Intoleranta la lactoza la 8 ani

Intoleranta la lactoza la 8 ani | Autor: delia grozav

Link direct la acest mesaj

Baietelul meu de 8 ani a fost diagnosticat cu intoleranta la lactoza.
As vrea sa stiu daca cineva s-a mai confruntat sau se confrunta cu aceata problema?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Eu am inceput de vreo 2 saptamani sa banuiesc ca si fetita mea, tot 8 ani, are aceeasi problema. Se plange de dureri de burta uneori si de ceva timp am observat ca durerile astea apar dupa mesele la care bea lapte.
Si eu am intoleranta la lactoza, dar numai de vreo 5 ani a fost diagnosticata, si imi aduc aminte ca inca din copilarie aveam aceleasi dureri de burta care pe atunci pareau inexplicabile.
La voi cum s-a pus diagnosticul?

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bird70 spune:

Si eu am intoleranta la lactoza, la fel unul din copii. Noi cumparam lapte de vaca pentru cei fara probleme si lapte de soia pentru cei cu intoleranta.

Health is a state of physical, mental and social wellbeing and not merely the absence of disease or infirmity . World Health Organisation

Mergi la inceput

bird, dar laptele fara lactoza nu va place? Sau nu il tolerati? Eu din asta beau si pot sa spun ca am redescoperit placerea de a bea lapte.

Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delia grozav spune:

La baietelul meu s-a facut testul de incarcare cu lactoza si a iesit pozitiv, adica dupa ce a primit o portie considerabila de lactoza,
s-a masurat glicemia la 30 minute si doua ore si i-a scazut, dovada ca nu s-a absorbit nimic.

I-am luat lapte de soia care ii place cu cereale, gol nu prea ii place. Am luat si lapte praf fara lactoza dar are un gust tare ciudat, il folosesc la gatit la prajituri.

Intrebarea mea e ce iaurt folositi, si cat si ce fel, si ce branzeturi sunt admise? Plus produsele pe care scrie "poate contine urme de lactoza" sunt permise?

Necazul e ca iaurturile de pe piata contin lapte praf, eu am facut de casa si am facut placinte americane si a mancat bine si nu l-a durut burtica, dar inca nu am avut curajul sa ii mai dau iaurt pur si simplu.

Astept sa imi mai scrieti ce stiti despre aceasta problema.

Mergi la inceput

Sunt oameni care pot sa aiba intoleranta la laptele cu lactoza, dar pot sa tolereze produsele din lapte fara probleme. Asa e si la mine, pot sa mananc iaurt, branza, orice altceva in afara de lapte.
Poate e si cazul baietelului tau, probabil ca numai incercand o sa va dati seama.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Pucku spune:

si eu ma inscriu in aceasi categorie, intoleranta gasita de 2 ani, si dureri de burta inexplicabile avant
cred ca organismul imi si trimitea mesaje, pt ca nu am baut mult timp lapte copil fiind

aici exista niste enzime si pastile antilactoza, Lactaid, eu le iau inainte sa mananc ceva cu branza mai multa
eu stiu ca branza procesata, cum e cascavalul e mai tolerata decat branza dulce sau facuta din lapte proaspat.
Iaurtul se poate consuma dar nu mult odata, si la inceput da-i dupa masa asa se va digera mai usor

cele cu contine urma de lactoza cred ca-s bune ca nu este alergie e doar o intoleranta

cu lapte soia mai poti face shakuri amestecat cu fructe, sigur o sa-i placa, aveam si un desert undeva salvat, ca o inghetata, sa il caut si tzi-l trimit

Corina , Stephanie + duggy Totolino prostolino

"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""

Mergi la inceput