Diversificare la copil alaptat exclusiv

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexpa spune:

am citit pe undeva, nu mai retin sursa, ca pentru bebelusii care sunt alaptati introducerea iaurtului nu este absolut necesara, pentru ca laptele de mama contine probiotice care ajuta la colonizarea intestinului cu bifidus. eu am aflat mai tarziu despre asta, si cat m-am chinuit sa-l fac sa manance iaurt ca nu-i placea.. pana la urma tot san papa in loc de iaurt, stia el ce stia... doar iaurtul e tot un fel de lapte.

legat de varsta diversificarii am mai gasit ca cei alaptati exclusiv pana la 7 luni au un risc scazut de a dezvolta anemie

http://www.kellymom.com/nutrition/vitamins/iron.html
Healthy, full-term infants who are breastfed exclusively for periods of 6-9 months have been shown to maintain normal hemoglobin values and normal iron stores. In one of these studies, done by Pisacane in 1995, the researchers concluded that babies who were exclusively breastfed for 7 months (and were not give iron supplements or iron-fortified cereals) had significantly higher hemoglobin levels at one year than breastfed babies who received solid foods earlier than seven months. The researchers found no cases of anemia within the first year in babies breastfed exclusively for seven months and concluded that breastfeeding exclusively for seven months reduces the risk of anemia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Scuzati, va rog, intrebarea, poate mai tampitica: la pireul de fructe, fructele sunt crude, coapte la cuptor, fierte pe aburi sau fierte in apa? La fel pt piureul de legume.Mami de bebe Alexandru, 05.02.2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

Doar eu sunt un pic pe langa!
Am inceput cu sucuri de fructe intai, asa cum spune si mama ta Spic de grau!
Pai daca bb papa laptic, deci lichid, eu zic ca e ok sa incepi tot cu lichid(suc).
Asta a fost prima masa, de dimi, care mai tarziu s-a transformat in masa de fructe-piure. Crude, nu fierte sau coapte.

Dupa ce s-a obisnuit bb si cu piureul, am introdus masa 2 cu piure de legume fierte.

Au urmat cerealele la masa de seara, tot piure, nu in biberon.

Dupa fiecare masa, san in completare.
Mai tarziu, spre 8 luni am introdus carnea, oul, iartul si banana( a fost singurul fruct introdus ff tarziu).

Orice schema o vei incepe sa nu o faci inainte de 6 luni, enzimele stomacului sunt sensibile totusi...si dai de altele apoi!

Cri mami de Ale ( 2003) & +27 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

eu le am dat fructele crude iar legumele fierte, la steamer, daca faceam multe(combinam apoi 2, 3 feluri, congelam in recipiente de 1 portie) sau , daca gateam doar ptr ziua respectiva, foloseam un cosulet de metal cu gaurele, se poate fixa in orice oala (se desface in functie de largimea oalei). Stiu ca se gasesc prin magazine gen bamboo si cosulete de bambus.

editez, uitasem... ptr masa de seara, foloseam ca baza o supa de legume (sau carne plus legume mai tarziu). Fierbeam min 7, 8 feluri legume in oala (am inceput cu 2 feluri), le aruncam si foloseam doar supa rezultata, portionam si congelam. Am folosit mult congelatorul, am scapat astfel de stresul..tb sa ajungem acasa, pana fac mancare..asa, gateam 3, 4 ore intr o zi si eram asigurata 2 saptamani. Supa asta , fara legume, o amestecam cu branza calcica si diferite cereale ptr masa de seara. Sau peste 8 luni, pasta f mica + supa+ branza. Adaugam apoi cateva picaturi de ulei masline de calitate direct in farfurie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

noi am inceput diversificare la 5 luni si 3 saptamani, pana atunci exclusiv san:
am inceput cu cereale, cu cateva lingurite, deoarece Muffy nu a luat spectaculos in greutate...am marit treptat cantitatea.
la circa 2-3 saptamani, am introdus piure mai moale, de lageume, cu o consistenta cam ca smantana, pe parcurs l-am mai ingrosat...am inceput cu dovlecel si morcov, cateva lingurite, marind cantitatea usor, in functie de cum dorea puiul...la 3-4 zile, introduceam o leguma noua, in ordinea: ardei gras, fasole verde, pastarnac( nu s-a dat in vant dupa el, la fel cu telina, fiind cu gust ff pregnant si aromat, asa ca le-am scos o buna perioada), etc...ptr a ma orienta despre legume, care cand sunt ok de introdus, m-am ghidat in mare parte pe wholesomebabyfood.com, mi se pare super site-ul, te lumineaza si asupra beneficiilor fiecarui fruct/leguma/cereale etc...
dupa aproape 3 saptamani(la fel, se respecta regula de cel putin 2 saptamani intre a introduce grupe alimentare noi, eu am ales ordinea asta: cereale, legume, fructe, lactate(iaurt, branza de casa), ou, carne..) , am inceput sa-i dau mar copt, apoi pere la abur, respectand mereu regula 3-4 zile intre fructe noi..eu am ales sa-i dau fructele preparate la abur, sau la cuptor, ptr a se obisnui usor stomacul, nu am vrut sa fie prea acid...fructe crude, mai tarziu..
am preferat o diversificare lenta, i-am dAT timp sa se obisnuiasca cu gusturile noi, nu e nicio graba in a introduce mai repede toate cele, le pregatim stomacul ptr a fi sanatos pe termen lung:)
cam asta ar fi, sper sa fie de folos...succes!

