Contract de inchiriere

Contract de inchiriere | Autor: alma

Link direct la acest mesaj

In seara asta voi semna un asemenea contract si as vrea sa stiu la ce sa ma astept si ce-ar trebui sa contina el. Daca sunt in masura sa pun conditii (eu sunt chiriasul), cum sa ma asigur ca proprietarul nu va mari chiria in timp, daca fac ceva imbunatatiri cum imi voi recupera banii etc.
Daca eventual aveti si un formular de contract, va rog, trimiteti-mi-l si mie pe adresa de mail: freediaro@yahoo.com
Va multumesc anticipat.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Primul sfat ar fi sa muti mesajul la probleme legislative, acolo sunt mult mai multi care ar putea sa te ajute cu sfaturi si idei.
Cat despre contractul de inchiriere, am semnat si eu unul de curand, dar nu pot spune ca ma pricep. Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa inregistrezi contractul la circa financiara (si pe chiria reala), astfel ai certitudinea ca ceea ce este scris in el referitor la durata si chirie nu o sa se modifice cel putin in perioada in care contractul este valabil. Apoi trebuie sa ai grija daca platesti inainte sa se precizeze clar in contract daca toata suma reprezinta chirie sau o parte este chirie si alta garantie, iar daca este garantie ce se va intampla cu ea la finalul contractului.
Poti sa mai pui si o clauza prin care proprietarul sa fie obligat sa te anunte cu X luni inainte de rezilierea contractului (desi si el poate pune la fel de bine o clauza de genul asta), si ce se intampla in cazul in care nu isi respecta obligatiile contractuale.
In principiu poti trece orice crezi tu ca tine de inchiriere, inclusiv cum si in ce conditii poti sa aduci imbunatatiri (pe banii tai, care se vor scadea din chirie, pe banii proprietarului, sau oricum altfel hotarati). Inainte de a va apuca sa redactati contractul, trebuiesc discutate toate problemele si nelamuririle, si in masura in care tu le consideri importante, trebuiesc trecute in contract.
Din pacate, n-am model de contract de inchiriere, dar am spus-o si ma repet, te sfatuiesc sa incerci la Probleme legislative.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alma spune:

Multumesc, Micky. Nu cred insa ca proprietarul vrea sa facem totul pe litera legii pentru ca va trebui sa plateasca impozit la stat si nu cred ca ii convine acest lucru. Eu am mai stat cu chirie in urma cu 6-7 ani si am facut contractul de mana, semnat doar de cele doua parti si n-am avut probleme. Acum insa apartamentul mai are ceva lipsuri si proprietarul vrea sa le remedieze cu banii pe care ii voi da in avans.

http://community.webshots.com/user/freediaro

Mergi la inceput