streptococ B
buna la toata lumea,
are cineva mai multe informatii despre streptococul tip B descoperit la sarcina si repercusiunile lui aspura copilului la nasterea sa? de fapt ma intereseaza daca vreo mamica a fost diagnosticata cu aceasta bacterie si cum s-a dezvoltat copilul dupa nastere sau daca exista riscuri reale de contaminare de la mama la bebe in timpul expulzarii in cazul in care deja medicul cunoaste situatia si administreaza mamei medicamente (antibiotice0 pe parcursul travaliului pina va fi expulzat copilul.stiu ca aceste antibiotice diminueaza riscul de contaminare, dar nu sunt foarte linistita in privinta asta deocamdata.
va multumesc mult,
z.
Raspunsuri
carrie spune:
acesta e totuna cu streptococul betahemolitic localizat in gat?ptr ca din acesta am avut toata sarcina si nu prezinta pericol ptr bebe.
cristiana si bb Theodora Alexia
http://photos.yahoo.com/thea_alexia
Ana spune:
Streptococul se poate intr-adevar lua la nastere de catre copil. Totusi probabilitatea este foarte mica. Am citit pe internet ca fara tratament, doar 1 din 200 de copii ia boala de la mama sa. Copilul trebuie supravegheat de catre medic in primele 2-3 zile pentru a detecta din timp daca copilul a fost infectat si pentru a incepe imediat tratamentul medicamentos.
Si mie mi s-a desoperit in ultimile saptamani streptocoul si mi s-au administrat intravenos antibiotice. Din cauza ca antibioticele trec prin placenta in sangele bebelusului, probabilitatea de in infectare scade f. mult. Ana nu a a avut nimic, doar o mama speriata in primele zile. Deabia in a treia zi am rasuflat usurata.
Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122
zara spune:
carrie, da, cred ca e acelasi lucru, pt ca se localizeaza de fapt in intestine,organe genitale , tract urinar si din cite am citit si la nivelul aparatului respirator, deci probabil si git.
ana, te inteleg perfect, speriata sunt deja si cred ca nu ma voi linisti pina nu se va constata la bebe ca nu are nimic. am citit si eu de aceasta probabilitate, dar stii si tu cum e , de spaima te intrebai daca nu ai cumva ghinionul sa...mai bine nu ma gindesc.
medicul m-a asigurat ca va fi totul sub control si ca imi va pune in perfuzii antibiotic pe toata durata travaliului , dar teama nu mi-a scazut.
va multumesc.
z.
Ana spune:
Intreaba dinainte ce antibiotice iti da. Eu am avut surpriza sa mi se spuna in timpul nasterii ca ei nu au antibioticul la care era sensibil streptococul (facusem si antibiograma inainte) si mi-au dat altul care nu era pe lista. Cum nu prea puteam sa protestez atunci...
Mie mi-au administrat la fiecare 4 ore o doza, si e bine ca prima doza sa fie inainte de a se rupe apa, asa ca trebuie sa mergi la spital cat mai devreme, cand incep primele contractii. Daca intai se rupe apa, mergi urgent direct la spital.
Nu-ti fa griji, daca medicul stie problema si daca se administreaza antibiotice va fi totul OK. Eu am inteles ca f. multe gravide (20-50%) au streptococul fara sa stie, si nu se intampla nimic. Din cate stiu, factorii de risc sunt nastere prematura, travaliu prelungit (cu membranele rupte), etc.
Bucura-te de sarcina si de bebelus si succes!
Anuca si mami
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album+principal&mid=167&cid=122
ariel_7000 spune:
in luna a 7 a mi s-a descoperit o infectie urinara si la analize s-a descoperit streptococ hemolitic B. dr ginecolog nu a fost de acord sa-mi faca tratament cu antibiotice (mi-a dat in schimb ceaiuri si dezinfectante). cand am nascut am declarat la neonatalogie faptul ca am avut infectia si bebe a facut tratament 3 zile cu penicilina injectabila. riscul de a face complicatii este foarte redus, dar atata timp cat a existat eu nu m-am riscat.una din compicatii poate fi meningita, iar eu nu am vrut sa ma joc cu asa ceva.
i-au facu analizele lui bebe si i-au iesit perfecte, dar totusi i-au facut si acel tratament ca sa eliminam orice risc.alexutza are acum 5 luni si este perfect dezvoltata, este vesela si sanatoasa.
ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2
zara spune:
ana, multumesc pt sfaturi, in principiu, imi va da ceva pe baza de penicilina (asa cred eu, avind in vedere ca acesta e antibioticul cel mai popular), nu stiu exact ce medicament exista aici care distruge bacteria, dar cu certitudine maternitatea unde nasc nu cred ca se va confrunta cu probleme de acest fel, cel putin sper, insa la urmatorul consult, voi intreba medicul . el a insistat oricum ca orice ar fi, sa il sun pe el direct sa vina cu mine la maternitate ca sa aiba totul sub control, probabil ca i-am parut cam pierduta dupa ce am aflat.
ariel, din ce m-am documentat, am vazut ca pe aici prin occident, medicii prefera sa distribuie antibioticul in aceasta situatie in perfuziile mamei in timpul travaliului si nu direct la bebe dupa nastere. nu stiu care e procedura cea mai sigura, dr meu nu mi-a spus nimci despre asta. si eu m-am gindit ca prin placenta trece o cantitate redusa din antibiotic si daca e suficient doar asta, ramine sa intreb dr daca se impune si tratament direct la copil dupa nastere. tocmai de aceea mi-e teama, stind riscurile la bebe, meningita sau boli infectioase ale singelui... culmea e ca eu m-am speriat si el (dr) era foarte calm spunind ca odata administrate antibioticele la mama, nu exista nici un risc. ei, eu am citit ca ar mai exista in unele cazuri (rare, adevarat) , de aici nelinistile.
insa ma bucur sa aud ca sunt copii absolut normali cei nascuti de la mame "colonizate" cu aceasta bacterie, parca acum nu mai suna asa dramatic in urechile mele.doamne fereste, nu ma bucur ca ati trecut prin asta, ci doar ca ati trecut cu bine prin situatie.
va multumesc mult, sa fiti fericite si sa va bucurati de bebeii vostri dragi.
z.
Luiza spune:
Zara nu stiu in ce luna esti dar iti pot spune ca la un BB nascut la termen sanse le transmitere a bacteriei(chiar fara nici un tratament) sunt de 1% ceea ce este foarte putin. Mai periculoasa este situatia in care bebelusul se naste prematur cand sansele cresc considerabil dar si in aceasta situatie daca se face tratamentul cu antibiotice ele scad. Unele clinici administreaza preventiv antibiotice la BB chiar si dupa nastere. Vorbeste cu doctorul. Este cel mai sigur.
zara spune:
buna Luiza,
sunt in 37 de saptamini, dar dupa istoria primei sarcini si prezenta acesteia de acum, nu pot duce sarcina la termen, deci incepind cu saptamina 38 ma pot astepta la nastere oricind. din cite stiu, cu aceasta saptamina copilul poate fi numit la termen, nu s-ar incadra in prematuri...care e explicatia ca daca e pematur e expus mai mult la bacterie? faptul ca nu e complet dezvoltat si astfel cu imunitatea slabita? sau e vorba de altceva?
cum spuneam in mesajele de mai sus, medicul meu e foarte linsitit chiar cu descoperirea acestui streptococ , doar mi-a zis sa nu ma consum ca e totul sub control, insa vreau sa stiu eu la ce sa ma astept , in afara de asigurarile medicului.
z.
Ana spune:
Sistemul imunitar al bebelusului se formeaza in ultimile luni, acesta e motivul pentru care bebelusii prematuri sunt mai vulnerabili.
Si eu am nascut tot in vest si totusi spitalul nu administra medicamentul la care era streptococul sensibil, asa ca e bine sa te interesezi oricum inainte. Mie au vrut sa-mi dea intai ampicilina si apoi au schimbat cu augmentin. Nici unul dintre acestea nu a fost testat cand s-a facut antibiograma, deci nu stiu daca au avut vreun efect.
Eu zic sa incerci sa devii si tu la fel de linistita ca si medicul si sa te increzi in el. Starea ta de spirit influenteaza cred mult starea bebelusului, asa ca fii optimista!
Pupicei de la
Anuca si mami