are viermisori

are viermisori | Autor: sevastita

Link direct la acest mesaj

salutari la toata lumea,fetiza mea are 1 an si 5 luni,i-am facut analizele pt ca i-au iesit niste bubite pe corp,dar cu ocazia asta au descoperit ca are viermisori,ii dau ZENTEL(5 ml seara,5 zile),o cunostinta a zis ca de la lapte praf(ii dau de la 2 luni),sa trec pe cel de vaca imi este frica(nu am incredere sa iau de la straini si cel din magazin nu stiu ...)va rog sa ma sfatuiti cum ati mai facut-o si pana acuma,ce sa fac,este de la lapte?eu dulciuri nu-i dau,mananca foarte multe fructe si mancare,ce sa fac????,asteptam raspunsuri,va pooooooooooopam

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bernix spune:

Eu nu cred ca e din cauza laptelui. Am descoperit ca fetita mea de 1,5 ani avea oxiuri si era alptata exclusiv. Sunt o multime de feluri in care se putea infesta cu paraziti: apa de larobinet cu care il speli, lenjeria de pat daca ai dormit cu el intr-un hotel, animalele din casa, plus toate nimicurile pe care le aduna de afara si le baga in gura. l

Bernix si Degetica (Ana Elena - 27.08.2007)

www.flickr.com/photos/22336005@N05/sets/72157605291358063/" target="_blank">Poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

O prostie mai mare ca asta n-am auzit, cica are viermisori din cauza laptelui praf !!!

Mai oameni buni, cum sa faci viermisori de la lapte praf, ii pun producatorii in cutie/punga ?!??

Doamne, ce aberatii mai spun unii oameni...Off-topic: va mai aduceti aminte, pe vremuri se zicea ca faci paduchi de la sampon...asa si cu viermisorii si laptele praf...

Este foarte adevarat ca se recomanda limitarea consumului de lapte si dulciuri daca un copil are deja viermisori, pana va scapa de ei, deoarece laptele si dulciurile favorizeaza dezvoltarea lor, le furnizeaza elementele nutritive de care au nevoie viermisorii pentru a se inmulti.

Vezi ca exista subiect dedicat parazitilor intestinali de toate formele si culorile, acolo vei gasi si modul de contaminare, si tratamente naturiste/homeopate, deoarece Zentelul am inteles ca este cam agresiv pentru ficat, eventual cere medicului sa-ti recomande un medicament/sirop hepato-protector, sa-l ia pe perioada cat ii dai Zentel.

Foarte mare atentie trebuie sa acorzi igienei fetitei, igienei voastre, spalati-va pe maini cat mai des, unghiile taiate scurt, fierbeti si calcati hainutele ei, lenjeriile de pat, prosoapele (si ale ei, si ale voastre), faceti o curatenie generala amanuntita in casa (inclusiv asiprarea canapelelor, a saltelelor, a paturilor/fotoliilor).

De asemenea, nu stiu daca medicul ti-a spus, dar si voi, toti cei care intrati in contact cu fetita, trebuie sa faceti acelasi tratament, degeaba scapa ea de paraziti, daca oricare altul din casa are, se va reinfecta. Asadar, cere mai multe detalii de la medic, inclusiv schema de tratament pentru voi.

Pe afara, pe cat posibil, sa fie supravegheata sa nu mai bage in gura manutele murdare, sa nu bea apa de la robinet, sa nu manance fructe/legume nespalate, sa evite contactul cu animalute (caini, pisici)

Multa sanatate si rabdare in lupta cu viermisorii !

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

Viermisori adica ce?Giardia?Ascaris?
Merge la cresa?
Sigur nu e de la lapte.
Si Codrin a tot facut...dar el e in colectivitate si se poate si de la apa..da de la apa nu0mi explic : bea apa plata si cand gatesc doar se fierbe apa aia...

Sorana de Diana (10.11.2008) si Codrin (15.02.2005)
Where there's a will there's a way!

www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[ Codrin]

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mamibiutza spune:

Poate ca se refera la bubite... ca bubitele au aparut din cauza laptelui praf...
Dar daca zici ca i-au iesit viermisori la analize este foarte probabil ca asta sa fie cauza bubitelor.
Noi am trecut prin aceeasi situatie. Fetitei mele i-au aparut niste bubite mici ca niste cosuri, usor proeminente, de culoarea pielii... se inroseau doar daca se scarpina...
Am fost la dermatolog, ne-a dat sa facem analize... i-au iesit oxiuri. Dermatologul spune ca viermisorii astia pot da o urticarie de toata frumusetea. Tot Zentel i-a dat, dar doar 5 ml, cu repetare peste 3 spatamani. Si tratament local. De bubite pare sa fi scapat, dar nu sunt sigura ca si de oxiuri. Medicul de familie spune ca doza de Zentel a fost prea mica...

Mamibiutza si bb Nora (3 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

Citat:
citat din mesajul lui lorellay

Viermisori adica ce?Giardia?Ascaris?
Merge la cresa?
Sigur nu e de la lapte.
Si Codrin a tot facut...dar el e in colectivitate si se poate si de la apa..da de la apa nu0mi explic : bea apa plata si cand gatesc doar se fierbe apa aia...

www.hi5.com/friend/photos/displayManageAlbum.do?ownerId=215017846&albumId=292622548" target="_blank">[ Diana]

daca gatesti cu apa de la robinet NU se distruge giardia, este rezistenta la fiert !!!!

mai degraba a luat din colectivitate, sau poate cineva din familie are si s-a contaminat de acolo.

habar nu aveti cati adulti au paraziti fara a prezenta simptome deranjante sau specifice, sau sunt purtatori sanatosi de fel de fel de streptococi, pe care - fara voia lor - ii transmit la copiii din familie...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lorellay spune:

eu ii dau oricum periodic tinctura de propolis...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Eu recomand Garlic Allium Complex pentru paraziti.

Crinuta si Rayan

Fara Dumnezeu nimic nu e.
The True Church is ONE, HOLY, CATHOLIC and APOSTOLIC

www.tratamente-nutritie.ro/" target="_blank">Pentru sanatatea ta

www.youtube.com/watch?v=4L0eM4tODYc" target="_blank">Asculta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sevastita spune:

dermatologul nu a zis nimik,doar sa-i dau Zentel,5 ml,pt 5 zile si atat.cu igiena sunt foarte atenta,animale nu avem,inseamna ca pe afara cum se murdareste pe maini si nu poti evita sa nu bage mana in guritza,probabil ca acesta e motivul,sau ce ati spus voi,cine stie,dupa ce termin tratamentul sa-i mai fac analize la fecale?Va multumesc din suflet pt raspunsuri,multa sanatate la toata lumea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eva@maria spune:

Sevastita eu zic sa te linistesti pentru ca nu e singura data cand va face paraziti. Mai ales cand va fi in colectivitate, oricat a-i feri-o tu, va lua de la altii, de pe jucarii, din contact direct...
Sigur ca nu o lasi asa netratata, insa nu-ti face acum probleme sa o analizezi mereu. Fa-i tratamente cum au zis si fetele, mai bine preventive, cu usturoi, propolis, helmiflores, in functie de dozajul pt varsta ei....

Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sevastita spune:

ok sa sti ca m-am mai linistit,multumesc din suflet,o sa am grija,sper sa fie bine,va ppam,multa sanatate voua si copilasilor

Mergi la inceput