se declara sau nu
![](images/user_woman.png)
Am si eu o intrebare.
Nu mai sunt la curent cu noul cod vamal.
Se declara sau nu la vama laptop-ul cu care circul,
mai precis voi intra si voi iesi din Ro.
Se face declaratie vamala temporara sau trec asa pur si simplu?
Voi cum ati procedat?
Astept raspunsuri cu multumiri
C
Raspunsuri
MonicaGj spune:
Buna,
Nu stiu cum e cu noul cod vamal da' prin martie cand am iesit de pe Otopeni , a trebuit sa declar camera de luat vederi.
Daca din martie a mai intervenit vreo modificare.....
Nu cred ca ti-am fost de folos, da' cine stie?
Bafta,
Monica.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
teo1970 spune:
midori,
e mai bine sa declari obiectele astea electronice; sotzul meu a declarat laptopul o singura data la otopeni si i-au emis o declaratzie cu seria acestuia; la iesirile ulterioare (multe, si cu avionul si cu masina),declaratzia veche a fost valabila si nu a mai fost nevoie de alta.
numai bine, teo
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lia/Lia.jpg)
Lia spune:
Eu n-am declarat niciodata obiectele personale(camera video,DVD player portabil,etc.) si n-au fost niciodata probleme.
Lia&Andrew
camelia-daniela spune:
Din cite stiu eu, la vamä te intreabä dacä ai alcool, tigäri si obiecte electrice si electronice...care trebuie declarate.
Era si cu banii ceva, dacä aveai peste 2000 $, trebuia declarat...acum am auzit cä a cäzut chestia cu banii.
La fel e si cu produsele indigene alimentare si care se altereazä repede...dar acum imi ies din atributii si o lungesc prea mult...
Eu n-am declarat niciodatä nimic si nici nu mi s-a intimplat vreo nepläcere, cu toate cä am "rupt" granitele cu Ro...
Eu zic cä e mai sigur sä declari, cä nu picä cerul....sau mäcar sä spui la intrarea in Ro cä ai laptopul personal la tine, pe durata concediului...si o sä-ti spunä vamesul dacä trebuie sä faci declaratia scrisä, sau nu...cä doar nu ai 10 bucäti, sä faci contrabandä cu ele!!!
Cami.
mamamariana spune:
Aici se declara orice ai in valoare mai mare de 1000 usd. Eu zic sa il declari... niciodata nu se stie???
Mamamariana
ralucami spune:
Ma bag si eu ca musca in lapte: si daca il declari trebuie sa platesti ceva? O intrebare similara am pus si eu mai de mult pe forum si la fel ca si acum parerile au fost impartite, asa ca nu l-am mai luat cu mine.
Cineva imi spunea data trecuta ca ar fi bine sa il declar direct la iesirea din Jp.
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
ruxij spune:
La iesirea din tzara se declara laptopul, altfel cand intri te pun sa platesti vama, chiar daca e obiect personal. Eu am patzit-o, dar i-am rugat sa nu imi ia bani, ca e computerul meu pesonal, sunt studenta, n-am decat 100Euro si stau doar patru zile in tzara apoi ies, dar o prietena care a fost mai artzagoasa si a incercat sa ascunda laptopul cand a intrat a trebuit sa plateasca 250 euro amenda ca nu a declarat laptopul la intrare.
ruxij
![](images/user_man.png)
e-Marius spune:
Din experienta proprie, pot sa-ti spun ca e bine sa-l declari (o data, mai precis prima data).
Eu l-am declarat la iesirea din tara si am primit o tzidula (o chitantza) pe care scrie numele meu, seria de pasaport si un cod unic de identificare al laptop-ului pe care la citit vamesul de pe "verso".
La toate iesirile si intrarile ulterioare (si n-au fost putine!) la vederea laptop-ului eram intrebat :
"- aveti hartia? "
raspundeam
"da"
si mi se spunea:
"pastrati-opentru data viitoare".
Il declari o data si bagi hartiutza intr-un buzunar al port-laptopului si ai scapat de bataie de cap.
e-Marius