ii cade parul

ii cade parul | Autor: anaemi

Link direct la acest mesaj

buna! de ceva timp baietelului meu de 2 ani si 3 luni am observat ca ii cade parul. are pe cap in diferite locuri cateva goluri, ca sa le zic asa. nu sunt f mari ... cam de marimea unei unghii si la spate un gol mai mare. sunt vreo 4 astfel de goluri. am fost cu el la dermatolog la spitalul de dermatologie scarlat longhin si i-au luat probe de pe pielea capului si s-au uitat cu o lampa (cu uv banuiesc)
si au zis ca nu are nimic ciuperca sau alta "vietate".
va rog mult, daca sunt mamici care s-au confruntat cu asa ceva, sa imi spuneti si mie care a fost cauza si ce ati facut...sunt disperata.... stresat nu cred ca e...nici nu ar avea de ce ...la 2 ani...si chiar daca ar fi (sa zicem) chiar asa sa-i cada parul...dermatologul a zis ca s-ar putea sa aiba un deficit de minerale...nu stiu ! ...o sa ma duc cu el si sa-i fac niste analize la sange....

multumesc!

Iubirile mele: Filip (06.03.2007),Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lisaelisa spune:

Neaparat sa-i faci analizele de sange. Cat mai curand, chiar daca o sa te streseze plansul lui.
Eu, lui fii-mea ii explic de fiecare data ca este spre binele ei. Astfel, dupa analize, doctora ei stie ce problema de sanatate are si ii da tratament.
Imi povestea o prietena, ca fetitei ei incepuse sa-i cada parul. I-l spalase cu o solutie de la farmacie.
Nu stiu daca asta este valabil si pt puiul tau, dar foarte importante sunt analizele de sange.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Buna,

Vroiam sa-ti spun ca fetita mea de 1 an si 4 luni a fost diagnosticata cu alopecia areata: http://www.chemomed.ro/articol_no_ph.php?id=13&idsec=1&tipLista=5

Am crezut ca innebunesc acum vreo 2 luni cand am vazut ca a ramas fara perisor pe cap pe o portiune de 2 cm / 2 cm. Sotul meu a remarcat asta primul, nu eu care, vorba aceea, toata ziua stau cu ea si o ingrijesc 24/7.
Am mers cu ea imediat la doctor, si ni s-a spus din start ca este alopecia areata.
De atunci, am citit pe net tot ce am gasit si am plans ca o disperata vreo saptamana. Ma uitam la papusica mea frumoasa ca o zana si nu o vedeam decat cheala. Ea are si un perisor cretulin, numai zulufi... Of, tare greu mi-a fost!

M-am programat la dermatolog (la vreo 3 in total) pentru ca am zis ca nu accept opinia unui singur medic.
Pana la urma mi-au confirmat toti ca asta este, insa ca, cel mai adesea, parul creste la loc in cateva saptamani si... peste ani si ani, poti mai avea un alt episod de cadere a parului in anumite locuri pe cap.
Am primit o crema pe baza de cortizon si antifungic, cu care am dat-o vreo 3 saptamani zilnic pe locul respectiv, iar acum i-a crescut perisorul la loc, slava Domnului! Continui insa sa o supraveghez indeaproape insa stiu ca nu prea am cum sa impiedic un nou episod de caderea a parului fiindca boala asta este pe baza genetica.
Din fericire, fetita mea are o claie de par numai zulufi si asta camufleaza destul de bine eventualele zone unde i-ar mai cade parul.

Te sfatuiesc sa mergi la inca 1-2 dermatologi si sa obtii alte opinii medicale.

Mult curaj!

Mamica de Zanuta mica, Anna Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anaemi spune:

multumesc mult de sfaturi si incurajari ! o sa ma interesez si o sa ma mai duc cu el si la alt dermatolog si pt analize la sange. mie una imi trec tot feluri de ganduri negre . dermatologul la care am fost ne-a dat travocort- o crema cu corticoizi

Iubirile mele: Filip (06.03.2007),Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)

Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.

Mergi la inceput