Primele miscari...

Primele miscari... | Autor: adlemi

Link direct la acest mesaj

Dragele mele, ajutati-ma, va rog!Probabil s-a mai scris pe site despre acest subiect, dar nu stiu eu unde sa caut. Spuneti-mi si mie, mai concret, cum sunt primele miscari ale lui bb si ce anume ar trebui sa simt.Eu teoretic am calculat ca ar fi trebuit sa-l simt prima oara pe bb pe 15.09, am simtit eu ceva dar nu stiu sigur daca era bb pt ca nu era ceva prea concret. Si tare as vrea sa-l simt pana ma pocneste zdravan cu piciorusele.
Va rog, spuneti-mi concret ce si cum, pentru ca faza cu:"bataile aripilor unui fluture" nu e pe intelesul meu.Pur & simplu nu imi pot inchipui cum zboara un fluture in burtica mea.
Multumesc mult de tot!
Adlemisi sarcina ei de 18 saptamani si 2 zile-cu bbde 16 saptamani si 2 zile

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Ha, esti haioasa!

Ai dreptate, este greu sa descrii ce simti. In cazul meu, parca era un pestisor ce misca (sau zvacnea mai bine spus) din codita. O sa-l simti cum o sa-si miste piciorusele mai tarziu, acum asteapta-te la "batai de aripioare sau miscari de codita pestelui". Este un sentiment deosebit de placut. Iti sa ai o nastere usoara si un bb sanatos.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aalina spune:

Stiu prin ce treci. Nici eu nu credeam ca o sa imi dau seama. Dar atunci o sa stii!!!Primele miscari se simt in saptamanile 16-20. Eu fiind la prima sarcina le-am simtit in saptamana 20.
Sarcina usoara si sa te bucuri de piciorusele din burtica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns romana spune:

Primele miscari sint ca o filfiire de aripi de fluturasi. Atentie sa nu le confunzi cu miscarile provocate de tranzitul intestinal. Oricum o sa stii in mod sigur ca a fost bebe cel care s-a miscat.

Iti doresc un copil frumos si sanatos

Romana si Cristian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mazarica spune:

Sigur iti vei da seama. Eu , la fel ca tine, eram speriata ca n-am sa stiu cand misca si tot o intrebam pe ginecoloaga cum e. Ea i-mi explica ca e ca un pestisor, ca niste aripi... eram tare derutata si ma uitam la ea ca la urs.
Apoi intr-o dupa-amiaza, cand obosita m-am asezat pe canapea am simtit acel pestisor. Am pus mana pe burtica si am simtit inca o data.
Am plans atunci de bucurie.
Sarcina usoara si sa stii ca acea falfiire de aripi in scurt timp se transforma in suturi temeinice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Intradevar este destul de greu de inteles pana nu simti pe "pielea ta", oricum ca si localizare, sa sti ca apare in partea de jos a abdomenului. Si eu stiam ca in jur de 20 de saptamani trebuie sa se simta la prima sarcina, si cand i-am spus doctorului ca am simtit ceva a ras si a zis ca nu prea crede, ceea ce ma derutat.
Sarcina usoara si sa fiti sanatosi cu totii.

Sobo si BB Dragos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitub spune:

Draga Adlemi,

Stai linishtita, asha cum tzi-au zis si celelate fete, o sa itzi dai seama ca este puiul tau, atunci cand va fi. Teoretic, la prima sarcina il simtzi la 20 de saptamani, eu am simtzit-o pe Miruna la 16, de mi-a zis doctoritza ca parca as fi la al doilea-treilea copil. Deci nu e cazul sa te alarmezi si in nici un caz sqa nu-tzi faci griji. Doar sa tii minte ziua, caci probabil medicul ginecolog te va intreba si va nota in fisha ta de gravidutza.
Oricum, dupa ce incepe sa se mishte, va fi un vis frumos, cel putzin pana in luna a shaptea a opta cand incepi sa fii mai greoaie.

Sarcina usoara si copil sanataos!
Boga

Mergi la inceput