Iritatie la scutec! cu ce o tratati?
Buna, sunt mamica de baietel si are 7 luni jumate, iar de o luna jumate ne batem cu o iritatie de scutec... si nu scapam nici cum de ea. Cu crema cu care l-am facut de la nastere nu ii trece (Lanozinc cu balsam), am incercat o luna cu Bepanten , s-a mai ameliorat ameliorat un pic intr-o luna... dar tot mi se pare ca ii o perioada foarte mare si nici cum nu ii trece. Pana acuma nu s-a mai iritat niciodata.
Astept sfaturi de la mamici care au mai patit asa.
Raspunsuri
Hakimela spune:
Buna! Cel mai simplu tratament e sa il speli de fiecare data cand face caca. Uneori, se irita si de la servetelele umede. Apoi, incearca sa aplici o crema care contine oxid de zinc (cam toate firmele cunoscute au, Nivea, Sanosan, etc) Cam dupa doua aplicari pe pielea proaspat spalata ar trebui sa ii treaca, dupa care o vreme e bine sa folosesti o crema obisnuita pentru bebelusi (de aceea de masaj, lapte de corp, etc). Petru al meu folosesc cand mi se pare ca se irita putin crema cu galbenele de la Plafar (e una ridicol de ieftina, dar foarte buna, marca Dr. Baciu). E posibil la varsta asta sa se irite din cauza diversificarii alimentatiei, dar va trece curand
doradora spune:
andra a facut-o urat de tot doar de vreo 2 ori, si era atat de iritata, incat o durea chiar si la contactul cu apa. in afara de creme cu zinc, am lasat-o fara pampers si chiar cred ca a ajutat considerabil faptul ca am lasat pielea in contact direct cu aerul.
puisorul spune:
Spalata la fiecare schimb de pampers, stat cu fundul gol cat mai mult si uns cu pasta Petrini( se gaseste la farmacie si e vreo 6 lei). La noi a functionat de fiecare data.
Ani de Stefana (23.01.2008)
Stefi
Fericirea trebuie sa fie o rasplata, nu un scop. - Antoine de Saint-Exupery
Cum se topesc kilogramele
miha2008 spune:
Merci mult, de spalat il spal de fiecare data cand face kk, cei drept nu de fiecare data cand ii schimb pampersul , dar o sa incerc si asta. Servetele umede folosesc dar destul de rar mai bine prefer sa il spal ce mi-i se pare ciudata iritatia ii la incheietura piciorului exact unde ajunge elasticul de la pampers, nu ii intre bucute, acolo nu s-a iritat niciodata
dalina2x2 spune:
si eu recomand pasta Petrini. Ne-a ajutat intotdeauna (pe toate mamicile cunoscute)
doradora spune:
daca iritatia e efectiv de la scutec, si nu de la aciditatea urinei sau de la caca, atunci schimba imediat pampersii. eu am inceput sa ii cumpar pe cei chilotel, si andra s-a simtit f bine in ei. foloseam nr. 5, care insa disparuse de la carrefour, asa ca am trecut la ceilalti, obisnuiti, nr 6, si nu mai are probleme la pulpite deloc.
desigur, poti incerca si alt producator. eu m-am declarat multumita insa de alternativa chilotel si apoi nr mai mare.
ingridnen spune:
La noi a functionat Bepanthen cand era iritat.
Iar preventiv o crema de la Nivea baby.. nu mai stiu cum se numea, era in cutie rotunda, metalica.
Ingrid si Cristi 6 ani
Mirona spune:
REVIKEN - 6 LEI in farmacii - e cel care ne-a scos din belea de fiecare data - chiar si cu rani la funduletz a dat roade de la prima aplicare.
Puppa spune:
Eu o spal pe Amalia de fiecare data,dar doctora mi-a zis sa folosesc sapun si gel pentru bebe. Apoi,Sudocrem alternat cu creama de galbenele. Uneori o mai spal si cu ceai de musetel/galbenele si functioneaza de fiecare data.
http://picasaweb.google.com/cristina.catana
http://puppa.wordpress.com/
Teledon pt Mihaita
0 900 900 320 - pt 10 euro
0 900 900 325 - pt 5 euro
theo_2004 spune:
cum arata iritatia? e doar rosie si asa ... cu blande ca urzicat? sau are puncte de basicute sparte, sangerii?
dupa localizarea pe care ai descris-o si timpul indelugat de cand a aparut poate fi eczema sau ciuperca!
medicul ce a spus?
poti incerca sa punctezi efectiv zona cu betisor de urechi imbibat in violet de gentiana apoi lasat cat mai mult timp zona la aer, fara scutec. daca e vorba de ciuperca atunci s-ar putea sa fie necesara folosirea unor creme speciale antimicotice, dar numai un medic (eventual dermatolog) poate stabili care crema si cat timp!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"