Doar febra
Raspunsuri - Pagina 2
neliaCris spune:
si al meu,febra 40...eram la gratar,a inceput prin a voma un pic,apoi am vazut ca e cald,aveam nurofenul cu mine...mereu!!!si-a revenit,am ajuns acasa seara iar febra,iar nurofen...apoi seara la 12 febra 40 ,si-a dat ochii peste cap ,mugea si suspina,ca nu putea plange,rosu,buze rosii,nu putea voma,era cu gura deschisa...gramatic,am avut o stare de lesin,poate moare pana ajung la urgente,l-am bagat cu capul la apa rece,,,adica l-am udat eu cu apa. si pe maine peste tot,si-a mai revenit,i.am bagat un supozitor...cand am ajuns la urgente avea febra 38...spre bine...nu avea nimic in urina,nici otitta nici rosu in gat,de la dinti nu face febra 40.....am ajuns acasa pe la 3 jumate dimineatza apoi la 4 s-a culcat....la 4 juma iar avea febra...am turbat si am imbtranit cu 10 ani...
in caz de bebra mare dati-i o doza soc de 5 ml de nurofen sau supozitoare de 250 la 8 ore....(sfat medical)
sa fii fost doar un virus sau e la soare?de manacat imi manca....bine ca a trecut
deChristian Ionut
ja spune:
Oho....se pare ca nu-i asa rar cum ma asteptam....vad ca majoritatea au scapat fara antibiotic .
Cum nouaa dr ne-a dat din primul moment...n-am comentat...acum suntem dupa a 2 doza de unsyn si inca face febra azi a 4 zi .
Partea buna ca face febra rar ieri la 6 ore azi dupa 12 ore si scade repede cu antitermice....dar e stresant ca tot face...nu stiu daca organismul a biruit lupta...
De mancat manaca prost ...majoritar lapte si vrea numai in brate
Multumesc de raspunsuri
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tanya Si aici la fel: 3 zile febra 38.5-39 dupa ora 19, cedeaza la panadol/nurofen, am fost la dr de familie, rosu in gat, pofta de mancare mult redusa si ii dau de 2 zile ospen 5ml x 3 ori/zi...nu are niciun alt simptom, in timpul zilei e vioi dar seara, cand face febra, e marait si vrea doar in brate...e clar o viroza care sper sa-i treaca ASAP! Tanya mamica de baietel superb TEODOR-PATRICK http://community.webshots.com/user/anducoj |
Spui ca baietelul are o viroza. Atunci de ce ii dai antibiotic? Care este actiunea antibioticului (o penicilina care actioneaza asupra bacteriilor grampozitive) asupra unui virus?
Febra este reactia de aparare a organismului fata de infectii virale sau bactericide. In mod normal organismul trebuie lasat sa lupte singur si in caz de febra ff mare (de la 39 in sus macar) este ajutat cu antitermice pentru a contracara disconfortul creat.
Antibioticul nu are nici o actiune asupra virusilor, facand doar ravagii asupra sistemului digestiv al copiilor. De aceea intotdeauna atibioticele se dau impreuna cu lactobacili si / sau bifidobacterii (gen biotics) pentru racerea florei intestinale.
In mod normal organismul reuseste sa invinga virusul in 5-7 zile si atunci dispare si febra (mai puternica in primele zile si apoi mai mica si din ce in ce mai rar). Majoritatea care dau antibiotic copiilor dupa 2-3 zile febra spun ca a mai facut febra inca 2-3 zile si sub antibiotic (cica pana isi face efectul acesta) si i-a trecut. Pai i-a trecut pt ca atat dureaza lupta organismului (febra) cu virusul nu pt ca a primit antibiotic.
