Carne de porc si vita

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de Anamaria-Livia

Pecie de porc
"Pecia" este de fapt muschiul file, crud, neafumat si de principiu, acolo in Ardeal, se maninca, ca atare, linga pâine de casa, batuta si lânga slanina cu ceapa.
Dar, de exemplu, ai putea sa faci ficatei de pasare, pe care ii ungi cu un pic de mustar si ii invelesti in pecie, dupa care ii dai la cuptor sa se rumeneasca. Ai, ce zici, suna gustos??

Anamaria si bb Andutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Idora spune:

Carne de vita cu curry, gratinata in stil sud-african

Ingrediente: cantitate: 5 portii
2 linguri alune, migdale sau alte tipuri de nuci
1 ceapa mijlocie, fin taiata
1 lingura ulei
1 kg carne de vita, tocata
1 lingurita sare
1 -2 lingurite praf de piper negru
1 lingura sos de curry sau 2 lingurite praf de curry
3 linguri gem de caise sau mango
30 ml suc de lamaie proaspat
Amestec de mustar (dupa reteta de mai jos)

Ingrediente amestec de mustar
1/2 borcan de mustar
3 oua mari
330 ml lapte de cocos, din conserva
1 lingurita sare
10 ml (2 lingurite) sos de soia
1/2 lingurita praf de boia
un varf de lingurita de praf de chili
3- lingurite praf de piper negru
2-3 frunze de dafin


Mod de preparare
1. Cuptorul se pre-incalzeste la 350 F, timp de 15 minute.
2. Intr-o tigaie, se prajesc nucile la foc mediu, amestecand des, timp de 3-5 minute, pana cand sunt usor prajite.
3. Intr-o tigaie mare se incalzeste uleiul la foc mediu, se caleste ceapa, amestecand, pana devine aurie, timp de 5 minute. Se adauga carnea tocata, se amesteca o data sau de doua ori, pana cand e bine prajita, timp de 6-8 minute. Se adauga sare, piper, curry, gemul de fructe si sucul de lamaie. Se lasa pe foc timp de 5-10 minute, apoi se adauga nucile.
4. Amestecul se transfera intr-o caserola de ceramica sau un vas special pentru gratinat, si se pastreaza la cald pana se prepara toppingul.
5. Amestecul de mustar se prepara astfel: intr-un bol, se amesteca ouale cu laptele de cocos. Se adauga sarea, sosul de soia, praful de boia, chili si piperul. Se adauga mustarul si se amesteca bine, apoi se toarna deasupra carnii.
6. Frunzele de dafin se aranjeaza peste carne. Se pune la cuptor pentru jumatate de ora, pana se face o crusta aurie. Se lasa sa se raceasca timp de 5 minute, apoi se serveste cu orez si salata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

initial postat de mobriq
Chili con carne ... cu carne tocata (eu pun pork si vita, amestecata) si fasole rosie + o ceapa + un ardei + usturoi + rosii in bulion si ceva suc de rosii extra + chili ... care e boia iute, cred. probabil ca merge 1-2 ardei iuti tocati in loc de chili.

initial postat de Adela
Chilli con carne
Prajesti 200g de carne slaba de vita (sau de pui) taiata in bucatele de marime potrivita apoi pui pe rand: usturoi pisat, rosii taiate mici si decojite, condimentul numit chilli (care arata ca niste seminte mici mici din ardei iute) ... Mai adaugi: un ardei gras taiat, 1 conserva fasole rosii (musai), o conserva porumb. Le fierbi pe toate acolo.... :)
Fiind o mancare picanta se serveste cu ganitura de orez.

Pofta buna!


~~Adela&Julia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pakos2004 spune:

File de porc cu gogosari si cabanos.

3/4 kg muschi file porc
1/4 kg cabanos
5-6 gogosari in otet
usturoi, condimente

Fileul de porc se cresteaza din loc in loc. In crapaturi se baga feliute de cabanos, cubulete mici de gogosar, cate un catel de usturoi. Apoi, se cos toate "ranile formate". Se pune muschiul la fiert inadusit, cu putin ulei si apa + condimente. Cand carnea este aproape fiarta, se muta cratita cu muschiul in cuptor, pentru a prinde o crusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maggda spune:

ROSII CU CARNE DE VITA

-cantitate bruta pt 10 portii

-carne de vita 800g
-untura sau ulei 150g
-rosii proaspete 2,7kg sau conserava 1,350kg
-ceapa 300g
-faina 50g
-usturoi 30g
-pasta de tomate 100g
-zahar 25g
-patrunjel verde 50g
-piper macinat 2g
-sare

-carnea se taie bucati
-rosiile se oparesc, se decojesc, se taie felii
-pasta de tomate se dilueaza cu 10ml apa
-ceapa se taie marunt, se opareste si se indeparteaza apa
-faina se cerne
-usturoiul se taie marunt
-patrunjelul se taie marunt

-carnea se sareaza si se inabusa in 100g untura sau ulei cu 100ml apa, impreuna cu ceapa, usturoi si sare
-se adauga faina dizolvata in 50ml apa rece si pasta de tomate
-se completeaza lichidul necesar fierberii cu apa fiarta (2l) si se continua fierberea, 2 ore
-rosiile se asaza intr-o tava cu untura sau ulei(50g) si putina apa(50ml) si se introduc la cuptor, timp de 10 min.
-cand carnea este fiarta, se adauga rosii, piper, zahar si se continua fierberea 5-10 min la cuptor

-preparatul se serveste cald cu patrunjel verde deasupra

pofta buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:


GULAS
INGREDIENTE:
-1kg. carne de vita pt.gulas,
-3/4kg.ceapa,
-4 ling.s.untura porc(ulei)
-4 ling.s.boia dulce
-2 catei usturoi
-1 ling.c.chimen
-1 ling.c.otet
-1/2l supa de vacuta(cub MAGGI)
-1 ling.c.maioran
-1/16l vin rosu
-sare piper
-1 ling.s faina
-1 ling.s.smintina
PREGATIREA:
Ceapa se taie marunt, si se prajeste in untura incinsa pina devine aurie,se pune boia,usturoiul si restul de condimente si se lasa scurt sa se prajeasca.
Urmeaza buc.de carne care se prajesc pe toate partile,se adaoga otetul si vinul se amesteca bine dupa care urmeaza supa.
Totul se acopera si se lasa sa fiarba la foc mic ca.2,1/2-3 ore (dupa calitatea carni).
Dupa ce carnea s-a fiert se scoate din sos si sosul se cremeaza cu STAB MIXERUL,se condimenteaza daca este necesar si se leaga cu faina.
Se pune carnea inapoi si se mai da un clocot.
Se serveste cu paste fainoase cu papanasi,fiecare dupa cum doreste si nu uitati su o ling.de smintina.
POFTA BUNA!
TIP:
Acest gulas se poate portiona si congela.
Acest gulas este f.bun urmatoatea zi,deoarece condimentele isi imprestie aroma in timp.

schuster laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Milia spune:

Laura, reteta ta e interesanta, dar am cateva nelamuriri:
- ce inseamna ling.c. si ling.s.? O fi poate evident, dar in momentul de fata nu-mi dau seama.
- ce inseamna maioran?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns schuster laura spune:

ling.s-lingura supa
ling.c-lingurita cafea
maioran-magiran


schuster laura

Mergi la inceput