ii cade parul
buna! de ceva timp baietelului meu de 2 ani si 3 luni am observat ca ii cade parul. are pe cap in diferite locuri cateva goluri, ca sa le zic asa. nu sunt f mari ... cam de marimea unei unghii si la spate un gol mai mare. sunt vreo 4 astfel de goluri. am fost cu el la dermatolog la spitalul de dermatologie scarlat longhin si i-au luat probe de pe pielea capului si s-au uitat cu o lampa (cu uv banuiesc)
si au zis ca nu are nimic ciuperca sau alta "vietate".
va rog mult, daca sunt mamici care s-au confruntat cu asa ceva, sa imi spuneti si mie care a fost cauza si ce ati facut...sunt disperata.... stresat nu cred ca e...nici nu ar avea de ce ...la 2 ani...si chiar daca ar fi (sa zicem) chiar asa sa-i cada parul...dermatologul a zis ca s-ar putea sa aiba un deficit de minerale...nu stiu ! ...o sa ma duc cu el si sa-i fac niste analize la sange....
multumesc!
Iubirile mele: Filip (06.03.2007),Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.
Raspunsuri
lisaelisa spune:
Neaparat sa-i faci analizele de sange. Cat mai curand, chiar daca o sa te streseze plansul lui.
Eu, lui fii-mea ii explic de fiecare data ca este spre binele ei. Astfel, dupa analize, doctora ei stie ce problema de sanatate are si ii da tratament.
Imi povestea o prietena, ca fetitei ei incepuse sa-i cada parul. I-l spalase cu o solutie de la farmacie.
Nu stiu daca asta este valabil si pt puiul tau, dar foarte importante sunt analizele de sange.
anca74 spune:
Buna,
Vroiam sa-ti spun ca fetita mea de 1 an si 4 luni a fost diagnosticata cu alopecia areata: http://www.chemomed.ro/articol_no_ph.php?id=13&idsec=1&tipLista=5
Am crezut ca innebunesc acum vreo 2 luni cand am vazut ca a ramas fara perisor pe cap pe o portiune de 2 cm / 2 cm. Sotul meu a remarcat asta primul, nu eu care, vorba aceea, toata ziua stau cu ea si o ingrijesc 24/7.
Am mers cu ea imediat la doctor, si ni s-a spus din start ca este alopecia areata.
De atunci, am citit pe net tot ce am gasit si am plans ca o disperata vreo saptamana. Ma uitam la papusica mea frumoasa ca o zana si nu o vedeam decat cheala. Ea are si un perisor cretulin, numai zulufi... Of, tare greu mi-a fost!
M-am programat la dermatolog (la vreo 3 in total) pentru ca am zis ca nu accept opinia unui singur medic.
Pana la urma mi-au confirmat toti ca asta este, insa ca, cel mai adesea, parul creste la loc in cateva saptamani si... peste ani si ani, poti mai avea un alt episod de cadere a parului in anumite locuri pe cap.
Am primit o crema pe baza de cortizon si antifungic, cu care am dat-o vreo 3 saptamani zilnic pe locul respectiv, iar acum i-a crescut perisorul la loc, slava Domnului! Continui insa sa o supraveghez indeaproape insa stiu ca nu prea am cum sa impiedic un nou episod de caderea a parului fiindca boala asta este pe baza genetica.
Din fericire, fetita mea are o claie de par numai zulufi si asta camufleaza destul de bine eventualele zone unde i-ar mai cade parul.
Te sfatuiesc sa mergi la inca 1-2 dermatologi si sa obtii alte opinii medicale.
Mult curaj!
Mamica de Zanuta mica, Anna Laura
anaemi spune:
multumesc mult de sfaturi si incurajari ! o sa ma interesez si o sa ma mai duc cu el si la alt dermatolog si pt analize la sange. mie una imi trec tot feluri de ganduri negre . dermatologul la care am fost ne-a dat travocort- o crema cu corticoizi
Iubirile mele: Filip (06.03.2007),Anastasia (03.08.2008) si taticul lor (bineinteles) :)
Cand am ajuns in sfarsit la capatul rabdarii, s-a gasit unul sa mute capatul mai incolo.