Intepatura albina la copil de 1 an si 3 luni

Intepatura albina la copil de 1 an si 3 luni | Autor: nikipuisor

Link direct la acest mesaj

Buna,

Am un baietel de 1 an si 3 luni si sambata plecam la tara (ne dorim sa stam toata vara). Pentru asta trebuie sa ma pregatesc cu o trusa de prim ajutor. In mare cam stiu ce trebuie sa iau....dar daca Doamne fereste este alergic la intepatura de albine..cum ii acord primul ajutor?

Multumesc,

PS.
Daca aveti o lista cu medicamentele sau siropuri pe care ar trebui sa le am acolo..va rog sa mi-o dati si mie

Aaa...si mai este ceva..vreau sa il trec pe lapte de vaca..iar dr mi-a recomandat ca la 100ml sa pun o lingurita de zahar. El bea cam 500 ml de lapte pe zi...5 lingurite nu sunt cam multe?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

Pentru intepaturile de insecte, foarte bun este Fenistilul (este un unguent). Noi l-am descoperit dupa o intepatura de viespe, pe la 2 ani.
Cat despre laptele de vaca, parerea mea e sa incerci totusi fara zahar. S-ar putea sa-i placa si asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didi spune:

In afara de Fenistil, care dupa parerea mea este putin cam slab, ia un sirop antialergic gen Aerius, Symphoral, Claritine, etc. Cred ca e obligatoriu, mai ales daca nu esti sigura daca e alergic sau nu...
Cat despre lapte, la fel, incearca fara zahar. Copii nu cunosc gustul de dulce decat daca li se da dulce...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:


In trusa de prim ajutor eu as pune obligatoriu:
-termometru
-antitermice(gen Nurofen, Panadol, supozitoare)
-antidiareice(ex.Smecta, Biotics, chiar ORS de la Hipp)
-solutii de rehidratare si echilibrare electrolitica(ex.Hydrasec)
-apa oxigenata
-pansamente sterile, plasturi

Cam astea ar fi de baza, dupa mine. Nu trebuie sa uiti de palarie de soare si crema de protectie solara, insolatia la cei mici fiind mult mai grava ca la adulti.

In legatura cu intepaturile de albine sau viespi, cand spui "daca Doamne fereste este alergic", probabil ca te gandesti la soc anafilactic si nu la o banala roseata mica in jurul intepaturii.
Mai intai ar trebui sa stii sa recunosti primele semne ale unei alergii severe si cele mai evidente sunt umflarea fetei(ochi,buze, limba), umflarea laringelui(gat), respiratie suieratoare sau raguseala, eruptie pe piele(nu doar inrosiere locala).
Ce poti face? Indeparteaza acul insectei daca a ramas in piele, dar prin zgariere sau cu unghia, in nici un caz cu penseta, pt ca risti sa storci mai mult venin in piele.
Imediat cum vezi unul dintre semnele socului anafilactic(cele expuse mai sus)suna la urgenta. Eu nu m-as aventura sa-l duc cu masina pt ca e vorba de o urgenta majora si trebuie intervenit imediat, iar ambulanta se descurca altfel in trafic.
Altceva nu stiu sa poti face...In general persoanele care se stiu cu risc de soc anafilactic poarta la ei un bronhodilatator injectabil pe care si-l pot face singuri, deci nici vorba de Claritine, Aerius etc., care sunt apa de ploaie in aceste cazuri.

E bine sa stii lucrurile astea, dar sa speram ca nu e cazul baietelului tau!

Referitor la laptele de vaca, n-as putea sa-ti spun cat zahar sa pui, pt simplu fapt ca eu nu i-as da. Iti inteleg optiunea, doar daca esti constransa de aspectul financiar, altfel laptele de vaca e doar pt vitel, noua ne raman derivatele(iaurt, branza). Ca sa nu mai spun ca mi se pare si f greu. Trebuie fiert timp indelungat, trebuie racit brusc, trebuie diluat pt ca e prea gras, trebuie pastrat in mediu bine controlat si multe altele...

Va doresc sanatate si vacanta placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

evora, eu una iti multumesc foarte mult pentru lista cu must haves; si eu ma pregatesc de plecat cu fiul meu si sunt direct interesata. Iti mai multumesc si pentru descrierea simptomelor de soc anafilactic si a modului in care trebuie procedat in caz de Doamne fere'.

