Infertilitate
A auzit cineva de faptul ca un uter infantil ar putea fi motiv de infertilitate?
As dori cunosc cat mai multe detalii despre acest aspect... Curios, dar nici pe Internet n-am prea gasit explicatii sau metode de tratament.
Sunt foarte ingrijorata pentru ca de un an de zile ma chinui sa raman insarcinata.
Multumesc in avans pentru orice raspuns in legatura cu subiectul.
Raspunsuri
gabid spune:
Uterul infantil nu este motiv de infertilitate.Se rezolva problema dupa ce se prinde sarcian cu gravibinom.Sa nu fie alte probleme.Mergi la un dr care sa-ti dea toate analizele sa le faci,inclusiv histero pt ca sa vezi trompele.
Eu am avut uter in fantil si am o fetita.
Gabi si Simonica.
lbelciug spune:
Gabi, multumesc pentru raspunsul tau prompt.
Eu sunt o novice la capitolul analize, medicamente, tratamente, consultatii gineco, asa ca am sa te rog sa-mi spui ce este gravibinomul si in ce consta analiza histero.
Insusi doctorul ginecolog mi-a zis ca uterul meu de numai 4cm poate fi motivul pentru care n-am ramas gravida timp de un an. Mai zicea ca s-ar putea face un tratament pentru hiper dilatia uterului, dar care sa dureze cca 8 luni. Tu dupa cat timp ai ramas insarcinata?
claudia_a spune:
Draga mea, eu am uterul 32/41 mm...si Prof Ancar mi-a zis ca se rezolva cand raman insarcinata...ca nu ar fi o problema asa de importanta...eu zic sa te duci sa faci analizele, eco transvaginala, sotul spermograma ...si apoi vezi ca-i cauza...pot fi atatea, ca nici nu te gandesti tu acum!!! Sa de-a Dumnezeu sa fie bine, caci deja suntem prea multe cu probleme aici!!!
Draga Gabi, ce dimensiuni avea uterul tau inainte de Simonica???
gabid spune:
Nu pot sa va spun exact ce dimensiuni avea uterul meu inainte.Numai imi amintesc si normal ca nu vreau sa va induc in eroare.Va reamintesc ca Simonica este un copil FIV si nu natural .Uterul a fost pregatit artificial pt sarcina.Stiu ca inainte de FIV ajunsese la dimensiuni normale.Acelasi lucru va poate face si voua dr nu neaparat pt FIV.La mine tratamentul a durat 0 luna jumatate si nu 9 luni.
Dupa ce am terminatt analizele am inceput stimularile simple cu 5 fiole humegon la care corpul meu a reactionat mai slab.Foliculii s-au maturizat dar putin mai greu.A doua stimulare a fost cu puregon la care am avut 5 foliculi mari la timp.La mine nu s-a prins asa sarcina si am ajuns la FIV din cauza probl;emelor pe care le are sotul meu.
Gravibinomul este o injectie care se da pt mentinerea sarcinii pt ca uterul sa creasca suficient.Intai trebuie sa ramaneti insarciante.
Gabi si Simonica.
emoison spune:
Mult noroc lbelciug! Si scuza-ma ca intreb, tie ti s-a confirmat diagnosticul de uter infantil? Pentru ca si mie, cind eram in Romania, o ginecoloaga obosita mi-a tras acest diagnostic la ora 9,30 seara, in urma unei echografii.Am trait si eu un an cu ideea ca asta este, din cite citisem pe net si aflasem, nu e un motiv de infertilitate dar sarcina se pastreaza mai greu.
Dupa ce am venit in Franta mi-am repetat echo, si transvaginal, si pentru ca ii spusesem ca am uter infantil mi l-a masurat inca o data cumsecade, si mi-a spus ca nici vorba, uterul meu e foarte normal, avind in vedere ca nu am avut nici o sarcina pina acum.
Cu bine,
Elena
lbelciug spune:
Draga Elena,
cand dr. Conci Stelian (f. bun profesionist) mi-a zis ca am uterul infantil, nu am fost surprinsa 100%. La varsta de 11 ani (cand m-a dus mama mea pt prima oara la ginecolog) dr de atunci mi-a spus la fel, insa a adaugat ca poate se va dezvolta ulterior. Din pacate n-a fost asa si iata-ma acum dupa un an de incercari, fara reusita in a ramane insarcinata. Mi se parea mai logic sa nu pot pastra sarcina din acest motiv, dar de ce nu raman gravida, asta e intrebarea. De sapt. viitoare voi incepe pas cu pas investigatiile si am emotii mari. Multumesc pentru suport si va tin la curent (daca doriti) cu evolutia lor.
Liviana Belciug