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Tanya spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui theo_2004
Spui ca baietelul are o viroza. Atunci de ce ii dai antibiotic? Care este actiunea antibioticului (o penicilina care actioneaza asupra bacteriilor grampozitive) asupra unui virus? Febra este reactia de aparare a organismului fata de infectii virale sau bactericide. In mod normal organismul trebuie lasat sa lupte singur si in caz de febra ff mare (de la 39 in sus macar) este ajutat cu antitermice pentru a contracara disconfortul creat. Antibioticul nu are nici o actiune asupra virusilor, facand doar ravagii asupra sistemului digestiv al copiilor. De aceea intotdeauna atibioticele se dau impreuna cu lactobacili si / sau bifidobacterii (gen biotics) pentru racerea florei intestinale. In mod normal organismul reuseste sa invinga virusul in 5-7 zile si atunci dispare si febra (mai puternica in primele zile si apoi mai mica si din ce in ce mai rar). Majoritatea care dau antibiotic copiilor dupa 2-3 zile febra spun ca a mai facut febra inca 2-3 zile si sub antibiotic (cica pana isi face efectul acesta) si i-a trecut. Pai i-a trecut pt ca atat dureaza lupta organismului (febra) cu virusul nu pt ca a primit antibiotic. mami de theo "o zi in care nu ai ras este o zi pierduta" |
Ii dau antibiotic la indicatia dr pediatru care este si dr de familie...textual mi-a zis cam asa: in ultima vreme e o recrudescenta de infectii streptococice, ii prescriu un antibiotic slab...daca in ceea ce ma priveste pe mine pot sa pun la indoiala indicatiile unui medic nu pot si nici nu vreau sa fac acest lucru in cazul baiatului meu...cred ca trebuie acordat un dram de incredere unui dr pediatru pe care l-am ales cu mare grija si dupa multe recomandari.
theo_2004 spune:
Īnseamna ca baietelul tau nu are viroza. Nu vreau sa supar pe nimeni si ma bucur ca ai incredere in medic dar totusi mi-ar placea sa stiu cum a dovedit infectia streptococica? Sau a prescris antibioticul preventiv pt ca "in ultima vreme e o recrudescenta de infectii streptococice"? Īn cazul baietelului tau despre ce streptococ e vorba?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
Roxali spune:
Si pitica mea de marti pana vineri imi facea febra...prima seara din 4 in 4 ore, lasfatul medicului i-am marit doza de supozitor de la 125 la 250...pana vin speram ca e rosolia infantim(febra 3 zile si dupa bubulite), dar a aparut si o frumusete de tuse, dupa sirop+ antibiotic vad ca febra a disparut , dar e anormal de rece 36.0
La control inca nu am ramas convinsa ca e de la gat
sanatate puiutilor
Ali , Sonia (22.10.07) si Enrico (26.01.00)
poze
anisiap spune:
mda .... acum cand am venit seara acasa si am dezbracat o avea pe corp bubite abia vizibile toata ziua starea ei a fost excelenta nu am stat deloc in casa ....deci rozeola ....mai fac un drum la spital maine sa vad ce zic de sarcina mea si virusul asta am cautat pe net si nu am gasit mare lucru
Tudor ,Ale ,si 28+
mayaione spune:
Poate sa faca febra si cand apare vreun dintisor, a mea a facut doar la canini si cu putin rosu in gat, i-am dat doar cammomilla ch9, e homeopat. Sau poate sa fie un virus, anul trecut in august asa a fost Ana, febra si lipsa poftei de mancare, cand am incercat sa-i dau a vomitat. Am sunat-o pe verisoara mea care lucra la camera de garda la spital si mi-a zis ca e un virus nou care asa se manifesta si in afara de nurofen nu au ce sa-mi prescrie. Asa ca am tinut-o pe nurofen si in cateva zile a scapat. Pentru gat la noi merge f bine homeovox sau homeogen ch9. Eu numai cu homeopate o tratez, acum depinde si de copil cum raspunde. Poti incerca un exudat faringian sa te convingi daca e ceva microbian si atunci se impune antibioticul la care e sensibil microbul. Multa sanatate!
mayaione spune:
Anisiap la roseola nu ai ce sa-i dai, e ceva usor, capata imunitate pe viata si trece destul de repede. Daca a aparut eruptia, febra nu o sa mai faca, ii poti da un antialergic, gen Ketof s-o mai linisteasca.