prima nastere
Salut,
As avea o intrebare : trebuie sa nasc la sfirsitul lunii acesteia. Am avut un salar Brut de 14 000 000. Firma vrea sa-mi dea o prima de nastere. Stie cineva care este suma maxima care mi s-ar putea aloca ? Ce impozite se aplica la aceste prime? Contabila noastra nu stie exact, dar mi-a zis ca in cazul in care nu se depaseste un anumit procent din fondul de salarii nu se plateste impozit. Ce procent? Stie cineva? Mersi. Madlene
Raspunsuri
Cary spune:
Si eu am primit o prima de nastere,dar la mine era stipulat in Contractul Colectiv de Munca,la unul din articole.
Era vorba de 3 salarii la clasa 20,adica 4.800.000*3=iar suma s-a adaugat la salariul cuvenit si impozitat conform grilei de impozitare in vigoare.
Succes si nastere usoara!
madlene spune:
Multumesc pentru raspuns Carry. Te rog sa-mi mai spui daca tu ai primit banii in luna in care ai nascut si daca acesti bani intra la calcularea CIC.
Cary spune:
A duoa zi dupa ce am nascut,l-am trimis pe sotul meu sa-mi faca toate actele (certificat nastere copil si livret de familie completat si cu cel de al-II-lea copil)pentru a iesi cat mai repede din spital.
Tot el s-a dus la firma si a lasat o copie dupa certificat si cererea de acordare a primei.
Dupa 48 de ore de la nastere,am iesit cu BB si m-am dus la firma unde ma asteptau BANIIIIII in plic.
Da,aceasta prima a intrat in calculul CIC,vezi modul de calcul sus la articolul postat acolo.
Multa sanatate!
dddd spune:
1.5% din fondul de salarii realizat anual.decizia 8 din 11 aug 2003/ monitor oficial 575
Cary spune:
NOROC ca scrie in CCM
Eu lucrez la una din companiile CFR din Ministerul Transporturilor.
Succes tuturor.
madlene spune:
Eu lucrez la o firma straina. Pentru primul bebe nu mi-au dat nimic si acum vor sa se revanseze.
Merci pt ajutor si mult noroc la toate mamicile