Trigliceride mari

Trigliceride mari | Autor: cristy74

Link direct la acest mesaj

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. I-am facut fetitei mele, care are 1 an si 1 luna un set de analize, asa de control, sa vedem cum stam. Au iesit trigliceridele mari, nu foarte, dar sunt in categoria de atentie, adica 154, iar intervalul normal este de < 150. Regimul ei alimentar este dupa cum urmeaza:
- ora 6,00 - un biberon de lapte;
- ora 10,00 - piure de fructe - mere, pere, banane;
- ora 14,00 - supa de legume si piure de legume cu carnita (piept de pui, vita, ficatel de pui, peste)
- ora 18,00 - iaurt, sau mamaliguta cu smantana (destul de rar), sau gris cu lapte, branzica;
- ora 22,00 - un biberon de lapte.
Oare gresesc ceva in alimentatia ei?
Va multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns eladea2005 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristy74

Buna ziua,

Am si eu o intrebare. I-am facut fetitei mele, care are 1 an si 1 luna un set de analize, asa de control, sa vedem cum stam. Au iesit trigliceridele mari, nu foarte, dar sunt in categoria de atentie, adica 154, iar intervalul normal este de < 150. Regimul ei alimentar este dupa cum urmeaza:
- ora 6,00 - un biberon de lapte;
- ora 10,00 - piure de fructe - mere, pere, banane;
- ora 14,00 - supa de legume si piure de legume cu carnita (piept de pui, vita, ficatel de pui, peste)
- ora 18,00 - iaurt, sau mamaliguta cu smantana (destul de rar), sau gris cu lapte, branzica;
- ora 22,00 - un biberon de lapte.
Oare gresesc ceva in alimentatia ei?
Va multumesc,

Cristina, mamica fericita de Eva Maria

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">
Port in suflet povestea licuriciului Emma

Poze

alimentatia ei este cat de poate de corecta, ca la carte...nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi, dar pediatrul te paote lamuri cel mai bine ce si cum...sanatate multa!

Andreea si Eric, cel mai dulce ingeras (9 decembrie 2007)

ERIC IN 2009...
www.onetruemedia.com/shared?p=75b19b17740aa34e16575b&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> Eric la aproape 1 anisor...
ERIC
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!

HAIDETI SA-I AJUTAM! DONATII:
SMS 858 - 2 EURO (ASOCIATIA INIMA COPIILOR)
SMS 877 - 2 EURO (FUNDATIA MEREU APROAPE)

Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristy74 spune:

Multumesc frumos Eladeea. Asa zic si eu ca mananca sanatos si echilibrat. Dar ma tot gandesc, poate ii dau prea multa carne (ii dau in fiecare zi), sau poate ii lipseste altceva. Pe de alta parte ma gandesc, daca acum sunt maricele, adica in intervalul de "atentie", ce facem mai tarziu cand va incepe sa manance grasimi, sau alte alimente mai grele?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

A fost racita sau a avut o infectie virala in ultimele saptamani?

Mergi la inceput

Loryi1974 nu, n-a fost racita, n-a avut nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

cristy74

Te-a sfatuit cineva sa-i dai carne zilnic? ma refer la pediartru.
Parerea mea de mama este ca-i dai prea multa carne zilnic,poti alterna cu 2 zile peste ,o zi sau doua carne si restul paste sau legume,ma rog,carbohidratii ridica mai mult glicemia decat carnea.

Poate ca ar trebui sa-i mai faci inca odata trigliceridele si sa controlezi dulciurile pe care le mananca in timpul saptamanii.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput

Ionica medicul pediatru nu mi-a zis sa-i dau carne zilnic, mi-a zis sa nu-mi fie frica de carnita si sa-i dau. N-a specificat cat sa-i dau intr-o saptamana. E adevarat ca alternez felurile de carnita, adica de pui, sau de vita sau ficatel, sau peste. Dar poate n-ar fi rau sa-i mai scot, sa-i dau si fara. Iar dulciuri nu mananca decat 2-3 biscuiti pe zi, alte dulciuri nu-i dau.

Intre timp am mai cautat pe net si am gasit ca trigliceridele se fac pe stomacul gol. Eu i-am dat biberonul cu lapte la 6,15 minute si am recoltat analizele la 9,00. Medicul pediatru mi-a zis sa nu manance cca 3 ore inainte. O fi si din cauza asta?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

pai se schimba treaba ,trebuie neaparat pe stomacul gol ,doar puztina apa.
Mi se parea destul de mare 154 ,normal fiind 90-100 pe stomacelul gol.

Sophia 2ani 06.09.06
26.03.09 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy

Mergi la inceput