Iritatie la scutec! cu ce o tratati?
Raspunsuri - Pagina 3
crisstine spune:
Si noi am avut probleme,iar cu Bepantene i se inrosea funduletul si mai tare.Cu nimic nu a mers decat cu crema preparata in farmacie pentru eritem fesier.Am vazut ca ti-a mai recomandat-o cineva.II dadeam dimineata ,la pranz sau cand o schimbam si pana seara era OK.
Gargoyle spune:
La fetita mea Bephantenul nici nu a prevenit, nici nu a vindecat.
Am spalat-o la fiecare schimbat de scutec mai bine de un an.
Am folosit la spalat ceai de galbenele (si musetel uneori); violetul de gentiana a facut bine la iritatie si mai ales Reviken (cutaden).
Creme foarte bune am luat de la Mustela (Stelactiv pentru iritatie).
Mami de pisicuta (28.06.2006)
pinkie_pie spune:
Dupa ce am incercat o multime de produse,respectiv Bepanthen(care i-a facut carne vie la fundulet),crema Nivea cu oxid de zinc,pasta Petrini,Klorane Erytheal,Neopreol,singurul produs care a avut efect a fost crema Reviken,care e si cea mai ieftina dintre toate!Rezultatele au fost vizibile de la prima aplicare,asa ca eu il recomand,combinat cu spalatul copilului la fiecare schimbat de scutece cu ceai de galbenele.
denysa spune:
si eu am patit la fetita mea tot asa
se irita chiar unde venea elasticul de la pampers,iam schimbat pampersul si am folosit nidoflor are un pic de antibiotic dar imediat si-a fc efectu eu si akm folosesc aprope tot timpul pt ca are o piele sensibila si imediat se irita
nuschu spune:
Baietelul meu a facut o iritatie cu suprainfectare - micoza pe la vreo doua saptamani. Arata foarte urat, era rosu-rosu, cu puncte si mai rosii decat roseata dimprejur si a tinut si destul de mult.
Cum era chiar de Pasti cand a inceput sa arate tare urat, am mers la Gr Alexandrescu, ni s-a recomandat Nidoflor. Am fost tare reticenta, cortizon la bebe de 2 saptamani. I-am dat cu mare rezerva o data si parca mai rau i-a facut.
Pediatrul lui ne-a prescris Epitheliale AH pentru regenerarea dermei si Clotrimazol o data pe zi, dupa baie.
Fiind atat de micut si eu la primul copil si singura acasa, nu il spalam dupa fiecare schimbare, il stergeam si il limpezeam cu prosopele ude.
Am iesit din belea cu pasta Petrini (fetele din Cj, puneti de-o afacere on-line si vindeti si-n Bucuresti, ca aici farmaciile nici habar nu au de ea, se uitau crucis cand am intrebat!) si odata ce ne-am dus la mama, unde l-am spalat constant la orice schimbare de scutec.
De ajutor este si Cicalfate, de la Avene (tot cu oxid de zinc). Acum il dau cu crema de galbenele Welleda si folosesc si Petrini, dupa un scutec purtat mai mult.
Pe el Bepanthenul nu l-a ajutat deloc-deloc, il foloseam inainte sa faca iritatia, ca preventie.
mina spune:
La noi a fost ff eficienta regula "spalat cu apa si sapun de bebe la fiecare schimbat " si in caz ca s-a ajuns la iritatie, crema de la Nivea cu oxid de zinc
Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it
alra spune:
spalat cat mai des cu apa multa si apoi dat cu o solutie dezinfectanta (eu am eosina) si apoi cu un unguent antimicotic special pt bebelusi, lasat in strat gros ca un pansament. unguentul protejeaza pielea de urmatorul caca acid.
incearca sa schimbi si pampersii, noi a trebuit sa schimbam tipul de pampers si apoi problemele au fost mai rare.
ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania
Bee spune:
Sa nu fie de vina tipul de scutec. Poate ar trebui sa-l schimbi. Noi am patit asta c un lot "defect". Am schimbat scutecele, apoi am folosit mercurocrom (un dezinfectant preparat in farmacii) si a trecut.
Ana Teodora (22.12.2005) si Razvan Dimitrie (26.10.2007)
http://www.dropshots.com/dochia
discordia spune:
cand fetita mea a facut iritatie la fundulet (de vreo 3 ori pana acum) i-am dat ori cu fluocinolon ori cu o crema pe baza de ulei de catina. Amandoua sunt foarte ieftine, dar foarte eficiente. Este important ca imediat dupa ce face caca, copilul sa fie spalat si aplicat cat mai des o crema protectoare. Noi folosim Nivea (este un tub albastru) si pana acum a fost foarte buna. Fetita mea a fost diagnosticata cu acneea copilului si pe fata avea numai bubite. La recomandarea dermatologului i-am aplicat 2 creme, destul de scumpe, una era Bephantene, iar cealalta Aderma insa nici una nu a avut efect. Apoi i-am aplicat flucinolon de 2 ori pe zi si intr-o saptamana acneea i-a disparut, dupa aproape 6 luni de tratament cu celelate creme mentionate anterior.
CorinaDani spune:
Citat: |
citat din mesajul lui discordia cand fetita mea a facut iritatie la fundulet (de vreo 3 ori pana acum) i-am dat ori cu fluocinolon ori cu o crema pe baza de ulei de catina. Amandoua sunt foarte ieftine, dar foarte eficiente. Este important ca imediat dupa ce face caca, copilul sa fie spalat si aplicat cat mai des o crema protectoare. Noi folosim Nivea (este un tub albastru) si pana acum a fost foarte buna. Fetita mea a fost diagnosticata cu acneea copilului si pe fata avea numai bubite. La recomandarea dermatologului i-am aplicat 2 creme, destul de scumpe, una era Bephantene, iar cealalta Aderma insa nici una nu a avut efect. Apoi i-am aplicat flucinolon de 2 ori pe zi si intr-o saptamana acneea i-a disparut, dupa aproape 6 luni de tratament cu celelate creme mentionate anterior. |
Nu mai administrati unguente cu cortizon la copii, intrebati medicul pediatru inainte !!! Si chiar daca va recomanda, insistati sa va ofere si o alternativa de tratament, mai naturala sau mai putin daunatoare...
Deschisese cineva un topic la Femina Intim, unde descria ce probleme a avut dupa ce si-a dat pe fata cu Fluocinolon, timp indelungat...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )