Zaharul sau alt indulcitor
Raspunsuri - Pagina 2
dddd spune:
incearca sa-i dai numai mere foarte coapte desi in perioada asta ma cam indoiesc de reusita. sau combina-le cu banane foarte copate. eu ii dadeam suc de morcov sau suc de morcov cu cereale. marul i l-am introdus dupa morcov. zahar niciodata nu i-am dat decat in prajituri, dar cum nu mananca...zaharina nici nu se pune problema sa-i dau, mai nou vrea miere de albine si ii dau in fiecare zi. are 2 ani si 5 luni si am cautat s aevit pe cat posibil, fara a fi fanatica, dulciurile dar in special zaharul. ciocolata ii dau dar nu pot spune ca moare dupa ea. m-am axat mai mult pe fructe naturale fara adaosuri de zahar sau fierte.
mirela.mustaciosu spune:
La varsta respectiva noua ne-a recomandat pediatrul glucoza ca indulcitor (pentru ceai). Dar pot sa-ti spun ca nu indulceste la fel ca zaharul sau mierea. Sa ai grija la alimentele foarte acre, Tudor a avut o reactie foarte urata pe la 7 luni cand am insistat sa manance un piureut de mar cu cereale, in care am pus un mar foarte acru, a facut o ... nu mai stiu cum i-a spus medicul, o constrictie esofagiana sau ceva de genul asta, s-a inecat rau, nu mai putea sa respire, am crezut ca mor cu el in brate pana si-a revenit. Cateva minute l-am "scuturat" bine si doar dupa ce a varsat tot ce mancase s-a linistit.
oanaesn spune:
Zahar de trestie se gaseste la Mega Image, cred ca si Fa Fourmie.
Atenti la glucoza, nu se fierbe, nu se pune in mancarea foarte fierbinte ca devine amara.
Daca vrei sa indulcesti cu zahar, se face intai sirop, adica se fierbe cu apa.
liliana csaki spune:
eu cred ca nu trebuie neaparat sa-i indulcesti mancarea cu zahar.Laura are 4 ani si 2 luni si n-a primit niciodata ceva indulcit cu zahar. Abia pe la 2 ani a inceput sa mai primeasca cate ceva dulce, urmarea este ca nici acum nu o intereseaza dulciurile, nu mananca decat foarte rar ou Kinder, nu mananca altfel de ciocolata, mai mananca biscuiti, fructe, bea sucuri de fructe si iaurturile cu fructe si mananca branzica Almette cu miere(brr),cred ca e un obicei foarte bun, poate ca mai tarziu o sa manance mai multe dar daca nu cere nu-i ofer niciodata din proprie initiativa.Mierea nu se da copiilor sub 1 an pentru ca poate provoca botulismul dar daca vrei neaparat sa-i dai zahar(desi incearca mai bine cu fructe mai dulci)foloseste fruchtzuker(este obtinut din fructoza continuta evident de fructe, unele legume), e mai sanatos si il gasesti si la noi in mega image si probabil si in alte magazine in raftul cu produse pentru diabetici, inconvenientu e ca este cam scump. Poti sa indulcesti orice cu el dar la prjiturile care se coc in cuptor, de pilda, trebuie sa ai grija pentru ca se maroneste mult mai repede decat cel obisnuit
liliana csaki
liliana csaki spune:
ai grija si la cerealele care se gasesc, pana la 6 luni nu se dau cerale cu gluten ca sa nu dezvolte o intoleranta la gluten, dealtfel scrie pe cutii varsta de la care se dau, si daca-ti poti permite si n-ai idei preconcepute poti sa-i dai diferite piureuri de la borcanel, n-au zahar, coloranti, conservanti, sunt bio, cel putin Alete, dar cred ca mai sunt si altele, dar iarasi pentru copii peste 4 luni
liliana csaki
radu_tud spune:
in nici un caz zahar!
ca sa transforme zaharul in glucoza, in corp are loc o reactie chimica care foloseste calciu. Acest calciu e in mod clar cu alta destiantie decit sa "topeasca" zaharul. De aceea s-ar putea sa aiba copilul probleme cu calciul si formarea tesutului osos!
Cu mierea am citit ca e pericol de botulism.
Majoritatea produselor care inlocuiesc zaharul, adica indulcitorii sintetici, contin ASPARTAM care e o subsatnta artificiala cere nu are corespondent natural. De aceea corpul nu are "scule" de prelucat aspartam. E posibil ca substanta sa se depuna aiurea in ficat sau alt organ "prelucrator".
Noi nu prea ii indulcim micutzului mancarea si sa stii ca maninca cit 7.
maska spune:
scuze, eu stiu ca zaharul nu se da nefiert la copiii sub un an pentru ca provoaca diaree. in schimb se poate da sirop de zahar. eu faceam parca din 100 gr de zahar cu 100 ml apa fiert pe foc ca la dulceata adica pina se face bobita pe farfurie. il pastram intr-o sticluta la frigider cu putina zeama de lamiie in el impotriva zaharisirii. ceea ce am scris aici stiu de la pediatru.
glucoza se da in loc de zahar cind copilul are diaree. atunci zaharul este cu desavirsire interzis!
dar fiecare parinte face cu considera ca e mai bine pentru copilul lui!
rainbow spune:
Apropo de miere …da ..peste tot am citit si eu ca este interzisa copiilor sub un an ..si cu toate acestea, pediatrul mi-a recomandat sa-I dau miere data in clocot in laptic sau in fructe pt a-I regla tranzitul intestinal ..asta pt ca noi avem probleme cu constipatia si nu pt ca am refuza produsele neindulcite….nu mai stiu ce sa cred …dar parca am avut retineri in a aplica metoda..desi am aplicat-o de citeva ori fara a observa ceva schimbari in legatura cu constipatia. Oricum treaba s-a rezolvat de cind am inceput sa-I dau la fructe MARUL si BANANA FIERTE 4-5 minute….asa cum am invatat de pe forum…..si multumesc pt idee..a dat rezultate.
KORINNA …intreaba pediatrul vostru despre mierea data in clocot ….doc. noastra m-a asigurat ca asa se poate consuma de bebei dar nu cruda pina la 1 an.
V-am pupat
Ioana & bb Remus (mogildeatza mea cea dulce)