diareea la bebelusi
am un bebelus de 4 luni si a facut o indigestie, va rog spuneti-mi cum sa-l tratez
Raspunsuri
musetto spune:
Sfatul meu este sa mergi cat mai repede cu el la doctor. La varsta asta este in pericol sa se deshidrateze rapid.
Am trecut si eu recent prin ceva asemanator cu fiica-mea (dar ea are aproape 2 ani). Poate te ajuta informatia postata de alte fete aici:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137484
Multa sanatate!
Katyuscha21 spune:
da mergi la doktor dar daca nu foarte grav dai sa pape piure de banana sau firbe niste orez pana apa devine albicioasa si dai sa bea e ft bun si eu am incercat la al meu si a mers sa stii.sau daca nu ceai de menta iar daca se dezhidrateaza vezi ca e ceva praf in romania care e pt bebelusi intreaba doktorul ka eu am incercat dar am uitat cum ii zice.
Mami de baietel dulce ANDREI 2 ANI SI 7 LUNI (26.09.2006)
(GRAVI) 16+
sunflower1979 spune:
monica, intradevar trebuie mers la doctor pentru investigatii. spui ca a facut indigestie. de unde stii ca de la asta e diareea. ce mananca bb? in mod normal ar trebui doar lapte, la varsta asta. daca e lapte de san, continua alaptatul...il ajuta sa nu se deshidrateze. daca e lapte praf, e posibil ca de la el sa fi facut si din cate stiu eu ori se oreste laptele si se da mucilagiu de orez, ori ii iei lapte praf fara lactoza.
baiatul meu a facut diaree intre 3 si 4 luni desi era alaptat exclusiv iar eu nu am mancat nimic ce sa-mi dea de banuit ca i-ar fi provocat diareea. am facut coprocultura care a iesit negativa.
am mers la medic imediat, ba la mai multi medici, caci nu ii trecea nici cu smecta, nici cu furazolidon pt copii, nici cu mucilagiu, nu mai spun ce chin era pt mine sa i le administrez, caci el nu stia sa manance decat de la san. dupa doua saptamani am apelat la homeopatie si intr-o saptamana s-au oprit scaunele modificate.
tratamentele homeopate sunt individuale, in functie de mai multe criterii, dar pot sa-ti spun ca podophillum ch7 se da in orice fel de diaree, indiferent ce a provocat-o , dupa fiecare scaun modificat. eu am primit si alte remedii, dar depinde de cum arata scaunul si altele.
va doresc sanatate multa si crestere usoara!
poze noi
Cristina, mami de superbaietel Denis Stefan (30.07.2007)
ANDREEA11 spune:
Nenorocita rau indigestia asta..sa nu fie o enteroviroza. Da fuga la doctor.
Sanatate.
Dc e pe lapte praf fa i l cu mucilagiu de orez sau apa de orez. Fierbi bine orezul, strecori si cu apa respectiva faci laptele. Dc e diversificat cat de cat, ceea ce nu cred, piure de morcov fiert. Vezi ca mai este o solutie de la Hipp, Ors cu zeama de orez, suc de morcov si saruri de rehidratare. asta dc iti recomanda medicul.
Adriana1979 spune:
Cel mai bine este sa-l vada un doctor, sa nu fie vorba de vreo infectie si atunci sta altfel treaba.Daca sacunele diareice nu sunt numeroase, poti incerca cu mucilagiu de orez, dupa reteta pe care ti-au spus-o fetele mai sus. In caz de deshidratare, eu stiu ca am folosit pentru cea mica Humana Elektrolyt; din cate imi amintesc continutul unui plic se dizolva in 250 ml de ceai sau apa fiarta.
Multa sanatate!
chiara.2005 spune:
verifica mirosul, consistenta si culoarea scaunului. Mirosul de varza stricata, mucilagiul, culoarea verde , nu sunt in regula. Daca nu exista aceastea, se incearca asa cum ti s-a mai spus de catre o mamica cu laptele praf facut in mucilagiu de orez. Daca e alaptat exclusiv la san , micutii fac diaree si de foame, in cazul in care laptele de la san a devenit insuficient.