MOLLUSCUM CONTAGIOSUM
acesta a fost diagnosticul stabilit pt. baietelul meu, in varsta de 2 ani si 5 luni, la sectia de dermatologie pediatrica a spitalului colentina. nu s-au luat probe de tesut ci numai dupa o analiza vizuala a bubitelor care au aparut in urma cu 1 luna, pe spate.
am consultat literatura de specialitate si cred ca stim cam tot despre acest virus. prima manevra pe care medicul a aplicat-o a fost aceea de chiuretaj a bubitelor, din lipsa de nitrogen lichid.
nu si-a facut treaba decat pe jumatate pt. ca nefacandu-i baietelului meu anestezie locala nu s-a putut mai mult. a doua zi au primit solutia de care aveau nevoie si l-a tamponat pe toata suprafata pe care existau bubite. teoretic stim ca ele ar trebui sa prinda o crusta care va cadea singura dupa 10 -14 zile. daca cineva s-a mai confruntat cu aceasta problema am fi vrut sa stim daca a repetat tratamentul, daca a recidivat si la ce interval de timp. am uitat sa va spun ca nimeni din familie sau din anturaj nu a avut aceasta problema. in urma cu 2 luni am fost invitati de niste rude sa ne petrecem vacanta in afara granitei si banuiesc ca virusul a fost contractat din piscina unde am facut baie.
astept raspunsuri de la voi!
va multumesc!
Raspunsuri
MariaM spune:
Fetita , prietenei mele a avut asa ceva....si a scapat doar prin chiureta...a avut 4 bubite..si toate le-a scos prin operatie...care de altfel dureaza f putin...pt ca aceste bubite sunt imediat sub piele..deci nu este f mult de taiat...
acum nu mai are nici un semn,...nu au aparut altele...si toata treaba a fost facuta la spitalul Scarlat Longhin - dermato-venerice.
multa sanatate
Maria&Vladut
iubibubi spune:
am o prietena (virtuala, tot de pe un forum ne "cunoastem") care cica a rezolvat problema cu o crema obtinuta pe baza secretiei unei insecte (nu stiu mai multe amanunte, dar tratamentul a fost prescris de un dermatolog).
daca te intereseaza si "varianta" naturista, stiu ca exista si in ro un cabinet care "practica" asa ceva. poate merita sa le arunci o intrebare. uite link-ul lor:
http://www.insectfarm.com
pupici.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi