Nasu'!
Voi naste in noiembrie si nu stiu cum se face: rogi tu pe cine vrei sa-ti boteze copilul sau astepti sa vezi cine se ofera? Si, daca rogi tu sa-ti boteze copilul, cu cat timp inainte de botez trebuie sa faci asta?
Multumesc pentru orice raspuns
Raspunsuri
parpalak spune:
Mai bine alegi tu pe cineva, poti sa tatonezi terenul de pe-acuma, sa-si faca si oamenii planuri pentru weekendul respectiv si sa aiba vreme sa se intereseze la biserica si sa aiba timp sa faca rost de cele necesare. La noi, nasii s-au ocupat de luminari, prosoape (unul mare pentru bebe, unul mic pentru popa), hainutele albe de dupa botez. Noi am adus numai uleiul, ca uitasem sa le spunem nasilor. :)
Sanatate la bebei si mamici.
mamamariana spune:
In mod normal, tu alegi nashul... ca si data botezului de altfel. Dar daca se ofera cineva, poti sa accepti sau nu. Poti de asemenea avea mai multi nashi in cazul in care ai mai multe oferte.
Nu prea conteaza cand faci propunerea. Eu am facut-o de fiecare data inainte de nastere. Adica am fost la om acasa, am vorbit (cu burta mare fiind) si oamenii au stiut din timp ce au de facut. Daca vrei sa astepti dupa nastere, exista riscul ca persoana la care te-ai gandit sa te refuze si atunci ai treaba pe langa faptul ca il ai pe cel mic care te chinuie.
Numai bine,
Mamamariana
Alex_2003 spune:
Si noi ne-am pus aceiasi problema : eu am vrut sa vorbesc pana nasc cu prietenii la care ne-am gandit sa ne crestineze copilul dar sotul meu voia sa lasam sa se ofere ei (sa nu o faca din obligatie).Am tot amanat lucrurile si intr-o zi i-am spus ca trebuie sa mergem sa discutam ca daca vom proceda cum intentioneaza el e posibil ca puitul sa ramana nebotezat.
Deci ne-am luat inima in dinti si am mers la ei acasa.Au fost foarte incantati sa ne boteze si noi am fost foarte fericiti ca am gasit nasi pt BB.
Asa ca e cel mai bine sa mergeti si sa discutati cu viitori parinti de suflet ai BB-lului vostru.
Gianina
moto spune:
Si eu spun sa alegeti voi o familie cu care va intelegeti si ii intrebati daca vor sa fie nasi....Eu stiu ca daca te cheama cineva sa fi nas de cununie sau de botez nu este bine sa refuzi.....ii pacat asa se spune ....sau daca se ofera cineva si voua va convine... atunci merge si asa......Delia si bb-ul Sebastian
bebetica spune:
Eu stiu ca este bine ca mai intai sa intrebati nasii vostri de cununie(asta in cazul in care pot fi contactati, daca sunt aproape de voi).
Daca nu, puteti cauta pe altcineva care trebuie sa indeplineasca niste conditii asa cum o sa gasiti aici.:
Botezul in rit ordodox - http://www.desprecopii.com/info.asp?ID=302
Sarcina usoara in continuare si o nastere si mai usoara!!!
Sa auzim numai de bine !
Ioana si Stefan Dimitri
http://babycenter.shutterfly.com/osi.jsp?i=67b0de21b32aaebf6598