Dati-mi un sfat, va rog!!!
Am abia 6 saptamani de cand am nascut si mi-a revenit deja ciclul. Vineri a inceput si de atunci puiul meu este agitat sau somnolent,il doare burtica, nu mananca mai deloc si a pierdut in greutate. Mai rau este ca nu vrea sa primeasca biberonul dar nici la san nu sta mai mult de 5 minute. Nu mai stiu ce sa fac!!! Ieri am plans toata ziua. Acum puiul doarme, iar la ora 8 a supt doar 3 minute. Ce ma fac????
Precizez ca nu are febra, nu are diaree, nu varsa ba chiar atunci cand este treaza si binedispusa imi zambeste sau chiar incearca sa gangureasca.
Dati-mi un sfat, va rog!!
http://community.webshots.com/user/tangorezu
Raspunsuri
Maruca spune:
in primul rind, nu mai plinge!!! stiu ca este greu sa te abtii, mai ales cind vezi ca bebele nu mai papa, poate ai si un pic de depresie, dar gindeste-te ca agitatia si nervozitatea ta fac rau atit lui bebe (simte imediat ca ceva nu-i in regula cu tine, si reactioneaza si el, chiar prin refuzul mincarii!) cit si lactatiei (de tine nu mai vorbesc...)
altfel, din experienta proprie, pot sa-ti spun ca daca ai alaptat si nu i-ai dat deloc biberon pina acum, ciclul ti-a venit prea repde, si oarecum nejustificat; daca i-ai dat in cea mai mare parte biberon si ai alaptat mai putin, atunci e de asteptat sa vina dupa 6 saptamini.
vezi ce-ti scriu si alte mamici, dar neaparat vorbeste cu un medic, pediatru de preferat, dar cred ca si cu ginecologul.
iti doresc pace sufleteasca si sa-ti fie bebele sanatos si mincacios.
Tango spune:
Draga Maruca, i-am dat puiului numai san si asta ori de cate ori l-a cerut. Uneori de 8 ori pe zi. Azi merg la ginecolog. Sambata am telefonat la maternitate si mi-au spus ca este normal sa revina ciclul. Nu mai stiu ce sa cred...Sunt necajita ca nu pot sa-i asigur confortul puiului meu si ca o stresez cu asta, dar chiar ca nu am cum sa controlez hormonii astia bezmetici.
mitub spune:
Draga mamica tinerica,
Incearca sa te linishteshti, asta e cel mai important pentru bebele tau acum. In ce priveste menstruatzia, am citit in carte ca asha se intampla, ca se transmit in lapte anumitzi hormoni, care modifica gustul si dau stare de agitatzie bebelushului. Insa in cateva zile totul va intra in normal, important este sa nu itzi pierzi tu laptele pana atunci. Apoi, in timp, impactul nu va mai fi asha puternic asupra copilului. In orice caz, mergi la medic, sa fii sigura ca este menstruatzie si nu cine shtie ce alta problema dupa nashtere.
Te pupic pe tine shi pe bebic,
Boga
mitub spune:
Aaaaa.... inca ceva!
Important nu este timpul cat bebele sta la san. fata mea tragea in 10 minute cat avea nevoie, si apoi oricat ma chinuiam, nu mai voia. Si a crescut foarte bine ( 1 kg pe luna in primele 3).
Evident ca daca nu-i place gustul zilele astea, va manca mai putzintel. Eventual bea nishte ceaiuri aromatice, gen anason sau marar, fenicul sau chimen, sunt buine shi pentru burtica lui, shi dau o aroma placuta laptelui.
Sanatate maxima, itzi tzin pumnii!
Boga
Tango spune:
Draga Mitub, multumesc pentru raspunsuri! Sunt numai cu ochii pe net, pentru ca puiul tot doarme. De cand am nascut aproape nu mai beau apa ci numai ceaiuri pentru lactatie sau pentru colici. Nu am dat pana acum importanta timpului de supt dar acum, ca a slabit, ma mai uit si la ceas...Stiu ca trebuie sa fiu calma dar sunt cam singura pe aici, mamici nu am prin preajma, medicii sunt buni dar parca nu prea te incurajeaza sa le dai telefoane pentru toate grijile pe care le ai ( si numai Dumnezeu stie cate griji are o mamica la primul pui..)As vrea sa ma culc acum si cand ma trezesc sa fie totul in ordine si puiutul meu cu toate gramele pierdute puse la loc. Oooofff, comoara mamei....
Adela spune:
Buna Victoria (vecina )
Stai linistita si nu mai plange. Micuta este santoasa, cum spui, dar ai rabdare cu ea. Probabil simte ca mami e agitata... ai sa vezi ca foamea o va face sa primeasca si biberon. Incearca cu mai multe tipuri de biberon, mai multe forme. Da-i mancare la ore fixe, din 4 in 4 ore (pe cat posibil).
(Daca vrei iti las numarul meu de telefon si mai putem vorbi .)
Si mie mi-a venit ciclu dupa 6-7 saptamani dar eu nu am avut niciodata lapte suficient asa ca Julia mea a avut parte si de san si de biberon alternativ.
Si daca raspunsurile noastre nu te linistesc suna-l pe pediatru (eu pe al meu l-am turbat cu telefoanele... hi hi)
Adela & Julia (1 an si 3 luni)
Tango spune:
Draga Adela, tare mi-ar fi drag sa vorbim la telefon. Nr meu este 022 347 79 77 sau 078 806 0228.
mitub spune:
Draga mamica,
Ce itzi mai face puiul, te-ai mai linishtit?
Ati intrat in normal cu masa? Sper ca ai depashit episodul. Inca o data, nu mai plange ca totul va fi bine!
Itzi tin pumnii si ne mai auzim,
Boga