1/2- 2 minute pe fiecare parte pana capata culoarea maro.
Se serveste cu un deasupra sau sirop, dupa preferinta.
In reteta scrie ca se pot folosi ori cartofi inghetati ori proaspeti si pentru ca cei proaspeti au o aroma mai tare decat cei inghetati, daca doresti mai poti adauga putina faina.
Timpu-i un ac, iar noi suntem ata din el...
osna spune:
initial creeat de rechinuta
cartofi cu spanac
Cartofii se curata, se spala si se taie in feli rotunde apoi se pun la fiert in apa cu sare....spanacul (exista la supermarket deja congelat), se pune intr-o tigaie de teflon la care se adauga putin lapte, sare, piper. Dupa ce cartofi sunt fierti se adauga intr-un castron de yena si anume, un strat de cartofi-unul de spanac pana se termina, la final se adauga branza rasa pe deasupra si se pun la cuptor pana branza isi schimba culoarea.
Reteta este delicioasa si nu contine multe grasimi.
osna spune:
initial creeat de yasmine
Se curatza 1,5 kg de cartofi se taie rondele,groase de 2-5mm, se pun intr-un vas de Jena, sau alt vas care poate fi bagat in cuptor, destul de adinc, pt. a fii stratul de cartofi nu foarte gros, shi a mai ramane desupra lor un loc de aprox. 3 cm. Se sareaza, se toarna desupra 1 litru de frishca, astfel incit cartofii sa fie acoperitzi de frishca, doar stratul superior sa mai fie vizibil. Se presara deasupra nucshoara (Muskat), se dau la cuptor aprox 1-1/2 ora, la cuptoare electrice la 200°C, la aragaze pe treapta mijlocie, pana cind stratul de deasupra devine maron inchis, shi cartofii moi shi imbibatzi cu sosul de frishca.
osna spune:
initial creeat de nikita
Se fierb cartofi in coaja. Apoi se curata frumos si se taie in doua, se scoate miezul cu grija folosind o lingurita si facand un "culcus" potrivit ptr. urmatoarele:
UMPLUTURA:
CIUPERCI (un borcan de 400 g)
O CEAPA
Acestea se calesc impreuna in ulei.
Apoi se amesteca cu miezul de cartof si 1/2 oua , piper, sare si se umplu cartofii. Se aseaza frumos intr-o tava termorezistenta , se presara deasupra cascaval sau branza ori dupa prteferinta puteti bate un ou cu smantana si turnati pe deasupra. Se pune la cuptor cam 30 min'. Facultativ puteti pune cand serviti marar verde. Se mananca fara PAINE
osna spune:
initial postat de iza bella
budinca de cartofi:
se fierb 400g cartofi cuburi, se unge o forma de yena cu unt,se pune un strat de cartofi, un strat de kaizer(sau muschiulet afumat) taiat felioare, un strat de cascaval ras.
Se repeta inca o data, apoi se bat 5-6 oua cu smantana, marar verde si condimente si se pune deasupra.
Se da la cuptor cca 20 min
osna spune:
gratin de cartofi cu rosii.
4 rosii se taie felii,2 cepe se taie rondele si citeva masline se maruntesc.cartofii se pun la fiert in coaja si apoi se taie felii.
intr-o forma unsa se pun cartofii, rosiile,maslinele si citeva bucatele de salam.
o cutie smintina se amesteca cu sare,piper,2 catei usturoi pisati si se toarna peste cartofi.150g brinza de oaie se presara pe deasupra si se pun la cuptor.merge cu o bere rece.
osna spune:
initial postat de terry
cartofi si oua (in numar egal)
se rad cartofii pe razatoarea mica, se lasa putin pana iese zeama din cartofi, apoi se scurg, se pun ouale batute f.bine (pana se face o spuma), apoi se amesteca cu cartofii rasi si cu condimente: sare, piper, vegeta si ce mai vreti voi. se pune la prajit in ulei incins si se prajeste pe ambele parti
osna spune:
cartofi gratinati
cartofii se aleg mai mari si in functie de cate persoane sunt.se pun la fiert cu coaja apoi se decojesc si se taie un capacel.cu lingurita se scobesc usor de miez.2-3 morcovi si un praz se pun la fiert curatate si taiate mai mare.dupa ce s-au muiat se amesteca cu miezul de la cartofi si bucati de carne ramasa de la friptura sau carne de supa(de obicei faca mancarea in aceasi zi in care fac si supa iar o bucata de piept fiert acolo e buna).se condimenteaza,se pune verdeata tocata si se umplu cartofii.intr-o forma se pun cartofii si pe fiecare putin cascaval sau branza topita.se toarna putina zeama in care au fiert legumele si se pune la cuptor 15-20min.
se servesc cu salata de vara(rosii,castraveti,ceapa,marar tocat ,putin otet amestecat cu o lingura de ulei de masline si apa)
osna spune:
cartofi la cuptor cu ´´capacel´´
se fierb cartofi mai mari in coaja apoi se decojesc si se scobesc de miez.se amesteca miezul cu putin usturoi pisat,2 rosii decojite taiate cubulete mici si putina smantana,sare,piper,vegeta si verdeata tocata(mie imi place cu marar verde).se umplu cartofii,se presara cu cascaval si sa pun la cuptor in tava putin unsa vreo 10min sa se topeasca branza.se servesc fierbinti cu salata si friptura.
Marianar spune:
CARTOFI UMPLUTI CU COSTITA
Ingrediente: 1kg cartofi, 200g costita, 100g cascaval, o ceapa de apa.
Pentru sos: 1 pahar de vin alb, o legatura de patrunjel, sare, piper, ulei.
Se curata cartofii si se fierb in apa cu sare. Se taie costita in felii si se prajeste in ulei.
Pentru sos se taie ceapa marunt si se caleste in ulei si se stinge cu un pahar cu vin. Se scot cartofii, se taie in doua, se scoate miezul, care se amesteca cu cascavalul ras, costita si se condimenteaza. Se asaza apoi in sosul cu ceapa si se introduce la cuptor 30 min. Se serveste cald cu patrunjel verde deasupra.
Pofta buna!