se declara sau nu

se declara sau nu | Autor: Midori

Link direct la acest mesaj

Am si eu o intrebare.
Nu mai sunt la curent cu noul cod vamal.
Se declara sau nu la vama laptop-ul cu care circul,
mai precis voi intra si voi iesi din Ro.
Se face declaratie vamala temporara sau trec asa pur si simplu?

Voi cum ati procedat?
Astept raspunsuri cu multumiri

C

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns MonicaGj spune:

Buna,
Nu stiu cum e cu noul cod vamal da' prin martie cand am iesit de pe Otopeni , a trebuit sa declar camera de luat vederi.
Daca din martie a mai intervenit vreo modificare.....

Nu cred ca ti-am fost de folos, da' cine stie?
Bafta,
Monica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

midori,
e mai bine sa declari obiectele astea electronice; sotzul meu a declarat laptopul o singura data la otopeni si i-au emis o declaratzie cu seria acestuia; la iesirile ulterioare (multe, si cu avionul si cu masina),declaratzia veche a fost valabila si nu a mai fost nevoie de alta.
numai bine, teo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Eu n-am declarat niciodata obiectele personale(camera video,DVD player portabil,etc.) si n-au fost niciodata probleme.

Lia&Andrew

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Din cite stiu eu, la vamä te intreabä dacä ai alcool, tigäri si obiecte electrice si electronice...care trebuie declarate.
Era si cu banii ceva, dacä aveai peste 2000 $, trebuia declarat...acum am auzit cä a cäzut chestia cu banii.
La fel e si cu produsele indigene alimentare si care se altereazä repede...dar acum imi ies din atributii si o lungesc prea mult...
Eu n-am declarat niciodatä nimic si nici nu mi s-a intimplat vreo nepläcere, cu toate cä am "rupt" granitele cu Ro...
Eu zic cä e mai sigur sä declari, cä nu picä cerul....sau mäcar sä spui la intrarea in Ro cä ai laptopul personal la tine, pe durata concediului...si o sä-ti spunä vamesul dacä trebuie sä faci declaratia scrisä, sau nu...cä doar nu ai 10 bucäti, sä faci contrabandä cu ele!!!

Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina spune:

eu il declar de fiecare data

marina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Aici se declara orice ai in valoare mai mare de 1000 usd. Eu zic sa il declari... niciodata nu se stie???
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Ma bag si eu ca musca in lapte: si daca il declari trebuie sa platesti ceva? O intrebare similara am pus si eu mai de mult pe forum si la fel ca si acum parerile au fost impartite, asa ca nu l-am mai luat cu mine. Cineva imi spunea data trecuta ca ar fi bine sa il declar direct la iesirea din Jp.

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

La iesirea din tzara se declara laptopul, altfel cand intri te pun sa platesti vama, chiar daca e obiect personal. Eu am patzit-o, dar i-am rugat sa nu imi ia bani, ca e computerul meu pesonal, sunt studenta, n-am decat 100Euro si stau doar patru zile in tzara apoi ies, dar o prietena care a fost mai artzagoasa si a incercat sa ascunda laptopul cand a intrat a trebuit sa plateasca 250 euro amenda ca nu a declarat laptopul la intrare.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns e-Marius spune:

Din experienta proprie, pot sa-ti spun ca e bine sa-l declari (o data, mai precis prima data).
Eu l-am declarat la iesirea din tara si am primit o tzidula (o chitantza) pe care scrie numele meu, seria de pasaport si un cod unic de identificare al laptop-ului pe care la citit vamesul de pe "verso".

La toate iesirile si intrarile ulterioare (si n-au fost putine!) la vederea laptop-ului eram intrebat :
"- aveti hartia? "
raspundeam
"da"
si mi se spunea:
"pastrati-opentru data viitoare".

Il declari o data si bagi hartiutza intr-un buzunar al port-laptopului si ai scapat de bataie de cap.

e-Marius

Mergi la inceput