Am doar doua mici nelamuriri. Cand spui:

Citat:

Iti inteleg optiunea, doar daca esti constransa de aspectul financiar, altfel laptele de vaca e doar pt vitel, noua ne raman derivatele(iaurt, branza).


te referi la copii pana la ce varsta? Sau te referi si la adulti?

Iar cand spui 'trebuie racit brusc', la ce procedura te referi?

Multumesc


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikipuisor spune:

Multumesc pentru raspunsuri!
Da..asa este ma refer la o alergie grava...cred ca daca se intampla..singura varianta este sa vina Salvarea....dar sunt prea negativista!

Multumesc inca odata!
Sanatate puilor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns evora spune:

Mihaelka, stiu ca pana la 1an nu recomanda nici un specialist consumul laptelui de vaca, iar dupa aceasta varsta, eu as zice ca e mai curand tolerat consumul, decat recomandat. Oricum, la 1an si 2-3luni crezi ca e cu mult mai matur organismul copilului decat la 1an?!
Laptele de vaca, asa cum iese el de la sursa, este mult diferit fata de laptele uman:lactoza in cantitate mai mica, cazeina(deci proteina) si saruri minerale in cantitati prea mari, proportia dintre minerale e diferita etc.Daca s-ar consuma ca atare, ar suprasolicita organismul celui mic. Tocmai de asta se recurge la modificare lui prin dilutie( urmarind sa scada cantitatea de proteina si subst. minerale) si prin zaharare(ca sa se creasca procentul de carbohidrati),astfel facandu-l mai digerabil.

Chiar si faptul ca lui nikipuisor pediatru i-a recomandat sa zahareze laptele, deci sa-l modifice, ma face sa cred ca nici chiar dr nu-l considera ideal pt consum la aceasta varsta. Cum am spus mai sus, zaharul se adauga pt a imbunatati compozitia laptelui si a-l aduce mai aproape de necesarul copilului, si nu pt a-l face cu un gust mai placut, mai usor acceptat. Cu alte cuvinte, nu-i faci un bine daca-i refuzi adaosul de zahar, pe principiul ca poate-i place si asa.


La neajunsurile prezentate mai sus, se adauga faptul ca laptele muls in gospodarie presupune o igiena f riguroasa(vas curat, maini si uger spalate cu apa si sapun, uger sters etc.), racit imediat dupa mulgere(pus vasul de muls in alt vas cu apa rece), fiert mult, iar racit(in vas cu apa sau frigider), pastrat cel mult 24ore.
Racirea imediata dupa mulgere si dupa fierbere, deci diferentele astea mari de temperatura disturg incarcatura microbiologica patogena.

E adevarat ca laptele UHT, din comert este mai comod de utilizat, dar este mort din punct de vedere biochimic si tot dezechilibrat nutritional(asa generic vorbind) ca cel din gospodarie, deci nu-i vad avantajele.

Eu sunt pt alaptat cat se poate si apoi formula. Baietelul meu o sa primeasca formula pana la 3 ani(acum are 1,5) si dupa aia iaurt si branza. Daca o sa vrea si lapte de vaca din cand in cand, e ok, dar n-o sa fac din asta un obicei.
Iaurtul contine culturi vii dezvoltate prin fermentatie, iar branza de vaci are cel mai mare continut de calciu, ca urmare mi se par mult mai potrivite pt consum, nu numai pt copii ci si pt adulti. Care adulti au mai dezvoltat intre timp si niscaiva intolerante, colon iritabil etc, deci sunt si ei sensibili la consumul de lapte.

In Romania exista si cutuma asta cu "portia zilnica de lapte" de care cu greu ne putem desprinde...Fiica-mea(7ani jumatate) primeste la scoala lapte si daca nu-l bea, ceilalti spun ca n-o sa se faca mare!!!

Nikipuisor, scuze c-am deviat de la subiectul tau!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

evora, eu stiu foarte bine ca pana la un an laptele de vaca e no-no. Fi-miu oricum nu bea niciun fel de lapte. Ca nu vrea.
Ma pusese pe ganduri exprimarea 'laptele de vaca e pentru vitel. Noua ne raman derivatele' - nu stiam cine suntem 'noi'. Acum m-am dumirit - nu e niciun clash intre ce stiu eu si ce stii tu.


You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput