prima nastere

prima nastere | Autor: madlene

Link direct la acest mesaj

Salut,
As avea o intrebare : trebuie sa nasc la sfirsitul lunii acesteia. Am avut un salar Brut de 14 000 000. Firma vrea sa-mi dea o prima de nastere. Stie cineva care este suma maxima care mi s-ar putea aloca ? Ce impozite se aplica la aceste prime? Contabila noastra nu stie exact, dar mi-a zis ca in cazul in care nu se depaseste un anumit procent din fondul de salarii nu se plateste impozit. Ce procent? Stie cineva? Mersi. Madlene

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cary spune:

Si eu am primit o prima de nastere,dar la mine era stipulat in Contractul Colectiv de Munca,la unul din articole.
Era vorba de 3 salarii la clasa 20,adica 4.800.000*3=iar suma s-a adaugat la salariul cuvenit si impozitat conform grilei de impozitare in vigoare.
Succes si nastere usoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlene spune:

Multumesc pentru raspuns Carry. Te rog sa-mi mai spui daca tu ai primit banii in luna in care ai nascut si daca acesti bani intra la calcularea CIC.

Mergi la inceput

A duoa zi dupa ce am nascut,l-am trimis pe sotul meu sa-mi faca toate actele (certificat nastere copil si livret de familie completat si cu cel de al-II-lea copil)pentru a iesi cat mai repede din spital.
Tot el s-a dus la firma si a lasat o copie dupa certificat si cererea de acordare a primei.
Dupa 48 de ore de la nastere,am iesit cu BB si m-am dus la firma unde ma asteptau BANIIIIII in plic.

Da,aceasta prima a intrat in calculul CIC,vezi modul de calcul sus la articolul postat acolo.
Multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dddd spune:

1.5% din fondul de salarii realizat anual.decizia 8 din 11 aug 2003/ monitor oficial 575

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ierima spune:

Cary si Madlene,daca nu e secret, la ce firme lucrati norocoaselor?

Livia

Mergi la inceput

NOROC ca scrie in CCM
Eu lucrez la una din companiile CFR din Ministerul Transporturilor.
Succes tuturor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madlene spune:

Eu lucrez la o firma straina. Pentru primul bebe nu mi-au dat nimic si acum vor sa se revanseze.
Merci pt ajutor si mult noroc la toate mamicile

Mergi la inceput