vaccin la 2 luni-reactii

vaccin la 2 luni-reactii | Autor: puppe

Link direct la acest mesaj

Ma scuzati ca deschid un nou subiect pe aceasta tema, presupun ca ati mai scris, dar nu merge pagina de cautare. Deci: am vaccinat-o azi pe Andrada (10 saptamani) in piciorus.Medica m-a prevenit ca s-ar putea sa faca febra si i-am dat Calpol- o lingurita, preventiv. Deocamdata, nu a facut febra, dar e inca devreme (o ora de la vaccinare).De altceva ma tem insa: nu am auzit-o pe dra cand mi-a zis sa nu-i dau lapte timp de 2 ore si am pus-o la san imediat dupa ce am venit de la cabinet. E drept ca ea n-a vrut sa pape, a tras cateva inghitituri si a adormit, dar oare am facut rau ?Si daca da, ce i se poate intampla ? Va rog mult, spuneti-mi cum au reactionat copiii vostri la vaccinul de 2 luni.Deocamdata, Andrada e suspect de cuminte, doarme, si eu fac 13-14 langa ea .
Multumesc mult !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Julie spune:

Te referi la vaccinul antipolio - din cauza lui ti-a zis dr. sa nu-i dai nimic de mancare timp de 2 ore?

In orice caz, eu imi amintesc ca Matei a avut reactii dupa DTP de fiecare data cand l-a facut, pana la un an. Adica picior umflat, febra (destul de mare, pana in 39) timp de 2-3 zile, indispozitie, scanceala. Dar am depasit momentele cu bine si cu paracetamol, in dozele recomandate de pediatra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Si mie mi-a spus atunci doctorita sa nu ii dau sa pape si m-am conformat. Bebe a facut doar foarte putin febra dar i-am dat supozitoare de paracetamol, cate jumatate, unul dupa vaccin si unul la 6 ore. Piciorusul i s-a intarit un picut in locul ala dar i-a trecut in cateva zile. I-am pus si comprese reci da nu stiu cat au ajutat. A fost doar un pic mai sacait si mai scancit atunci.
Sa vedem cum scapam de cel de 4 luni.
Sanatate fetitei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tutus spune:

Buna!
Imi pare rau dr nici eu nu stiu care e faza sa nu manance piticii dupa vaccin. Cred ca cel mai bine e sa o suni pe pediatra. Al meu nu a prea facut febra, insa 1-2 zile parca nu a fost in apele lui.
Vreau sa te intreb si eu ceva. De ce i-ai dat "preventiv" medicamente? Oare e bine? (eu una nu prea cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

va multumesc mult pentru raspunsuri !
Tutus, prin "preventiv' am vrut sa zic "fara sa faca febra", asa mi-a zis doctora, sa-i dau o lingurita imediat dupa vaccin si inca una seara, inainte de culcare (asta in cazul fericit in care nu face febra), daca ii apare febra sa-i dau inca o lingurita dupa-amiaza.Calpol-ul asta contine paracetamol si mi l-a prescris in loc de supozitor (mi-era groaza sa-i bag dopul in fundulet). Pana acum, toate sunt bune, puiutul meu s-a trezit, a papat zdravan (in sfarsit, au trecut cele 2 ore de interdictie!!!), nu are febra si, culmea-culmilor,sta in patutul ei si nu urla ! Isi examineaza degetutele. Zau ca mi-e si frica sa ma bucur, eram obisnuita cu reprizele zilnice de urlat din cauza burticii si acum...pauza. E prea linistita !!Stiu, sunt nebuna...
Aalina, si mie mi-a zis sa-i pun comprese reci pe picior, cica sa nu se umfle prea tare locul intepaturii.
Inca o data, multumesc !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns talexia spune:

quote:
Initial creeata de puppe

nu am auzit-o pe dra cand mi-a zis sa nu-i dau lapte timp de 2 ore si am pus-o la san imediat dupa ce am venit de la cabinet.

Vaccinul antipoliomielitic viu atenuat
Administrare: orală, prin picurarea vaccinului în cavitatea bucală a copilului. Dacă apar regurgitări sau vomă în primele 5-10 minute de la administrare, se repetă vaccinarea în cadrul aceleiași ședințe. Se recomandă interdicția consumului de lapte matern cu 3h înainte și după administrarea vaccinului.
Se recomandă evitarea intervențiilor chirurgicale temporizabile și a administrării injecțiilor i.m. timp de 30 de zile postvaccinal. Stările febrile intercurente apărute în primele 6 săptămâni de la administrarea vaccinului se combat cu antipiretice.
sursa: http://www.ispt.ro/vaccin/vpot

Nu sunt sigur, dar, daca nu gresesc, la antipolio oral nu se recomanda sa suga imediat de la san pentru ca laptele matern contine anticorpi care pot anihila vaccinul. Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi un medic priceput (de preferinta un imunolog) sau si mai bine cred ca ai putea chiar sa dai un telefon la Cantacuzino, sa ceri pe cineva care se ocupa de antipolio si sa spui intervalul de timp dupa care i-ai dat sa suga. Ca exista riscul ca vaccinul sa nu/si faca efectul.

Mergi la inceput