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingrid70 spune:

Exact de asta am intrebat si eu. Fructele crude si sucurile crude mi se par prea acide pentru a incepe cu ele sau a le da prea devreme. Eu am avut probleme cu stomacul si mama la fel, si sotul si mama lui, si stiu ca la regim nu ai voie fructe si legume crude, doar compot, adica fierte, iar mie stomacelul de bebelus mi se pare mai fragil.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luny spune:

Citat:
citat din mesajul lui ingrid70

Exact de asta am intrebat si eu. Fructele crude si sucurile crude mi se par prea acide pentru a incepe cu ele sau a le da prea devreme. Eu am avut probleme cu stomacul si mama la fel, si sotul si mama lui, si stiu ca la regim nu ai voie fructe si legume crude, doar compot, adica fierte, iar mie stomacelul de bebelus mi se pare mai fragil.

asa am considerat si eu, Ingrid, nu are ce sa strice sa fiu atenta la inceput...sa ne gandim logic, atatea luni de zile stomacelul bebelui nu a stiut decat de laptele de mama,care era perfect adaptat si usor digerabil...in primele luni ale diversificarii, este ff important sa invete sa inghita, sa ia mancarea din lingurita fara sa o scuipe cu limba, sa cunoasca gusturi noi...e adevarat ca se pierd o parte din vitamine prin procesarea termica, dar isi va lua totusi necesarul atat din lapte cat si din alimentele noi introduse...legume crude abia de curand am inceput sa-i dau, cate putin...si nu de toate..dar asta e alta discutie...eu nu m-am grabit deloc..
spic de grau atata timp cat alaptezi in continuare la cerere, nu-ti face griji ca NU scade lactatia. Nici al meu nu a vrut bibe, suzeta, ceai, nimic altceva pana la un an si-o luna...cand l-am intarcat..

Iubirea mea, MATEI CRISTIAN - Mufarina Pufarina!(16 martie 2008)

Life is to precious to worry about stupid Shit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

mie aici mi-au spus ca in cazul in care alaptezi exclusiv e mai bine sa incepi cu legume caci sunt mai bogate in fier iar laptele de mama contine mai putin fier decat formula.

ALRA mami de Laura(06/02/2006) si Nicole(08/12/2008)
Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roli25 spune:

Amandoi au primit san exclusiv pana la 6 luni si fix la 6 luni am inceput diversificarea la fel:
- prima data fulgi de orez amestecati cu putin lapte muls.
- apoi piureu de legume (la inceput morcov, apoi treptat celelalte radacinoase, si apoi legume)
- dupa vreo 2-3 saptamani piureu de fructe.
Niciodata nu le-am dat doar zeama de la legume pentru ca mi s-a parut inutil sa le umflu burta cu zeama in care oricum raman toti nitritii aia sau ce-or fi in legumele cumparate.
Cel mare, a mancat fara probleme ciorbe/supe dupa 1,6 luni. Chiar ii plac foarte mult. Si celui mic ii plac, insa nu primeste la fiecare dejun pt ca ii dau doar un fel de mancare inca.
Si foarte bine punctat Alexpa, iaurt! Foarte bun, ajuta la digestie, la formarea florei intestinale si da gust piureului de legume. In primele luni, amestecam si in piureul de legume si in cel de fructe.
Sucuri de fructe le-am dat dupa 7-8 luni.

Roli mami de Andrei (16 ianuarie 2008) si Marc (9 iunie 2006)

www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603790736786/" target="_blank">ANDREI
www.flickr.com/photos/14037522@N04/sets/72157603794082565/" target="_blank">MARC
www.flickr.com/photos/14037522@N04/2472556291/in/set-72157604930822343/" target="_blank">VACANTELE NOASTRE IN 4
BAIETII MEI IUBITI

Se zice ca doua lucruri sunt infinite pe lumea asta: universul si prostia umana. În privinta universului, eu înca mai am unele îndoieli. (A.Einstein)

Mergi la inceput